На 18.10.2013г. в град Асеновград бе поставено началото на националната инициатива „Памет”. Инициативата се провежда в навечерието на 1-ви ноември – Деня на будителите.
От най-древни времена признателните потомци засаждат дърво – един висш символ за почитане приноса на воините – герои и духовните водачи на една нация.
Първата горичка, която ще бъде обособена в Асеновград в рамките на инициативата е посветена на Паисий Хилендарски. Всяко едно българско училище, носещо името на Паисий ( а в страната те са повече от двеста), което посещава град Асеновград, ще засажда по едно дърво, като знак за съпричастност към неговото дело.
Националната инициатива се организира от Министерството на образованието и науката, Министерството на земеделието и храните, Министерството на културата и община Асеновград. Към тази прекрасна инициатива се включи и 4-ти Артилерийски полк, в лицето на своя командир – полковник Димитър Илиев, който ... още
По повод Деня на парашутиста от Българската армия, днес, 18 октомври, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов участва в ритуал в памет на героите-парашутисти в Централните софийски гробища „Алея на парашутиста”, и в церемонията по поднасяне на венци и цветя на Паметника на парашутиста на площад „Народно събрание”.
Денят на парашутиста и празник на 68-ма бригада "Специални сили" беше отбелязан и в Пловдив. Тържественият строй бе приет от заместник - командира на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев. Приветствено слово към личния състав и гостите произнесе заместник-министърът на отбраната Неджми Али. Бяха обявени поздравителни адреси към личния състав по повод празника от името на началника на обраната генерал Симеон Симеонов, командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, командири на военни формирования от състава ... още
По случай празника на 101 алпийски батальон 20-октомври, вчера 17.10. 168 ученици и граждани на град Смолян посетиха военното формирование по време на  Деня на отворени врати  за граждани и гости на града. Бяха показани нови образци въоръжение и специализирана техника. Интерес сред  посетитeлите предизвика алпийското оборудване, катеренето по алпийска стена и средствата за индивидуална защита.
ДО ПОЛКОВНИК МИХАИЛ ПОПОВ
ЗА КОМАНДИР НА ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 32990 – ПЛОВДИВ
 
 
УВАЖАЕМИ ПОЛКОВНИК ПОПОВ,
 
Приятно ми е от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да поздравява най-сърдечно Вас и целия личен състав по случай Вашия празник
 
ДЕНЯ НА ПАРАШУТИСТА ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ – 18 ОКТОМВРИ!
 
На този ден преди 69 години в боевете при Стражин получи бойно кръщение първата парашутна дружина, която записа славни и незабравими страници във военната история на България.
Възползвам се от приятния повод да изразя моето уважение към целия личен състав на бригадата за всеотдайния труд и отговорността, които проявявате при изпълнението на служебните си задължения.
Като Ви честитя още веднъж празника, пожелавам на Вас и всички Ваши подчинени преди всичко добро здраве, ... още
ДО ПОДПОЛКОВНИК ДИМИТЪР КАЦАРОВ
КОМАНДИР НА ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 28330 – СМОЛЯН
 
 
УВАЖАЕМИ ПОДПОЛКОВНИК КАЦАРОВ,
 
Приятно ми е от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да поздравява най-сърдечно Вас и целия личен състав по случай
 
ПРАЗНИКА НА В.Ф.28330!
 
Възползвам се от приятния повод да изразя моето уважение към целия личен състав за всеотдайния труд и отговорността, които проявявате при изпълнението на служебните си задължения.
Като Ви честитя още веднъж празника, пожелавам на Вас и всички Ваши подчинени преди всичко добро здраве, късмет, лично щастие и нови професионални успехи!
 
       
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
 
 
С УВАЖЕНИЕ: ГЕНЕРАЛ–МАЙОР НЕЙКО НЕНОВ
КОМАНДИР НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени