В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
100 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси – „Стралджа – Мараш”.
Днес , 31.07.2012 г. общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 108,2 дка, открити са 365 бр. невзривени боеприпаса и  70 кг скрап.
Към днешна дата, общо прочистената площ е 23176,8 дка, открити са 10119 бр. невзривени боеприпаса и  4201 кг.скрап.
Утре, 01.08.2012 г., продължават дейностите по визуалното наблюдение,  повърхностното прочистване на участъците, транспортиране и сдаване в склада на „Берета Трейдинг” на откритите невзвривени ... още
В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
100 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси – „Стралджа – Мараш”.
През вчерашния ден, 30.07.2012 г. общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 106 дка, открити са 130 бр. невзривени боеприпаса и  1035 кг скрап.
Към днешна дата, общо прочистената площ е 23068 дка, открити са 9751  бр. невзривени боеприпаса и  4131 кг.скрап.
Днес, 31.07.2012 г., продължават дейностите по визуалното наблюдение,  повърхностното прочистване на участъците, транспортиране и сдаване в склада на „Берета Трейдинг” на откритите ... още
В изпълнение на годишния план на Сухопътни войски в гарнизон  Стара Загора се проведе методически сбор с офицерите  и цивилните служители по връзки с обществеността от Сухопътни войски. Освен тях в неговата работа взеха участие командирът на 2 механизирана бригада  бригаден генерал Петър Петров и заместник-директорът на дирекция „Връзки с обществеността” в Министерството на отбраната полковник Севастиан Добрев.
Бригаден генерал Петър Петров като домакин на мероприятието  приветства участниците в сбора и сподели опита на 2 механизирана  бригада в работата по връзки с обществеността. В продължение на няколко часа под ръководството на началника на сектор „Връзки с обществеността” полковник Йорданка Симеонова и подполковник Симеон Кирилов бяха обсъдени различни въпроси, свързани с организацията, планирането и практическото провеждане на дейността връзки с обществеността във военните формирования  .
По време на сбора ... още
В изпълнение на третата мисия на Българската армия  - специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
123  военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси – Стралджа – Мараш.
През вчерашния ден, 25.07. общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 959 дка, открити  са 120  бр. невзривени боеприпаса  и  250 кг скрап.
Към днешна дата, общо прочистената площ е 21469  дка, открити са  7355 бр. невзривени боеприпаса и  3091 кг.скрап.
Днес, 26.07.2012 г., продължават дейностите по визуалното наблюдение, прочистване на участъците, транспортиране и сдаване в склада на „Берета Трейдинг” на откритите ... още
Вчера, 24 юли 2012 г. на полигон „Ново село” се проведоха първите занятия от втората ротация на сухопътния боен елемент на съвместната многонационална подготовка „Черноморски ротационни сили 12”. В нея участват военнослужещи от 42ри механизиран батальон на 2ра Тунджанска механизирана бригада от Българската армия, от 2ри механизиран пехотен батальон на 1ва механизирана пехотна бригада от Въоръжените сили на Македония, от въздушно-щурмова рота на батальон морска пехота от Въоръжените сили на Украйна, и от Въздушно-наземна бойна група със специално предназначение на Морската пехота на САЩ.
Обучението започна с изучаване на принципите и основните положения на военните операции в градски условия, противодействието на импровизирани взривни устройства, конвоирането и животоспасяването в бойни условия.
Занятията се провеждат от инструктори от Корпуса на морската пехота на САЩ.
Целта на обучението е да се задълбочи сътрудничеството и да се ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени