ДО ПОЛКОВНИК МИХАИЛ ПОПОВ
ЗА КОМАНДИР НА ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 32990 – ПЛОВДИВ
 
 
УВАЖАЕМИ ПОЛКОВНИК ПОПОВ,
 
Приятно ми е от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да поздравява най-сърдечно Вас и целия личен състав по случай Вашия празник
 
ДЕНЯ НА ПАРАШУТИСТА ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ – 18 ОКТОМВРИ!
 
На този ден преди 69 години в боевете при Стражин получи бойно кръщение първата парашутна дружина, която записа славни и незабравими страници във военната история на България.
Възползвам се от приятния повод да изразя моето уважение към целия личен състав на бригадата за всеотдайния труд и отговорността, които проявявате при изпълнението на служебните си задължения.
Като Ви честитя още веднъж празника, пожелавам на Вас и всички Ваши подчинени преди всичко добро здраве, ... още
ДО ПОДПОЛКОВНИК ДИМИТЪР КАЦАРОВ
КОМАНДИР НА ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 28330 – СМОЛЯН
 
 
УВАЖАЕМИ ПОДПОЛКОВНИК КАЦАРОВ,
 
Приятно ми е от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да поздравява най-сърдечно Вас и целия личен състав по случай
 
ПРАЗНИКА НА В.Ф.28330!
 
Възползвам се от приятния повод да изразя моето уважение към целия личен състав за всеотдайния труд и отговорността, които проявявате при изпълнението на служебните си задължения.
Като Ви честитя още веднъж празника, пожелавам на Вас и всички Ваши подчинени преди всичко добро здраве, късмет, лично щастие и нови професионални успехи!
 
       
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
 
 
С УВАЖЕНИЕ: ГЕНЕРАЛ–МАЙОР НЕЙКО НЕНОВ
КОМАНДИР НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
На 17.10.2013 година, съгласно плана за провеждане на КЩУ “ТАЛОС - 13”, бе проведен ден за високопоставени гости.
От страната домакин и от страните участнички присъстваха  представители от местната власт и висши офицери, началникът на Генералния щаб на отбраната на Република Гърция генерал Михаил Костаракос, началникът на Главния щаб на Сухопътни войски на Република Гърция генерал - лейтенант Атанасиос Целиос, началникът на щаба на Генералния щаб на Република Кипър генерал - майор Спиридон Перифанос и командирът на 1-ва пехотна дивизия от въоръжените сили на Република Румъния генерал-майор Дохотариу Николае Владимир. Присъстваха и военни делегации от Република Сърбия и Република Черна гора, както и военни аташета на Великобритания, Либия, Иран, Франция, Полша, Румъния, Германия, Албания, Армения, Кипър, Сърбия и България акредитирани в Република Гърция.
От българска страна участва началникът на отбраната на Република България генерал Симеон ... още
За времето от 07.10 до 16.10.2013 г. военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград участваха в провеждането на полево лагерно обучение на учебен полигон „Корен”. Това беше едно от най-важните мероприятия, стоящи за изпълнение, както пред командването и щаба на полка, така и пред личния състав от формированията.
В полевото обучение взеха участие военнослужещи от всички дивизиони на 4-ти Артилерийски полк. По време на първата половина от полевия лагер, акцента на подготовката падна върху провеждането на тактическите учения с бойни стрелби. Старата артилерийска максима, че венеца в подготовката на всяко едно артилерийско подразделение са тактическите учения с бойни стрелби и този път се потвърди. Командирите на подразделения и техните подчинени се стремяха да дадат максимума от себе си и въпреки несгодите на лошото време се представиха точно така, както само едни истински артилеристи могат – с много жар, старание и ... още
На 14.10 и 15.10.2013 г. командирът на Сухопътните войски  генерал-майор Нейко Ненов присъства на провеждането на полевото лагерно обучение на военнослужещи от Четвърти артилерийски полк – Асеновград на учебен полигон „Корен”. В групата на командира на Сухопътните войски бяха полковник Груди Ангелов – началник на отдел „Бойна подготовка на войските” в Командване на Сухопътните войски, полковник Руси Русев – началник на сектор „Подготовка на артилерийските формирования” и подполковник Петър Кръстанов.
          Като представители на старшите инстанции присъстваха полковник Георги Иванов – държавен експерт в отдел „Операции и сертификация” в Щаба по Отбраната и полковник Ангел Николов – началник на сектор „Съвместна подготовка” в отдел „Операции” на Съвместното командване на силите. Факултет „Артилерия ПВО и КИС” ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени