По повод Деня на Европа и 68 години от победата над хитлерофашизма военнослужещи от военно формирование 54060 – Шумен участваха в тържествен ритуал по поднасяне на венци пред Паметника на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал”.
Слово за силата на Обединена Европа и по повод 68-та годишнината от края на Втората световна война произнесе кметът на град Шумен Красимир Костов. Венци в знак на признателност към героите от Втората световна война пред Паметника на загиналите във войните шуменци бяха поднесени от името на местната власт, обществени организации, гости и граждани. На тържеството присъстваха още заместник-кметовете на община Шумен, ръководството на Областната администрация, представители на местната власт, началникът на Шуменския гарнизон полковник Митко Йоцов, деканът на Шуменския военен факултет полк. доц. д-р Нелко Ненов, командирът на военно формирование 54060 подполковник Веселин Христов, началникът на Областния военен отдел Шумен ... още
Днес, 09.05.2013 г. военнослужещи от Сухопътните войски в различни гарнизони в страната взеха участие в тържественото честване на Деня на Европа и 68 години от победата над хитлерофашизма.
В Асеновград във военно формирование 24490 се проведе ритуал пред паметника на загиналите във войните за национално обединение на България от Асеновградски регион, намиращ се в казармения район на формированието. Свещеници от Асеновградска духовна околия отслужиха панихида за загиналите в Отечествената война. Слово произнесе председателят на общинската организация на ветераните от войните – офицера от запаса майор Атанас Арабов. В израз на признателност бяха поднесени венци и цветя от името на община Асеновград и Съюза на ветераните от войните.
На мероприятието присъстваха кметът на община Асеновград доктор Емил Караиванов, заместник-кметът на община Асеновград Мария Вълканова, членове на Общинската организация на съюза на ветераните от войните, военноинвалидите, съюза на ... още
Община Карлово, община Сопот, 61 мбр, Военен клуб – Карлово, училищата и СМИ в региона организират дарителска кампания „Да помогнем на Марта”.
Марта Цветкова е дете на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада. Тя е ученичка в шести клас на СОУ „Христо Проданов” и страда от рядко заболяване – спина бифида, сколиоза и разлика в дължината на долните крайници. Детето се нуждае от спешна операция в Швейцария. Необходимите средства са в размер на 35000 евро, която сума е непосилна за родителите.
В тази връзка от 15:00 часа и 19:00 часа на 15 май в народно читалище „Васил Левски” в гр. Карлово е организиран благотворителен концерт.
*************
Всички, които желаят да помогнат  на Марта да се чувства като всички други и бъде щастлива могат да пуснат DMS MARTA на номер 17777 (за абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв; за потребители на предплатени услуги ... още
Днес, 08.05.2013 г., командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов се срещна с младши сержант Борислав Домеников, награден със специалната награда на коменданта на академия „Кислинг” за изключителните постижения по време на обучението му в академията.
Академията е към американските ВВС и подготвя кадри за нуждите на военновъздушните сили. Тази година за първи път като курсанти са били допуснати и представители на сухопътните и военноморските сили на Р България.  Сержантът от 2 механизирана бригада в Стара Загора е първият чужденец, удостоен с тази награда. Отличието се дава за изключителни лидерски качества. Връчва се след приключване на обучението на съответния академичен випуск като носителят се избира измежду всичките 169 курсанти след тайни номинации.
Генерал-майор Ненов поздрави младши сержант Домеников за успешното представяне, впечатляващите постижения и изказа благодарност за приноса му за издигането на авторитета на Сухопътните ... още
В Стара Загора в навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската армия военнослужещите от 2-ра механизирана бригада се преклониха пред величието и героизма на българския войник с тържествен ритуал по поднасяне на венци пред паметника „На загиналите в боевете за град Пирот” в района на формированието.
На ритуала присъстваха областният управител на област Стара Загора  Недялко Недялков, директорът на ОД на МВР – Стара Загора старши комисар Алекси Алексиев, началникът на военно окръжие – Стара Загора полковник Зарко Шишманов.
На празника на град Русе – 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската армия се състоя тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война на площад „Батенберг”.
На церемонията присъстваха началникът на гарнизон Русе подполковник Петко Димов, началникът на Военно окръжие – Русе подполковник Цанко Недев, началникът ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени