Коледа е любимото време от годината на всяко дете! По този повод днес, 19.12. във Военен клуб – Карлово се проведе Коледно тържество с децата на военнослужещите и цивилни служители от 61-ва Стрямска механизирана бригада.
Над 100 деца и техните родители тръпнеха в очакване от появата на Белобрадия Старец, а той успя да ги изненада и тази година, като се появи заедно със Снежанка на бойна машина на пехотата, което паркира в центъра на града. Малчуганите се включиха активно в коледни игри заедно с Дядо Коледа и Снежанка и получиха много изненади, подготвени от Добрия Старец. На сцената, пред красивата шейна и елени, и триметровата елха, децата от ДЦДГ „Светлина” - Карлово с директор г-жа Румяна Чолакова изпълниха много песни, танци и стихотворения отправени към Дядо Коледа. Добрия Старец получи уверението, че при него са най-послушните деца, които тръпнеха в очакване, че скоро ще отвори огромния чувал с подаръци, който беше донесъл за тях. Така празникът завърши ... още
Във военните формирования 42600-Мусачево и 22790-Горна Оряховица от състава на Сухопътните войски се проведоха благотворителните коледни тържества за събиране на средства за Фондация „Деца на Българската армия”.
 На организирания концерт по случай Коледните празници, съвместно с кметството на село Мусачево, местните жители отвориха сърцата си, проявиха  съпричастност за да имат светла Коледа и децата на загиналите военнослужещи и цивилни служители от редиците на Българската Армия . Събраните средства бяха преведени по сметката на фондация „Деца на Българската армия”.
Днес, 18 декември, на строевия плац пред личния състав на формированието, командирът на 55-ти инженерен полк полковник Иван Стоянов връчи лично отличителните идентификационни знаци на главните сержанти от полка.
Новите знаци имат пет степени, подредени по реда на йерархията. Същите бяха разработени по предложение на главните сержанти от формированията на Сухопътните войски и утвърдени в пилотен проект от командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.
Носенето на отличителни знаци за идентифициране на главните сержанти ще има дълбок психологически ефект и допълнително ще стимулира и мотивира войниците и сержантите в стремежа им към професионално усъвършенстване.
От 16 до 18 декември 2013 г. във 2-ра механизирана бригада се проведе мероприятие по двустранното сътрудничество с Армията на САЩ. Група, ръководена от майор Брайън Томблин от Националната гвардия на Щата Тенеси запозна офицери от щаба и формированията на бригадата с процедурите на Армията на САЩ при подготовката и развръщането на батальонни бойни групи.
От 09 до 20 декември в гарнизоните Стара Загора, Ямбол, Шумен и Плевен, военнослужещи от състава на 2 механизирана бригада – Стара Загора проведоха занятия по военно обучение с ученици от различни училища на тема „Задължения на гражданите на Република България по отбраната на страната”, „Мисия и задачи на Въоръжените сили на Република България” и „Въоръжени сили на Република България – история и настояще”.
В гарнизон Стара Загора на 16 и 17 декември 2013 г. бяха проведени 28 занятия с учениците от 9 и 10 клас в природно – математическа гимназия „Гео Милев”, професионална гимназия по строителни дейности „инж. Н. Ганчев”, професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов”, професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов”, търговска гимназия „Княз С.Търновски”, гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан”, средно общообразователно ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени