Сведение за извършените дейности и изразходваните материални средства за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 24.02. до 03.03.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 79 военнослужещи.
Техника – 20 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
От 25.02.2014 г. започна монтирането на фундаменти за инженерното съоръжение.
        
2.2.    По доставка на материални средства.
Изпълнява се изготвения линеен график за подаване на заявки до изпълнителите.
Материалните средства се извозват към района на операцията – по график.
         -        доставен и вложен инертен материал за укрепване и възстановяване на пътна настилка – 610 ... още
УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ,
ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
 
Приятно ми е от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да Ви поздравя най-сърдечно по случай 3-ти март Националния празник на страната ни.
Тази дата е една от най-светлите в историята ни. България извоюва свободата си и тръгва по нов път на развитие. Затова 3 март винаги ще ни напомня за смисъла на нашето присъствие в съвременната история и за историческия ни дълг.
Личният състав на Сухопътните войски винаги е доказвал с делата си, че е верен на заветите на дедите си и достоен за народната обич.
Свято тачейки този ден, от създаването на войските до наши дни, воините от Сухопътните войски винаги са доказвали с делата си, че са верни на заветите на дедите ни и достойни за народната обич.
Възползвам се от повода да изразя удовлетвореността си от факта, че всички Вие се справяте ... още
На 28-ми февруари, военнослужещите от 110-ти Логистичен полк – гр. Пловдив честват своя професионален празник, учреден с МЗ №ОХ-66 от 23.01.2001 г. и Деня на органите за логистично осигуряване в Българската армия - 1-ви март.
За отлично изпълнените задачи по комунално-битово осигуряване на военнослужещите от Сухопътните войски, участвали в сертификацията на ББГр „Тракийски страж” на ПУП Ново село, тактическо учение „Мирен страж -2013” на ПУП Ново село, КЩУ „Щит 13” на УП Корен и други задачи в полза на формированията на Сухопътните войски, логистичните специалисти, военнослужещи и цивилни служители от полка бяха наградени с предметни награди и грамоти със заповеди от Министъра на отбраната, Началника на отбраната, Командира на Сухопътните войски и Командира на формированието.
Наградите бяха връчени от Командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и Командира на 110-ти Логистичен полк – гр. Пловдив – ... още
Днес, 27 февруари, в Командването на Сухопътните войски се проведе тържествено събрание-концерт, посветено на 136 годишнината от Освобождението на България „За теб, Българийо свещена”.
Специален гост на концерта бе Директорът на Националния исторически музей професор доктор Божидар Димитров. „Трети март е една от тези преломни дати, които бележат нов път за България и българския народ” с тези думи проф. Димитров започна своето изложение пред ръководството, личния състав на  Командването на Сухопътните войски и командирите на всички военни формирования от войските. „Тези дати не са чак толкова много”, каза още професорът, „такива са 681 година  - годината на създаването на Българската държава и 864 г.  – годината на покръстването на българите”. „На Трети март се възстановява държавната независимост на България. Именно наличието на собствена държавност е единствената гаранция за прогресивното развитие на ... още
На 26 и 27 февруари в административната сграда на МО на бул. „Тотлебен” № 34 се провежда оперативният сбор на командира на Сухопътните войски. Темата е „Инициативата на НАТО за свързаност на силите и нейното прилагане в СВ”.
В сбора участват Ръководството и началниците на отдели в Командването на СВ, както и командирите на военни формирования от състава на войските. Гости и лектори са полковник Владимир Бакалов и подполковник Христо Ночев от служба „Военна информация”, полковник Костадин Стойчев от служба „Военна полиция”,а полковник Анатоли Грозданов е представител на Инспектората на МО.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов приветства с „Добре дошли” всички участници и гости на оперативния сбор и изказа своята увереност, че в рамките на тези два дни ще бъдат проведени множество ползотворни дискусии по разглежданите теми.
„След приключването на мащабната операция „Иракска ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени