Днес, 21 ноември 2013 г., в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово се извърши тържествен ритуал по откриване и освещаване на параклис „Св. Мина”. Идеята за построяването на светата обител е в памет на всички загинали военнослужещи  от състава на бригадата при изпълнение на служебния си дълг.
Светата литургия по случай откриването на новоизградения православен храм отслужи Негово Високопреосвещенство Пловдивски Митрополит Николай, а лентата за откриването бе прерязана от командира на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков. Параклис „Св. Мина” е създаден под ръководството на архитект Атанас Каджебов – проектант, инж. Камен Славов – конструктор и инж. Димо Ненов – строителен надзор и е изграден изцяло с труда на военнослужещи и цивилни служители от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Храмът е изграден съобразно всички православни канони и изцяло от дарения. Списъка с редицата благодетели, помогнали ... още
На 20.11.2013 г., в зала „Яворов” – Благоевград се проведе тържественото събрание- концерт, посветено на празника на военно формирование 26400 – Благоевград.
От името на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов военнослужещите от в.ф. 26400 – Благоевград бяха поздравени от Началника на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев. Областния управител г-н Муса Палев, заместник-кметовете на община Благоевград, църковното настоятелство, представители на всички държавни институции, с които свързваме ежедневната си дейност, много граждани и гости на град Благоевград също поздравиха формированието.
Началникът на щаба на Сухопътни войски, бригаден генерал Андрей Боцев, в своето слово даде висока оценка за всеотдайния труд и отговорността, която командването и личния състав на формированието проявяват при изпълнението на служебните задължения.
Командирът на в.ф. 26400, подполковник Иван Иванов, произнесе ... още
 На 18.11. военните формирования 48430 – Стара Загора, 28330 – Смолян, 26400 – Благоевград, 52740 – Хасково и 28880 – Белене проведоха дни на отворените врати по случай празника на Сухопътните войски – 19 ноември. Освен възможността да видят различно въоръжение и бойна техника, гостите присъстваха на различни демонстрации.
Военнослужещи от в.ф. 22220 – Сливен взеха участие в турнири по стрелба на СВ, демонстрирайки точността на своя мерник, като завоюваха призови места за Център за подготовка на специалисти – Сливен.
По повод празника бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от в.ф. 34750 – Карлово и 28880 – Белене. Военнослужещи от в.ф. 24150 – Стара Загора поднесоха венци и цветя на паметника „На загиналите в боевете за град Пирот”. Бяха организирани и тържествени концерти във в.ф. 24150 – Стара Загора и в.ф. 22220 – Сливен с участието на местни фолклорни и танцови ... още
Днес, 18.11.2013 г. в театър „Българска армия” се проведе тържествено събрание-концерт по случай празника на Сухопътните войски 19 ноември!
„Нашият ежедневен труд е насочен към изпълнение на задачи по трите мисии на Българската армия. В изпълнение на първата мисия „Отбрана” с гордост може да заявим, че през годината в Сухопътните войски няма провалени учения. По втората мисия „Подкрепа на международния мир и сигурност” и в този момент повече от 360 офицери, сержанти и войници от Сухопътните войски, с всяко свое действие, денонощно, на хиляди километри от родината, защитават честта на България. Всеки ден и във всяка ситуация ние сме готови да се притечем в помощ на населението, така както повелява третата мисия на Българската армия – „Принос към националната сигурност в мирно време”. През тежката зима нашите военнослужещи действаха винаги точно и навреме, там където имаше нужда от нас. Участвахме и в гасенето на ... още
ДО ГЕНЕРАЛ-МАЙОР НЕЙКО НЕНОВ
КОМАНДИР НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
 
 
УВАЖАЕМИ Г-Н ГЕНЕРАЛ-МАЙОР НЕНОВ,
 
Имам удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да Ви поздравя най-сърдечно по случай Вашия
 
52-РИ РОЖДЕН ДЕН!
 
На този Ваш празник, искам да Ви пожелая много здраве, спокойствие на духа и работа на ума. Дано успеха и късмета да са винаги с Вас. Искрено вярвам, че отдаваните от Вас доброта и всеотдайност, трудолюбието и командирските Ви умения ще Ви помагат във всяко начинание. Желая Ви да успеете да запазите дълбоката човещина, която носите в себе си, защото това е рядък дар, който не всеки притежава.
Животът често е труден и изпълнен с тежки моменти, но в него можем да намерим и много красота, топлота и разбиране. Дано във Вашият живот да тържествува обичта и красотата.
Благодаря Ви за ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени