На 15.06.2013 г. в подножието на Средна гора, на язовира на Долно Ново село се проведе ежегодния турнир на спортен клуб „Карасура” към военно формирование 24620 – Свобода.
Състезанието беше организирано от най-големите любители рибари старшина Дилян Димитров и старши сержант Станьо Чолаков.
 В ранната съботна сутрин над 20 участника – офицери, сержанти и войници разпънаха въдици, за да премерят майсторските си  способности  в състезанието.
Грамота и първа награда за най-богат улов заслужено спечели младши сержант Таньо Митев Танев. На второ място се класира старши сержант Станьо Иванов Чолаков, а редник Илия Маринов Иванов зае престижното трето място.       
Турнирът завърши с пожелание риболовната традиция да продължи и догодина с още по богат улов.
Днес 14.06.2013 г. във Втора механизирана бригада – Стара Загора, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов награди с грамоти и предметни награди военнослужещи от военното формирование за показан висок професионализъм и проявено усърдие по време на проведеното тактическо учение за сертифициране на Втората батальонна бойна група – „Тракийски страж 2013 г.”
Командирът на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов благодариха на военнослужещите за професионализма и доброто представяне по време на учението.
От 10.06. до 14.06.2013 г. в 61-ва Стрямска механизирана бригада  се проведе общоармейски шампионат по футбол на малки врати. В състезанието участваха отборите на СВ, ВВС, ВМС, 61 мбр, 2 мбр, 68 бригада „Специални сили”. На първо място се класира отборът на 68 бригада „Специални сили” след победа над тима на Сухопътните войски – 1:1 в редовното време и 4:3 след дузпи. Третото място заеха представителите на домакините от 61-ва Стрямска механизирана бригада, които се  наложиха над състава на ВВС след 0:0 в редовното време и 4:3 след изпълнение на дузпи.
Призьорите бяха наградени с купи и медали, а всички участници получиха екипи и футболни топки. Наградите връчиха полковник Христо Зафиров от Министерство на отбраната и полковник Иван Иванов, заместник командир по логистичното осигуряване на 61 мбр.
На 12.06.2013 г. в района на в.ф. 28610 – София беше проведено занятие по тактико-специална подготовка с личния състав на рота CIMIC. Занятието е част от работно посещение от Плана за двустранно сътрудничество с военнослужещи от ВС на САЩ.
Целите, определени от ръководителя на занятието ст. лейт. Куман Събев Геровски, заместник-командир на рота CIMIC, бяха обучаемите да демонстрират извършването на CIMIC патрул и CIMIC оценка в зоната на операцията и водене на преговори с местни лидери.
В първата част участниците реализираха целите чрез добре усвоени навици и умения. Стандартните оперативни процедури се познаваха и изпълняваха в пълен обем. Командирът на групата за охрана ст. лейт. Александър Иванов Бойков се отличи с бързина на действията при засада.
При воденето на преговорите военнослужещите демонстрираха високо ниво на подготовка. След изпълнението на тази основна цел бяха направени доклади за постигнатите резултати и препоръки към ... още
На 12.06.2013 г. в голямата зала на Военния клуб в Сливен се проведе заключителният етап на прегледа на любителското художествено творчество в СВ, който беше открит от командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов. Той изтъкна, че Българската армия е един от основните стожери и радетели за запазването на изконните български традиции. Прегледите на художественото творчество в Сухопътни войски са естествен продължител на тези традиции, така армейските творци си партнират с представителите на гражданските и културните институции, военните клубове и читалищата. Така се подпомага формирането на родолюбиво възпитание през годините, те са и своеобразен отдих от трудното воинско ежедневие, каза още генерал-майор Нейко Ненов.
Генерал-майор Нейко Ненов благодари на домакините на събитието – Център за подготовка на специалисти (ЦПС)– Сливен и на ръководството на военния клуб.
Водещи по време на прегледа бяха майор Светлана Георгиева от ЦПС – ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени