На 05.03.2014 г. във военно формирование 24620 – Свобода се проведе работно посещение на американски военнослужещи от Европейското командване на САЩ в изпълнение на „Плана за съвместна българо – американска подготовка и учения в страната и в чужбина за 2014г.”
На брифинга началникът на щаба майор Георгиев запозна контактната група със задачите, мисията и оперативните възможности на военното формирование, както и с целите, които се изпълняват. Участниците в брифинга обсъдиха въпроси от взаимен интерес.
Днес, 04.03.2014 г. се навършват 9 години от трагичната смърт на офицерски кандидат Гърди Гърдев, загинал от „приятелски огън” при изпълнение на служебния си дълг по време на участието му в мисията за следвоенно възстановяване на Ирак.
На гроба му в село Долно Съхране, община Павел баня, подп. Деян Дешков – командир на 3-ти механизиран батальон от 61 мбр, м-р Руслан Колев – началник на щаба на 2-ри механизиран батальон от 61 мбр и колеги военнослужещи участвали в състава на 4-ти пехотен батальон в Ирак, отдадоха почит на своя колега и приятел, като поднесоха цветя в знак на преклонение и признателност.
Офицерски кандидат Гърди Гърдев е осмият наш воин загинал от началото на миротворческата операция в Ирак. Роден е в гр. Казанлък на 18 май 1974 година и това е била първата му задгранична мисия. Постъпва в Българската армия като кадрови военнослужещ през 2003 г. Службата му преминава в под. 38220 - Казанлък. Със заповед на министъра на отбраната ... още
КАРЛОВО
 
Честванията в Карлово започнаха на 28.02.2014 г. от 13.00 ч., когато на площад „20-ти юли” се проведе празничен концерт по повод 3-ти март - Национален празник на Република България. В отбелязването на 136-та годишнина от Освобождението на България участие взеха Военния духов оркестър и смесения войнишки хор при 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, ц.сл. Диньо Колев от военно формирование 32990 – Пловдив, танцов състав при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, хор и мажоретен състав при СОУ „Васил Левски”, Диана Гатева от детска фолклорна формация при НЧ  „Васил Левски – 1861 г.” и гайдари от ПГ „Братя Евлоги и Христо Георгиеви” – Карлово.
Заместник-кметът на община Карлово – г-н Антон Минев откри концертната програма със слово посветено на националния празник. Литературна композиция по български автори и документи „Легенда за ... още
Сведение за извършените дейности и изразходваните материални средства за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 24.02. до 03.03.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 79 военнослужещи.
Техника – 20 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
От 25.02.2014 г. започна монтирането на фундаменти за инженерното съоръжение.
        
2.2.    По доставка на материални средства.
Изпълнява се изготвения линеен график за подаване на заявки до изпълнителите.
Материалните средства се извозват към района на операцията – по график.
         -        доставен и вложен инертен материал за укрепване и възстановяване на пътна настилка – 610 ... още
УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ,
ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
 
Приятно ми е от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да Ви поздравя най-сърдечно по случай 3-ти март Националния празник на страната ни.
Тази дата е една от най-светлите в историята ни. България извоюва свободата си и тръгва по нов път на развитие. Затова 3 март винаги ще ни напомня за смисъла на нашето присъствие в съвременната история и за историческия ни дълг.
Личният състав на Сухопътните войски винаги е доказвал с делата си, че е верен на заветите на дедите си и достоен за народната обич.
Свято тачейки този ден, от създаването на войските до наши дни, воините от Сухопътните войски винаги са доказвали с делата си, че са верни на заветите на дедите ни и достойни за народната обич.
Възползвам се от повода да изразя удовлетвореността си от факта, че всички Вие се справяте ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени