Днес, 21.02.2013 г., в района на военно формирование 26 400 – Благоевград се проведе тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 26 400”. На церемонията присъства и заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев. Участие взе и представителният духов оркестър на Сухопътните войски.
Подполковник Васил Челенков произнесе слово, в което благодари на военнослужещите и цивилните служители за положените усилия и постигнатите високи резултати през годините. Подчерта и важната роля на работата в екип.
Подполковник Васил Челенков сдаде длъжността „Командир на трети отделен механизиран батальон” на подполковник Иван Иванов. Новият командир на формированието също подчерта важната роля на работата в екип и декларира своята лична убеденост, че с общи усилия батальонът ще постигне още по-добри резултати.
Бригаден генерал Красимир Кънев пожела на добър час на ... още
На 20.02.2013 г. във военно формирование 34750 – Карлово се проведе среща с ученици от клуб „Приятели на армията”. На срещата присъстваха командирът на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков, г-жа София Димитрова – началник отдел образование на гр. Карлово, председателят на СОСЗР полковник от резерва Антон Меродийски и заместник-председателят на СОСЗР полковник от резерва Ненко Чернооков, полковник от резерва Веселин Ангелов – главен експерт на Военен клуб гр. Карлово и отговорници на секции от средните училища. Командирът на бригадата приветства присъстващите ученици от ПГ „Ген. Вл. Заимов” гр.Сопот, ПГ “Евлоги и Христо Георгиеви”, ПГ поЖПТ „Христо Смирненски”,СОУ „Васил Левски” и СОУ „Христо Проданов” гр.Карлово и им пожела ползотворна работа. На срещата беше избран клубен съвет с представители от различните институции и беше раздаден тематичен план за подготовка на средношколците от клуб ... още
На 19.02.2013 г. военнослужещи от различни формирования от Сухопътните войски почетоха паметта на Апостола на свободата Васил Левски.
В района на 61 мбр – Карлово поднесоха венец пред бюст-паметника на Васил Левски в района на бригадата, а господин Диньо Колев изрецитира стихотворението „Левски” от Иван Вазов. ПловдивскияТ метрополит Николай отслужи Божествена света литургия в църквата „Св.Богородица” гр. Карлово. По-късно на площад “Васил Левски” представителни роти и военния духов оркестър от в.ф. 34750 взеха участие в митинг поклонение в памет на Апостола, където господин Диньо Колев рецитира „Обесването на Левски” от Христо Ботев. На паметника на Васил Левски, под звуците на “О, майко моя”, бяха поднесени венци от името на Президента на РБългария, председателя на Народното събрание, министъра на отбраната, парламентарно представените политически групи, началника на отбраната, командира на СВ, ... още
На 18 февруари на площад „Васил Левски” се проведе митинг по повод 140 години от героичната гибел на Апостола на свободата Васил Левски. В мероприятието взеха участие военният духов оркестър и представителни формирования от 61 мбр Карлово. Строят бе приет от министъра на отбраната на Република България Аню Ангелов. Слово за живота на Левски произнесе заместник-кметът на област София Тодор Чобанов. Митингът завърши с илюминации.
На тържеството присъстваха още началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков, началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Йордан Божилов, областният управител на Област Пловдив Здравко Димитров, кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов, представители на държавната и местна власт, граждани и гости на града.  
На 18.02.2013 година пред къщата-музей на Васил Левски в гр. Карлово беше проведена церемония по тържествено изпращане на 14-та рота за охрана на вътрешната зона на летище Кандахар, определена за участие в състава на Международните сили  за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF). Командир на ротата е майор Димо Гюдженов, а подполковник Цветан Кочанков е национален командир на контингента в Кандахар.
На тържественото изпращане присъстваха  Министърът на отбраната на Република България Аню Ангелов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков, началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Йордан Божилов, областният управител на Област Пловдив Здравко Димитров, кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов, представители на ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени