От 01.07 до 04.07.2013 г. на тактически учебен полигон „Симитли”, с военнослужещи от в.ф. 26400 – Благоевград участваха в тактико-специално учение с използването на Полева тренировъчна система „DITS” от Националния военен учебен комплекс „Чаралица”.
Бяха демонстрирани възможностите на системата в хода на занятието по тактическа подготовка, като всички военнослужещи успяха да се убедят в нейните възможности.
Модулната и мобилна система с модерни лазерни симулатори „DITS”, разполага с оборудване за войници и възможност за следене на машини в реално време. Беше използван симулатор на импровизирано взривно устройство. За онагледяване на действията се използва парцел от местността, с реална карта, с реални параметри и координати. Чрез полевата тренировъчна система се постигна в реално време онагледяване действията на всеки един участник, което спомогна за точното анализиране на ситуацията от командирите на ... още
Вчера 04.07.2013 г., на полигон „Ново Село” се състояха поредните тренировки от съвместната българо-американска подготовка „BLACK SEA ROTATION FORCES – 13”. В занятието взеха участие български пехотен взвод и американски взвод от морската пехота.
Българският взвод беше в състав от 30 военнослужещи с командир лейтенант Георги Перчемлиев. Заместник-командир беше старши сержант Филип Ублеков и командири на отделения старши сержант Иван Шумански и сержант Иван Делов.
Темите на занятието бяха – „Патрул” и „ИВУ – устройство, видове и индикатори”. По време на занятието бяха изпълнени 2 задачи: „Основи на патрулиране в градска среда” и „Осигуряване на външен и вътрешен периметър и проникване в сграда”.
Теоритични лекции в комбинация с демонстрации по гореспоменатите теми бяха изнесени от морските пехотинци ефрейтор Джоунс, както и сержантите Мартинес, Рейнс, Стинсън и Мълдон. ... още
На 04.07.2013 г. във Военен клуб гр. Чирпан се проведе Благотворителен концерт с участието на „Денс Юник”, вокална група „До Ми Сол”, клуб по народни танци „Чановете”, клуб „Хоро”, Анелия Кроснева и Красимира Манева. Голяма част от участниците са деца на военнослужещи от военно формирование 24620 – Свобода. Те показаха изключителни танцови умения, те бяха аплодирани от родители, военнослужещи и гости на концерта.
Целта на благотворителната проява бе събиране на средства за подобряване на условията в залата за репетиции и концерти на Спортния клуб „Денс Юник” към Военен клуб град Чирпан. Инициативата беше подкрепена от общински организации, частни фирми и много граждани от град Чирпан.
Вчера, 03.07.2013 г. на полигон „Ново Село” се състояха тренировки от съвместната българо-американска подготовка „BLACK SEA ROTATION FORCES – 13”, в които взеха участие български пехотен взвод от състава на 61 механизирана бригада и американски взвод от морската пехота.
Българският взвод беше в състав от 30 военнослужещи с командир лейтенант Георги Перчемлиев, заместник-командир на взвода старши сержант Филип Ублеков и командири на отделения старши сержант Иван Шумански и сержант Иван Делов.
 Темата на занятието беше „Механизиран патрул” и бяха изпълнени 3 задачи: „Конвоиране на доставка на боеприпаси”, „Патрул с цел разузнаване на район чрез наблюдение” и „Претърсване на сграда”.
При първата задача българският взвод с ръководител лейтенант Георги Перчемлиев, изпълни „Конвоиране на доставка на боеприпаси”. Към взвода бяха придадени две америкнаски отделения, ... още
Отбор от военнослужещи от в.ф. 52740 с ръководител майор Николай Александров се класира на първо място в състезание по стрелба. Традиционното надстрелване бе организирано от служителите на МВР Хасково по повод техният професионален празник - 5 юли и се проведе днес, 3 юли, на стрелбище „Диана” в град Хасково. Полицаи, журналисти и военни се състезаваха групово и индивидуално с пистолет Макаров – 9 мм с отстояща мишена на разстояние 25 метра. Втори бе отборът на полицаите, а трети на журналистите.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени