На 04.12.2013 г. от 15.00ч. в район №2 на в.ф. 32990 – Пловдив се проведе коледен базар с децата от Дома за деца лишени от родителски грижи „Олга Скобелева” – Пловдив.
Коледния базар беше посетен от военнослужещите и цивилните служители от състава на бригада, които с интерес разгледаха и си закупиха изложените от децата саморъчно изработени новогодишни картички, изделия от керамика и свещи.
С набраните средства бригадата ще подпомогне обзавеждането на предоставената им от общината къща.
От 2 до 4 декември 2013 година във военно формирование 52590 – Ямбол и военно формирование – 54100 се провежда конкурс за приемане на военна служба. 369 кандидати се състезават за вакантните 40 длъжности във военно формирование 52590 и 25 длъжности във военно формирование – 54100.
Конкурсът включва изпит за определяне на физическата годност на кандидатите и тест за оценка на тяхната обща култура. Изпитите се провеждат от съвместна комисия от Щаба на Втора механизирана бригада и формированията, в които ще бъдат назначени спечелилите кандидати.
Резултатите от проведения конкурс ще бъдат обявени на 06.12.2013г. пред кандидатите и на същите ще им бъде предложена длъжност в съответствие с ценза който притежават.
Днес, 02.12.2013 г., в изпълнение на заповед на министъра на отбраната стартира курсът по начална военна подготовка, с което се възстанови традицията за присъствие на военното обучение в средното училище.
От определените лектори от военно формирование 26 400 - Благоевград, удоволствието да проведе първия час по начална военна подготовка се падна на капитан Кристиян Карабов. Неговата първа среща беше с учениците от 10 Б клас на една от елитните гимназии в югозападна България - Природо-математическа гимназия   „Академик Сергей П. Корольов”.
Старателно подготвената и увлекателна презентация, която съпътстваше разказа на капитан Карабов, успя да привлече и задържи вниманието на учениците. Първият урок бе на тема „Въоръжените сили на Република България - история и настояще”, и даде възможност на гимназистите да дообогатят своите знания по История на България с нови факти, цифри и хронология на събития, предизвикващи гордост от ... още
 Военнослужещите от военно формирование 26400 – Благоевград, посрещнаха първия сняг на учебен полигон „Симитли”, където се проведоха ротни тактически учения с Първа и Втора механизирани роти, в което взеха участие и специалистите от родовете и специални войски.
Бяха отработени учебни въпроси, касаещи усвояването на темите за воденето на отбранителни и настъпателни бойни действия в планинско-гориста местност. Лошото време и студения сняг не погаси устрема и мотивацията на военнослужещите.
Личният състав беше поставен в ситуации максимално близки до реалните, където командирите взимаха бързи и адекватни решения, относно организиране на боя и съгласуване на действията между подразделенията. Имитационната команда създаваше сложни ситуации, с което се провериха устойчивостта на управлението и реакцията на личния състав. Участниците в учението бяха силно мотивирани и се представиха на високо ниво.
На изпитание бе подложено и логистичното ... още
На 28 ноември 2013 г. в района на пирамида 246 до село Голям Дервент, община Елхово, Ръководството на Сухопътните войски организира пресконференция, на която командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов представи брифинг за изпълнението на задачите от операция „Съвместни усилия 2013”.
В пресконференцията участваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, министърът на отбраната Ангел Найденов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев, заместник-директорът на Държавната агенция за бежанците о.з. генерал-майор Васил Върбанов.
Гости на пресконференцията бяха областният управител на област Ямбол Николай Пенев, кметът на община Елхово Петър Киров, кметът на община Болярово Христо Христов, началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи г-н Великов, началникът на кабинета на министъра на отбраната г-н Жерков и директорът на областна дирекция на МВР ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени