Днес, 18.11.2013 г. в театър „Българска армия” се проведе тържествено събрание-концерт по случай празника на Сухопътните войски 19 ноември!
„Нашият ежедневен труд е насочен към изпълнение на задачи по трите мисии на Българската армия. В изпълнение на първата мисия „Отбрана” с гордост може да заявим, че през годината в Сухопътните войски няма провалени учения. По втората мисия „Подкрепа на международния мир и сигурност” и в този момент повече от 360 офицери, сержанти и войници от Сухопътните войски, с всяко свое действие, денонощно, на хиляди километри от родината, защитават честта на България. Всеки ден и във всяка ситуация ние сме готови да се притечем в помощ на населението, така както повелява третата мисия на Българската армия – „Принос към националната сигурност в мирно време”. През тежката зима нашите военнослужещи действаха винаги точно и навреме, там където имаше нужда от нас. Участвахме и в гасенето на ... още
ДО ГЕНЕРАЛ-МАЙОР НЕЙКО НЕНОВ
КОМАНДИР НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
 
 
УВАЖАЕМИ Г-Н ГЕНЕРАЛ-МАЙОР НЕНОВ,
 
Имам удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да Ви поздравя най-сърдечно по случай Вашия
 
52-РИ РОЖДЕН ДЕН!
 
На този Ваш празник, искам да Ви пожелая много здраве, спокойствие на духа и работа на ума. Дано успеха и късмета да са винаги с Вас. Искрено вярвам, че отдаваните от Вас доброта и всеотдайност, трудолюбието и командирските Ви умения ще Ви помагат във всяко начинание. Желая Ви да успеете да запазите дълбоката човещина, която носите в себе си, защото това е рядък дар, който не всеки притежава.
Животът често е труден и изпълнен с тежки моменти, но в него можем да намерим и много красота, топлота и разбиране. Дано във Вашият живот да тържествува обичта и красотата.
Благодаря Ви за ... още
По повод на тържественото честване на 128-ата годишнина от Сръбско-българската война и Празника на Сухопътните войски - 19 ноември и 40 годишнината от създаването на КСВ, на 14.11.2013 г. в Централния военен клуб Ръководството на Сухопътните войски проведе традиционна среща с генерали от резерва, които са били в Ръководството на Сухопътните войски през годините. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов изнесе брифинг на тема „Основни насоки в дейността на СВ през 2013”
„Възползвам се от повода в навечерието на нашия празник да изразя моето уважение към всички Вас за всичко направено от Вас през годините за развитието, укрепването и усъвършенстването на Сухопътните войски”, каза в приветствието си генерал-майор Нейко Ненов.
От името на гостите приветствие произнесе генерал-лейтенант Ангел Ангелов-командващ на Сухопътните войски в периода 16.11.1990 г. – 01.08.1991 г.
„За принос в изграждането, развитието и ... още
Днес, 15.11.2013 г. на УП „Сливница” под патронажа на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и по инициатива на българския общонароден съюз „Бойна дружба’ с председател о.з. Явор Генов се проведе турнир по стрелба с 7,62мм автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”.
В мероприятието, което е част от програмата за честване на празника на Сухопътните войски-19 ноември, участваха представители на военно патриотичните съюзи и асоциацията на военните аташета акредитирани за Република България.
В стрелбата с 7,62мм автомат „Калашников” на първо място се класира подполковник Брус Карсуел от асоциацията на военните аташета. Първото място в стрелбата с пистолет „Макаров” извоюва Спас Ташков от Българския общонароден съюз „Бойна дружба”.
Комплексен първенец и носител на купата на командира на Сухопътните войски от представителите на асоциацията на военните аташета ... още
Част от тържественото честване на 128-ата годишнина от Сръбско-българската война и празник на Сухопътните войски - 19 ноември и 40 годишнината от създаването на КСВ бе походът „По стъпките на Сливнишките герои” с участието на генералите, офицерите, сержантите и цивилните служители от Командването на Сухопътните войски, военнослужещи от военните формирования на войските и представители на местната власт на община Сливница, начело с кмета на общината Васко Стоилков.
На различни етапи от похода към основната колона се присъединиха и представители на Подофицерско дружество „Гургулят – потомци”, генерали от резерва, които са били в Ръководството на Сухопътните войски през годините, както и жители на гр. Сливница.
Началото на похода бе дадено пред Паметника на капитаните в района на бившето поделение в Сливница. Под звуците на военни маршове, участниците в похода се построиха за отдаване на почит на героите.
Гост-лекторът от Военна академия ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени