Представителни подразделения от Сухопътните войски взеха участие в честването на 127-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
На 05.09.2012 г. от 19:30 часа в гр. Съединение представителни роти и военният духов оркестър на военно формирование 34750 - Карлово взеха участие в организираните от общината събития по повод празника - панахида, посветена на голямоконарци, участници в Съединението на България,   възпроизвеждането на  моменти от Съединението и тържествена проверка/заря/.
В празничния ден от 11.00 часа военнослужещи от състава на военните формирования 22220 - Сливен и 32420 - Русе поднесоха цветя пред паметника на Хаджи Димитър в гр.Сливен, пл. „Хаджи Димитър” и пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война в гр. Русе, пл. „Александър Батенберг”.
От 09:30 ч. на 06.09.2012 г. военнослужещи от състава на военно формирование 24150-Стара Загора поднесоха венци и цветя пред ... още
ДО
КОМАНДИРА НА ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ
34750 – КАРЛОВО
 БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ КРАСИМИР КЪНЕВ
 
 
УВАЖАЕМИ БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ КЪНЕВ,                                                                 
        
Имам удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски и от мое  име да Ви  поздравя най-сърдечно по повод Вашия    
     ... още
На 04 септември 2012 г. от 11.00 часа на площад «Севтополис» в
 гр. Казанлък  се проведе тържественa церемония по  изпращане на 13-та рота за охрана на вътрешната зона на летище „Кандахар” за участие в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Афганистан.
На поредната мисия заминават над 300 военнослужещи от формированията на 61-ва Стрямска механизирана бригада дислоцирани в гарнизон Казанлък.
Около 80% от личният състав на ротата е участвал в повече от една мисии зад граница.В състава на контингента са включени 11 военнослужещи жени. Командир на ротата е майор Петко ЦАНЕВ.
Помощник национален командир на контингента, той и командир на контингента в Кандахар  е командирът на в.ф. 38640, подполковник Емил МИХАЙЛОВ.
На церемонията по изпращането  присъстваха началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, командирът на Сухопътните войски генерал - майор Стефан ... още
На 2 септември военнослужещи от военно формирование 32420 - Русе под ръководството на майор Валентин Иванов взеха участие в тържественото възпоменание и поднесоха венци по случай  96 години от Тутраканска епопея. Церемонията се проведе в близост до град Тутракан на Мемориален комплекс „Военна гробница-1916 г.”, където ежегодно се стичат хиляди потомци на загиналите воини.
Тутраканската операция ще остане в историята с поставянето на героичното начало на освободителния поход в Добруджа. Тя е образец на настъпателна операция на българската армия.
Тутраканската епопея прослави българското оръжие и героизма на българския войник в цяла Европа.
Церемонията бе организирана от  община Тутракан, Исторически музей и Общинско сдружение за туризъм.
На честването  присъстваха представители на местната власт от редица градове на област Русе. 
На 31.08.2012 г. в района на военно формирование 48430-Стара Загора се проведоха мероприятия по случай празника на 2 механизирана бригада-Стара Загора и 14-ата годишнина от създаването й.
Втора механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски на Българската армия, е наследник на славната Осма пехотна Тунджанска дивизия, която взема участие във всички войни за обединението и защитата на независимостта на България, а в следвоенната ни история е наследник на Втора мотострелкова дивизия.
Слово по случай празника произнесе командирът на бригадата бригаден генерал Петър Петров.
В програмата за отбелязването на празника бяха включени церемония по откриването на паметна плоча на Осма пехотна Тунджанска дивизия и Втора мотострелкова дивизия, на която присъстваха  кметът на града Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет Емил Христов, народният представител Евгений Желев, зам. областните управители Димитър Драчев и Петко Карагитлиев, председателят на ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени