ДО  ПОЛКОВНИК МИТКО ЙОЦОВ
КОМАНДИР НА ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ
34200 - ШУМЕН
 
 
          Уважаеми г-н полковник,  
 
Приятно ми е от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое ... още
  От 20 до 22 август на гарнизонния учебен център „Тюлбето”  под формата на тактическо учение се проведе сертификация на 13-та рота за охрана на вътрешната зона на летище „Кандахар” за участие в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Афганистан.
Командир на ротата е майор Петко Цанев, а помощник  национален командир на контингента е подполковник Емил Михайлов. Личният състав на контингента е от 61 механизирана бригада.
По време на сертификацията комисията с председател подполковник Живко Тодоров от отдел „Подготовка и сертификация” на дирекция „Операции и подготовка” в Щаба по отбраната, провери цялостната подготовка и даде висока оценка за готовността на военнослужещите от конгингента за изпълнение на предстоящите им задачи по охрана на летище „Кандахар”.
На 18 август в местността Петрова нива край гр. Малко Търново военният духов оркестър на военното формирование, съвместно с представителни подразделения на военноморските сили взе участие в провеждането на  тържествената заря-проверка, посветена на 109-та годишнина от Илинденско - Преображенското въстание.
Участието на военнослужещите в честването беше символ на преклонението пред нашата славна история и олицетворение на единството между армията и народа.
На същия ден по покана на кмета на град Самоков военният духов оркестър на военно формирование 24150 – Стара Загора взе участие в празника на града и изнесе празничен концерт.
Празничен концерт във връзка със седмицата на българското документално кино, която е посветена на 135-та годишнина от създаването на Военноморските сили изнесе за жителите и гостите на град София на 17 август в градинката „Кристал” и  Представителният духов оркестър на Сухопътни войски.
На 18 август ... още
В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
100 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси –
„Стралджа – Мараш”.
Вчера, 14.08.2012 г., общо разузнатата и повърхностно почистената площ e 45,6 дка, открити  са  1680 бр. невзривени боеприпаса  и  182 кг.  скрап.
Към днешна дата, общо прочистената площ е 24051,6 дка, открити са 17011 бр. невзривени боеприпаса и 8531 кг. скрап.
Днес, 15.08.2012 г. ще продължат дейностите по повърхностното прочистване на участъците, транспортиране и сдаване в склада на „Берета Трейдинг” на откритите невзвривени ... още
От 6 до 10 август във военно формирование 28880 – Белене се проведе лагерен сбор по водолазна подготовка. В него взеха участие военнослужещи от инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътни войски.
В хода на водолазната подготовка, военнослужещите проведоха занятия на река Дунав и отработиха задачи по водолазни спускания в различни условия, включващи практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство, подводни и инженерни работи, устройване на проходи в подводни заграждения.
Ръководител на лагерния сбор бе капитан Здравко Кърнев.
От 13 до 24 август водолазният лагерен сбор ще продължи във Военноморска база Бургас.
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени