На 04.07.2013 г. във Военен клуб гр. Чирпан се проведе Благотворителен концерт с участието на „Денс Юник”, вокална група „До Ми Сол”, клуб по народни танци „Чановете”, клуб „Хоро”, Анелия Кроснева и Красимира Манева. Голяма част от участниците са деца на военнослужещи от военно формирование 24620 – Свобода. Те показаха изключителни танцови умения, те бяха аплодирани от родители, военнослужещи и гости на концерта.
Целта на благотворителната проява бе събиране на средства за подобряване на условията в залата за репетиции и концерти на Спортния клуб „Денс Юник” към Военен клуб град Чирпан. Инициативата беше подкрепена от общински организации, частни фирми и много граждани от град Чирпан.
Вчера, 03.07.2013 г. на полигон „Ново Село” се състояха тренировки от съвместната българо-американска подготовка „BLACK SEA ROTATION FORCES – 13”, в които взеха участие български пехотен взвод от състава на 61 механизирана бригада и американски взвод от морската пехота.
Българският взвод беше в състав от 30 военнослужещи с командир лейтенант Георги Перчемлиев, заместник-командир на взвода старши сержант Филип Ублеков и командири на отделения старши сержант Иван Шумански и сержант Иван Делов.
 Темата на занятието беше „Механизиран патрул” и бяха изпълнени 3 задачи: „Конвоиране на доставка на боеприпаси”, „Патрул с цел разузнаване на район чрез наблюдение” и „Претърсване на сграда”.
При първата задача българският взвод с ръководител лейтенант Георги Перчемлиев, изпълни „Конвоиране на доставка на боеприпаси”. Към взвода бяха придадени две америкнаски отделения, ... още
Отбор от военнослужещи от в.ф. 52740 с ръководител майор Николай Александров се класира на първо място в състезание по стрелба. Традиционното надстрелване бе организирано от служителите на МВР Хасково по повод техният професионален празник - 5 юли и се проведе днес, 3 юли, на стрелбище „Диана” в град Хасково. Полицаи, журналисти и военни се състезаваха групово и индивидуално с пистолет Макаров – 9 мм с отстояща мишена на разстояние 25 метра. Втори бе отборът на полицаите, а трети на журналистите.
На 03.07.2013 г. във Военен клуб град Карлово се проведе анализ на командно щабно учение „Надежден страж – 2013”, което се проведе от 03 до 06.06.2013 г. в пунктовете за постоянна дислокация на 61-ва мбр – Карлово и Казанлък. В учението участваха щабът на бригадата и щабовете на батальоните.
На анализа взеха участие заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев, полковник Пламен Атанасов – началник на отдел „Операции” в КСВ и полковник Тони Трифонов – началник на сектор в отдел Бойна подготовка на войските.
Комисията за анализ бе посрещната от бригаден генерал Димитър Шивиков и командването на бригадата. На анализа присъстваха и началниците на отделения, командирите на батальони и самостоятелни подразделения, и всички офицери от щаба на бригадата.
Вчера, 2 юли на полигон „Ново село” започнаха първите тренировки от съвместната българо-американска подготовка „BLACK SEA ROTATION FORCES – 13”. В занятието взеха участие български пехотен взвод от състава на 61 механизирана бригада и американски взвод от морската пехота.
Българския взвод беше в състав от 30 военнослужещи с командир лейтенант Георги Перчемлиев и заместник-командир на взвод ст. серж. Филип Ублеков и командири на отделения ст. серж. Иван Шумански и серж. Иван Делов. Темите на занятието бяха: „Заемане, оборудване и охрана на базов лагер в градска среда”, „Временен контролен пост за проверка на техника и автомобили” и „Постоянен контролен пост за проверка на хора при влизане в база”.  Занятието протече на 2 етапа - теоретична част по темите на занятието и оттрениране на практически въпросите. Българските военнослужещи се справиха отлично с всички създадени ситуации и получиха признание от ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени