На 26 април 2014 г. военнослужещи от всички военни формирования на 61 Стрямска механизирана бригада в гарнизоните Карлово, Казанлък и Плевен и членове на техните семейства за поредна година активно се включиха в инициативата, която отново обедини военнослужещите, цивилните граждани и държавата в лицето на представителите на местната власт.
Началото в Карлово бе дадено от кмета на общината д-р Емил Кабаиванов, който благодари за съдействието, което оказва бригадата по почистването на града. Командирът на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков поздрави участниците и изрази своето задоволство, че сред доброволците има много деца, което е показателно, че те се възпитават да поддържат своя град чист и зелен, да ценят природата и опазват околната среда.
В инициативата участие взеха и децата от детска градина „Светлина” в града, които изнесоха един урок по чистота и родолюбие. Те припомниха колко красива и пленителна е природата и как за жалост, понякога хората са ... още
Честито!
Личният състав на 38-ми бЯХБЗиЕ-Мусачево, поздравява своя командир подполковник Анатолий Димитров по случай честването на неговия 39-ти рожден ден.
Бъдете жив и здрав! Пожелаваме Ви, дни изпълнени с лично и семейно щастие, нестихваща енергия във всяко начинание и нови професионални постижения!
Честит рожден ден!
 
Подполковник Анатолий Георгиев Димитров е роден на 29.04.1975 година в град Никопол, обл. Плевен.
Завършва ВВОВУВасил Левски” – Велико Търново през 1997 година и придобива военно звание „лейтенант”.
Началото на военната си служба започва през 1997 година, като командир на взвод в 59 пЯХБЗЕ – Горна Оряховица.
През годините е заемал длъжността командир на рота в 59 пЯХБЗЕ, помощник-началник на отделение, той и началник на отделение „Тактическо” на 1 ... още
Днес, 28.04.2014 г., по повод честване празника на Българската армия – 6 май в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово се проведоха спортни състезания по военно-приложни дисциплини за бързина, сила, издръжливост, ловкост и работа в екип. Състезателните игри стартираха в присъствието на заместник-командирът на 61 мбр – полковник Христо Андреев и заместник-командирът по логистиката на 61 мбр – полковник Иван Иванов.
Отборите демонстрираха умения по кормуване на автомобил УАЗ-469 със закачено въже с тежест и кофа с вода на предния капак, преминавайки през различни препятствия. Отборите показаха физически и психически умения преминавайки единната пътека с препятствия. 
От участвалите дванадесет отбора, на почетното І-во място се класира отборът на военно формирование 44370 – Карлово, на ІІ-ро място се класира отборът на военно формирование 38640 – Карлово, и на ІІІ-то място е тимът на военно формирование ... още
На 25.04.2014 г., формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 26400 – Благоевград с групов ръководител Капитан Борислав Войнов, унищожи 1 брой ръчна отбранителна граната Ф-1 „Лимонка”, открита на 25.04.2014 г. при изкопни работи в двора на къща на ул. „Цар Самуил” № 3, в село Коларово, община Петрич, област Благоевград.
От началото на годината това е третото по ред задействане на формированието за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 26400 – Благоевград.
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 22.04. до 27.04.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 133 военнослужещи.
Техника – 57 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, уширяване на фундаментите за основни и второстепенни колони, монтаж на спирала „БРУНО”, монтаж на оградна мрежа на второстепенна ограда и монтаж на пана.

 
2.1.    По доставка на материални средства.
Изпълнява се изготвения линеен график за подаване на заявки до изпълнителите.
Материалните средства се извозват към района на операцията – по ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени