От 4 до 6 декември 2013 г. в гр. Сливен се проведе семинар на Националната военна спортна федерация (НВСФ), който беше открит от председателя на федерацията генерал-лейтенант Стефан Василев. Той изтъкна, че всички планирани, мероприятия за изминалата 2013 г. са изпълнени и изказа благодарност на председателите на клубове, които са допринесли за това. Генерал-лейтенант Василев поднесе поздрави до участниците и от името на заместник-министъра на отбраната Иван Иванов, който е почетен председател на федерацията.
Главният секретар на НВСФ полковник Христо Зафиров направи анализ на проведените отделни държавни военни първенства по лека атлетика, футбол за мъже и отделно за жени, тенис на корт, плуване, тенис на маса.
Като основна тема на семинара беше изведено обсъждането на организацията на спортно-състезателната дейност през 2014 г. и промени във вътрешно нормативната база. Съпътстващи теми бяха разглеждането на наредбата за спортно състезателна дейност на НВСФ за 2014 г., ... още
На 04.12.2013 г. в голямата зала на Военния клуб в Сливен Военният духов оркестър на Център за подготовка на специалисти изнесе образователен концерт пред сливенски ученици. Пред препълнената зала диригентът на оркестъра капитан Калин Гемеджиев представи отделните духови инструменти, разказа техния произход, история и специфичност на звучене, а също и ролята, която имат в оркестъра.
Демонстрация на възможностите, които притежават духовите инструменти, беше направена освен чрез кратките солови изяви на музикантите, така и с няколко музикални пиеси, изпълнени от целия оркестър
 На 04.12.2013 г. от 15.00ч. в район №2 на в.ф. 32990 – Пловдив се проведе коледен базар с децата от Дома за деца лишени от родителски грижи „Олга Скобелева” – Пловдив.
Коледния базар беше посетен от военнослужещите и цивилните служители от състава на бригада, които с интерес разгледаха и си закупиха изложените от децата саморъчно изработени новогодишни картички, изделия от керамика и свещи.
С набраните средства бригадата ще подпомогне обзавеждането на предоставената им от общината къща.
От 2 до 4 декември 2013 година във военно формирование 52590 – Ямбол и военно формирование – 54100 се провежда конкурс за приемане на военна служба. 369 кандидати се състезават за вакантните 40 длъжности във военно формирование 52590 и 25 длъжности във военно формирование – 54100.
Конкурсът включва изпит за определяне на физическата годност на кандидатите и тест за оценка на тяхната обща култура. Изпитите се провеждат от съвместна комисия от Щаба на Втора механизирана бригада и формированията, в които ще бъдат назначени спечелилите кандидати.
Резултатите от проведения конкурс ще бъдат обявени на 06.12.2013г. пред кандидатите и на същите ще им бъде предложена длъжност в съответствие с ценза който притежават.
Днес, 02.12.2013 г., в изпълнение на заповед на министъра на отбраната стартира курсът по начална военна подготовка, с което се възстанови традицията за присъствие на военното обучение в средното училище.
От определените лектори от военно формирование 26 400 - Благоевград, удоволствието да проведе първия час по начална военна подготовка се падна на капитан Кристиян Карабов. Неговата първа среща беше с учениците от 10 Б клас на една от елитните гимназии в югозападна България - Природо-математическа гимназия   „Академик Сергей П. Корольов”.
Старателно подготвената и увлекателна презентация, която съпътстваше разказа на капитан Карабов, успя да привлече и задържи вниманието на учениците. Първият урок бе на тема „Въоръжените сили на Република България - история и настояще”, и даде възможност на гимназистите да дообогатят своите знания по История на България с нови факти, цифри и хронология на събития, предизвикващи гордост от ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени