В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
100 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси –
„Стралджа – Мараш”.
До момента, общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 23926 дка, открити  са  14819 бр. невзривени боеприпаса  и 8321 кг скрап.
Днес, 13.08.2012 г., продължават дейностите по повърхностното прочистване на участъците, транспортиране и сдаване в склада на „Берета Трейдинг” на откритите невзвривени боеприпаси и взривни остатъци.
УВАЖАЕМИ  Г-Н  ГЕНЕРАЛ - МАЙОР,
        
Имам удоволствието от името на Ръководството, личния състав на Сухопътните войски, и лично от мое име да Ви поздравя най-сърдечно по случай Вашия
 
 РОЖДЕН  ДЕН!
 
Възползвам се от повода за да изразя нашето уважение и най-добри чувства към Вас, а също и увереността ни, че ще продължавате и занапред да отстоявате все така твърдо позициите на Сухопътните войски и да утвърждавате авторитета им сред нашите партньори от Алианса и Европейските сили за сигурност. 
Приемете в този специален за Вас ден нашите искрени пожелания за здраве, късмет и благополучие, които да съпътстват Вас и близките Ви във всички житейски начинания!
 
      ... още
По искане на изпълняващия функциите на областен управител на Хасково Николай Нанев и разпореждане на командира на Сухопъните войски генерал-майор Стефан Василев, днес 10.08.2012 г. в 06.00 часа модулно формирование за гасене на пожар от военно формирование  52740 – Хасково се включи в гасеното на пожара в района на с. Динево, община Хасково. Модулът е в състав от 50 човека с ръководител майор Петко Петков
 От 06.00 часа друго модулно формирование за гасене на пожар от военно формирование 5250 – Ямбол в състав от 58 военнослужещи с ръководител майор Моньо Монев се включи в гасенето на пожара в местността «Бакаджика» край гр. Ямбол.
На 08.08.2012 г. на площад „Централен” в гр. Пловдив се проведе тържествена церемония по посрещането на 22-я контингент от Въоръжените сили на Република България, който участва в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ИСАФ) в Кабул, Афганистан.
В нея взеха участие президентът на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев, заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, представители на Министерството на отбраната, на местната власт и общественици от Пловдив и региона.
В обръщението си към контингента президентът Росен Плевнелиев благодари на военнослужещите за проявения от тях висок професионализъм, дисциплина и чувство на отговорност по време на мисията и каза, че се чувства горд от високите оценки, дадени за тяхната служба от президента ... още
100 военнослужещи от Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси – «Стралджа – Мараш” .
Днес,07.08.2012 г., общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 110,7дка, открити  са 958 бр. невзривени боеприпаса  и 660 кг скрап.
Към днешна дата, общо прочистената площ е 23778,8 дка, открити са 12394 бр. невзривени боеприпаса и 6141 кг. скрап.
Утре 08.08.2012 г. продължават дейностите по повърхностното прочистване на участъците, транспортиране и сдаване в склада на „Берета Трейдинг” на откритите невзвривени боеприпаси и взривни остатъци
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени