В изпълнение на Плана за работа с Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Р България, днес 18.09.2012 г., се проведе среща с Командването на Сухопътни войски.
Тук те се срещнаха със заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов, началника на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев и представители на отделите и секторите в Командването на Сухопътните войски.
Представителите на военно-дипломатическия корпус бяха запознати с историята, състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски. По време на срещата те проявиха интерес към дейността по формирането и подготовката на батальонните бойни групи.
В програмата на военните аташета е предвидено да посетят военно формирование 28610 – Горна Баня на 20.09.2012 г..
 
На 18 септември Сливен ще чества две юбилейни годишнини – 100 години от Балканската война и 100 години от създаването на Трета българска армия.  Тържествата са организирани от Инициативен комитет, чийто председател е кметът на град Сливен Кольо Милев.
Програмата започна в 12 часа с откриване на изложба в къща „Миркович” под надслов „Балканската война през погледа на художника”. Картините са от фонда на сливенската художествена галерия.
Отбелязването на двете годишнини ще продължи в 17 часа с полагане на венци и цветя пред паметника на 7-ми конен полк „Орлето” и с официално откриване в 17:30 часа на паметна плоча - 100 години Трета армия пред сградата на Военния съд.
Вечерната тържествена програма ще се състои от 18 часа в голямата зала на ДТ „Стефан Киров” – Сливен  и ще включва тържествено събрание и концерт на Ансамбъла на Българската армия.
С плакети за специални ... още
 
На 17.09.2012 г. в Министерството на отбраната се проведоха протоколни  срещи за представяне на  новоназначените военни аташета на ФР Германия  подполковник Бертолд Айзенрайх и на Р Унгария подполковник Золтан Кока.
По време на разговорите  Заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов и началникът на сектор „Военно сътрудничество” в Канцеларията на Командира на Сухопътните войски полковник Ивайло Братойчев запознаха новоназначените военни аташета със състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски на Българската армия.
Обсъдено бе и двустранното военно сътрудничество на Сухопътните войски Българската армия  със Сухопътните войски  на ФР Германия  Република Унгария.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев поздрави с успешното представяне участниците в държавното военно първенство по лека атлетика за 2012г, което се проведе на стадиона в Сливен от 12 до 14 септември.
В обръщението си съм тях той каза:”Организационният комитет за провеждането на първенството оценява положително вашето участие и постигнатите резултати. Вие се представихте достойно и защитихте престижа на вашите клубове и този на военните формирования, в които служите. Изказвам своята благодарност и към вашите командири за проявеното разбиране и съдействието, което са оказали за подготовката и участието ви в това първенство. Благодарност заслужават и домакините в този град в лицето на кмета инж. Кольо Милев и командира на Център за подготовка на танкови подразделения – полковник Христо Стаматов. На висота бяха съдийския състав, цялата организация и предоставените условия, което съдейства за доброто протичане на ... още
На 13.09.2012 г. в 9.00 часа на стадиона в Сливен беше открито държавното военно първенство по лека атлетика за 2012 г. С изпълнение на Военния духов оркестър на Център за подготовка на танкови подразделения, вдигане на националния флаг, приветствени думи и комбинация от воинска точност и състезателен хъс беше даден тържественият старт, а минути след това и спортният.
Първенството се провежда по линия на Национална военна спортна федерация с председател вицеадмирал Пламен Манушев и под ръководството на организационен комитет с председател командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник-председател бригаден генерал Марин Начев и членове: полковник Христо Зафиров, подполковник Венелин Дерибеев, Матей Масов и секретар Николай Крулев.
Индивидуално и отборно ще се състезават отбори на военнослужещи от Белене, Варна, Велико Търново, Граф Игнатиево, Карлово, Крумово, Стара Загора, Шумен.
След загряването, първата дисциплина, с която започна ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени