На     ПУП „Корен”  продължава провеждането на  командна-щабното учение „Траен мир 2012”.
Съгласно плана на учението командирът на в.ф. 32990-Пловдив бригаден генерал Пламен Лилов докладва пред ръководството на учението плана  за  операцията. След утвърждаването му  започна нарастване на обстановката в съответствие с Плана за основните събития и инциденти. Бойните подразделения  заеха местата си в предварително изградените съоръжения и започнаха изпълнение на тактическите задачи , свързани с учението.
В изпълнение на плана на КЩУ „Траен мир 2012” на 30.09.2012 г. 68 бригада зае зоната си за отговорност и започна изпълнението на задачите по изграждането на буферна зона в съответствие с оперативната обстановка.
Бойните подразделения, участващи в учението проведоха реални мероприятия по сглобяване на действията си  в различни ситуации и инциденти. Днес ... още
 
Днес, 28.09.2012 г., с тържествен ритуал в Командването на Сухопътните войски беше изпратен в резерва бригаден генерал Тодор Вангелов.
На ритуала присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, началници на отдели и офицери от командването на Сухопътните войски.
Генерал-майор Стефан Василев припомни професионалния път на бригаден генерал Тодор Вангелов – 33 години служба в Българската армия, от които 27 години в Сухопътните войски. По време на кариерата си той преминава през всички командни длъжности от командир на взвод до командир на 61 механизирана бригада, на която е бил командир 4 години. От името на ръководството на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев благодари на бригаден генерал Тодор Вангелов за десетилетията безупречната военна служба в Сухопътните войски и му пожела здраве и успехи във всички начинания ... още
 
На 28 септември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия  от военно формирование 22220 - Сливен, с ръководител майор Иван Иванов унищожи 1 брой артилерийски снаряд, открит в района на сметище източно от кв. “Надежда” на гр. Сливен.
Вчера  27 септември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52740 – Хасково, с ръководител старши лейтенант Здравко Ангелов, унищожи 1 брой ръчна отбранителна граната. Гранатата е открита в бетонен фундамент на табло на БТК в село Славеево, община Ивайловград.
 
На 25 септември в тържествена обстановка в Командването на Сухопътните  войски беше отбелязан празника на структурите по комуникационни и информационни системи.
В тържеството взеха участие командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, началници на отдели и офицери и цивилни служители от  Щаба на Сухопътните войски.
Гости на празника бяха бившите началници на управление КИС на Сухопътните войски о.р. генерал-майор Димитър Димов, о.р. Алекси Алексиев и о.р. п-к Денчо Денчев.
От името на Ръководството на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев благодари на военнослужещите и цивилните служители от структурите по КИС за неуморния труд и високия професионализъм, които проявяват при изпълнение задачите по комуникационно-информационно осигуряване на военните формирования и ... още
 
На 22.09.2012 г. представителни формирования от Сухопътните войски взеха участие  в  честването на  Деня на независимостта на България в различни селища на страната.
В празничния ден военнослужещите от военно формирование 24150 – Стара Загора участваха във военен  ритуал по поднасяне на венци пред  паметника на загиналите във войните старозагорци, а военнослужещи от военно формирование 42800 – Плевен поднесоха цветя пред барелефа на Александър Стамболийски в града.
Тържествата, в които участваха военнослужещите от военно формирование 32420 Русе се състояха пред Паметника на Свободата, а в гр. Сливен военнослужещите от военно формирование 22 220 почетоха паметта и делото на нашите предшественици пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. В гр. Шумен военнослужещите от военно формирование 34200 участваха в провеждането на ритуали по повод празника пред паметника на загиналите шуменци на площад ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени