ДО ПОДПОЛКОВНИК ДИМИТЪР КАЦАРОВ
КОМАНДИР НА ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 28330 – СМОЛЯН
 
 
УВАЖАЕМИ ПОДПОЛКОВНИК КАЦАРОВ,
 
Приятно ми е от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да поздравява най-сърдечно Вас и целия личен състав по случай
 
ПРАЗНИКА НА В.Ф.28330!
 
Възползвам се от приятния повод да изразя моето уважение към целия личен състав за всеотдайния труд и отговорността, които проявявате при изпълнението на служебните си задължения.
Като Ви честитя още веднъж празника, пожелавам на Вас и всички Ваши подчинени преди всичко добро здраве, късмет, лично щастие и нови професионални успехи!
 
       
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
 
 
С УВАЖЕНИЕ: ГЕНЕРАЛ–МАЙОР НЕЙКО НЕНОВ
КОМАНДИР НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
На 17.10.2013 година, съгласно плана за провеждане на КЩУ “ТАЛОС - 13”, бе проведен ден за високопоставени гости.
От страната домакин и от страните участнички присъстваха  представители от местната власт и висши офицери, началникът на Генералния щаб на отбраната на Република Гърция генерал Михаил Костаракос, началникът на Главния щаб на Сухопътни войски на Република Гърция генерал - лейтенант Атанасиос Целиос, началникът на щаба на Генералния щаб на Република Кипър генерал - майор Спиридон Перифанос и командирът на 1-ва пехотна дивизия от въоръжените сили на Република Румъния генерал-майор Дохотариу Николае Владимир. Присъстваха и военни делегации от Република Сърбия и Република Черна гора, както и военни аташета на Великобритания, Либия, Иран, Франция, Полша, Румъния, Германия, Албания, Армения, Кипър, Сърбия и България акредитирани в Република Гърция.
От българска страна участва началникът на отбраната на Република България генерал Симеон ... още
За времето от 07.10 до 16.10.2013 г. военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград участваха в провеждането на полево лагерно обучение на учебен полигон „Корен”. Това беше едно от най-важните мероприятия, стоящи за изпълнение, както пред командването и щаба на полка, така и пред личния състав от формированията.
В полевото обучение взеха участие военнослужещи от всички дивизиони на 4-ти Артилерийски полк. По време на първата половина от полевия лагер, акцента на подготовката падна върху провеждането на тактическите учения с бойни стрелби. Старата артилерийска максима, че венеца в подготовката на всяко едно артилерийско подразделение са тактическите учения с бойни стрелби и този път се потвърди. Командирите на подразделения и техните подчинени се стремяха да дадат максимума от себе си и въпреки несгодите на лошото време се представиха точно така, както само едни истински артилеристи могат – с много жар, старание и ... още
На 14.10 и 15.10.2013 г. командирът на Сухопътните войски  генерал-майор Нейко Ненов присъства на провеждането на полевото лагерно обучение на военнослужещи от Четвърти артилерийски полк – Асеновград на учебен полигон „Корен”. В групата на командира на Сухопътните войски бяха полковник Груди Ангелов – началник на отдел „Бойна подготовка на войските” в Командване на Сухопътните войски, полковник Руси Русев – началник на сектор „Подготовка на артилерийските формирования” и подполковник Петър Кръстанов.
          Като представители на старшите инстанции присъстваха полковник Георги Иванов – държавен експерт в отдел „Операции и сертификация” в Щаба по Отбраната и полковник Ангел Николов – началник на сектор „Съвместна подготовка” в отдел „Операции” на Съвместното командване на силите. Факултет „Артилерия ПВО и КИС” ... още
На 12.10.2013г. в село Стойките област, Смолян с военен ритуал беше открит паметник на героя от Балканската война редник  Стефан Чернев. Редник Стефан Чернев е роден през 1890г. в село Стойките, област Смолян. По  време на Балканската война е мобилизиран. На 09.10.1912г. редник Стефан Чернев загива геройски при село Елещница, Разложко в неравна битка.
Военният ритуал започна с издигане на Националното знаме. След това беше отслужена заупокойна молитва от смолянски свещеници. Бяха поднесени много венци и цветя от народни представители, гости и родственици на редник Стефан Чернев.
На ритуала присъстваха За командирът на 68 бригада Специални сили полковник Михаил ПОПОВ, главният експерт по войнишките паметници в Министерството на отбраната Иво Антонов, председателите на четири военно патриотични съюзи, народни представители, областният управител на област Смолян, кметове на населени места от региона, гости от село Елещница, много родственици на героя и гости ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени