На 07.12.2012 г. се проведе първа среща на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов с командването  и личния състав на 2 механизирана бригада. 
      Командирът на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров запозна генерал-майор Ненов със състоянието на военното формирование. В края на срещата бригаден генерал Любчо Тодоров връчи плакета на бригадата на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.
На 09.12.2012 г. в препълнената зала № 1 на Родопският драматичен театър "Николай ХАЙТОВ" град Смолян пред около 1000 ентусиазирани зрители се проведе коледното парти за децата на град Смолян, организирано от 101 алпийски батальон с подкрепата на община Смолян.
Тържеството откри командирът на 101 алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров, който отправи приветствие към децата, както и пожелания за здраве и много щастливи усмивки.
След много песни, танци, родопски гайди и игри последваха гатанки за най-малките и, разбира се, лакомства от Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата.
Днес в командването на Сухопътните войски се състоя ритуал по представяне на новоназначени офицери. Началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев приветства новоназначените офицери.
С нов началник е отдел „Разузнавателен” в Командването на Сухопътните войски  и това е полковник Стоян Стоянов доскорошният командир на 1 рп – Свобода.
От 01.12.2012 г. подполковник Евгени Събев се влива в редиците на отдел „Личен състав”, подполковник Георги Иванов и новопроизведеният майор Иво Стоев в отдел „Планиране, развитие и бюджетиране на Сухопътните войски”.
Бригаден генерал Андрей Боцев връчи на всеки от тях знака на Сухопътните войски и им пожела здраве и много успехи на новото място!
На 06.12.2012 г., във Второ основно училище „Димитър Благоев” – гр. Благоевград се проведе поредната среща с учениците от клуба по интереси „Приятели на армията”. Старши лейтенант Йордан Иванов от състава на военно формирование 26400 представи на учениците историята на Въоръжените сили на Република България. Малките членове на клуба бяха очаровани от увлекателния и детайлен разказ, зададоха и много въпроси, на които старши лейтенант Иванов с удоволствие отговори. В края на занятието, децата си направиха снимки със старши лейтенант Иванов и споделиха своето вълнение и очакване за следващи срещи.
На 06.12.2012 г. във военно формирование 54060 – Шумен с командир подполковник Веселин Христов успешно приключи сертификацията на „Модула за активна отбрана и охрана на летище”.
В продължение на 3 дни военнослужещите бяха оценявани от комисията от Командването на Сухопътните войски с председател полковник Светослав Халваджиев.
Сертификационното учение  с тема „Действия на модула за активна охрана и отбрана на летище” се проведе на ГУЦ „Дивдядово”. В учението взеха участие 230 военнослужещи. Основната цел при подготовката на подразделението от състава на 2 механизирана бригада беше готовността за участие в операции на НАТО в отговор на криза по осигуряването на охраната и отбраната на летище.
Комисията имаше възможност да наблюдава ротно тактико-специално учение, в което военнослужещите показаха своите знания и умения в кризисни ситуации по установяване на сигурността на външния и вътрешния периметър на ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени