На 14.10 и 15.10.2013 г. командирът на Сухопътните войски  генерал-майор Нейко Ненов присъства на провеждането на полевото лагерно обучение на военнослужещи от Четвърти артилерийски полк – Асеновград на учебен полигон „Корен”. В групата на командира на Сухопътните войски бяха полковник Груди Ангелов – началник на отдел „Бойна подготовка на войските” в Командване на Сухопътните войски, полковник Руси Русев – началник на сектор „Подготовка на артилерийските формирования” и подполковник Петър Кръстанов.
          Като представители на старшите инстанции присъстваха полковник Георги Иванов – държавен експерт в отдел „Операции и сертификация” в Щаба по Отбраната и полковник Ангел Николов – началник на сектор „Съвместна подготовка” в отдел „Операции” на Съвместното командване на силите. Факултет „Артилерия ПВО и КИС” ... още
На 12.10.2013г. в село Стойките област, Смолян с военен ритуал беше открит паметник на героя от Балканската война редник  Стефан Чернев. Редник Стефан Чернев е роден през 1890г. в село Стойките, област Смолян. По  време на Балканската война е мобилизиран. На 09.10.1912г. редник Стефан Чернев загива геройски при село Елещница, Разложко в неравна битка.
Военният ритуал започна с издигане на Националното знаме. След това беше отслужена заупокойна молитва от смолянски свещеници. Бяха поднесени много венци и цветя от народни представители, гости и родственици на редник Стефан Чернев.
На ритуала присъстваха За командирът на 68 бригада Специални сили полковник Михаил ПОПОВ, главният експерт по войнишките паметници в Министерството на отбраната Иво Антонов, председателите на четири военно патриотични съюзи, народни представители, областният управител на област Смолян, кметове на населени места от региона, гости от село Елещница, много родственици на героя и гости ... още
От 10.10. до 11.10.2013г. на градския стадион «Васил Левски» в град Карлово се проведоха финалите на Държавното военно първенство по футбол за мъже. В състезанието участваха отборите на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, 2 мбр - Стара Загора, НВУ «Васил Левски» - Велико Търново и 68 бригада Специални сили -Пловдив.
На първо място се класира отборът на 61 Стрямска механизирана бригада след победа над тима на НВУ «Васил Левски» - Велико Търново. Третото място заеха представителите на 2 мбр - Стара Загора, които се  наложиха над състава на 68 бригада Специални сили – Пловдив.
Достойно представилите се състезатели и завоювалите призови места участници бяха наградени с купи, медали и грамоти.
На 11.10.2013 г.  в Център за подготовка на водачи и логистични специалисти(ЦПВЛС)-Русе приключи обучението на военнослужещи от Сухопътните войски. Седем от тях получиха документи за водачи, превозващи опасни товари (АДР), осем за специалисти по ремонт и обслужване на автомобилна техника.
Център за подготовка на водачи и логистични специалисти(ЦПВЛС)-Русе е в състава на Център за подготовка на специалисти – Сливен.
На 11.10.2013 г. в Център за подготовка на специалисти –Сливен приключи поредно обучение на 22-ма военнослужещи от Сухопътните войски, които са от състава на военните формирования в Карлово, Хасково и Сливен. 11 от тях получават документи за водачи на  МТЛБ и 11 за водачи на БМП-1. Документите връчи заместник-началникът на щаба на в.ф. 22220 капитан Румен Дичев, който подчерта, че наученото в центъра е едно положително начало, което трябва ежедневно да се усъвършенства.
Голяма част от военнослужещите, преминали обучението по втори модул са новоприети военнослужещи. Те вече са минали своята първоначална подготовка, а сега обучението им е за специалност. От настоящото обучение половината от тях са с оценка „удовлетворителен”, другата половина са с оценка „отличен”, което като цяло е добро постижение.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени