На 30.04.2013 г. в гр. Клисура представителни роти от 61 мбр участваха в тържествена проверка (заря) посветена на 137 години от Априлската епопея.
Гости на мероприятието бяха д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, председателят на Общинския съвет на община Карлово Стойо Карагенски, командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков, представители на местната и държавна власт, жители на гр. Клисура и гости на града. Честването продължи на следващия ден в местността „Зли дол” с възстановка на събитията отпреди 137 години.
На 01.05.2013 г. представителни блокове от военно формирование 24490 – град Асеновград, участваха в провеждането на тържествена проверка (заря) в град Панагюрище. На площад „Двадесети април” военнослужещите посрещнаха главното знаме на Априлското въстание и знамената на останалите революционни окръзи. Строя прие ... още
В навечерието на празниците военнослужещи от военно формирование 28880 – Белене почистиха и освежиха войнишките паметници на територията на община Свищов. Представители на местната власт от населените места благодариха за предприетата инициатива и предложиха помощта и съдействието си.
На 29.04.2013 г. във военно формирование 34750 се проведоха спортни състезания с ученици от клуб „Приятели на армията”, посветени на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Командирът на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков награди с купи и грамоти отборите на СОУ „Христо Проданов” – Карлово, ПГ „Генерал Владимир Заимов” – Сопот и ПГ по ЖП „Христо Смирненски” – Карлово, които се класираха на първите три места. На отборите от СОУ „Иван Вазов” – Сопот и СОУ „Васил Левски” – Карлово бяха връчени грамоти.
Гости на мероприятието бяха децата от Дом за деца лишени от родителски грижи (ДДЛРГ) „Васил Петлешков” – гр. Брацигово, ДДЛРГ „Даскал Ботьо” – гр. Калофер, ДДЛРГ „Таню Войвода” – гр. Асеновград, представители от местната власт на община Карлово и Сопот. Ръководителите на децата от домовете ... още
На 26.04.2013 г. пред паметника на 4 пехотен плевенски полк в Сръбско-българската война в Градската градина на гр. Плевен се състоя тържествен военен ритуал по поднасяне на венци по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май.
По-късно във Военния клуб в гр. Плевен се проведе тържествено събрание-концерт.
Началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев представи пред гостите развитието на Сухопътните войски през годините, мисиите зад граница, в които са участвали и взаимодействието на армията и цивилното население при бедствия и аварии. Със заповеди на командирите на военните формирования от гарнизон Плевен бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, отличили се през годината.
В програма взеха участие  Представителния духов оркестър на Сухопътни войски с диригент старши лейтенант Петров, клуб по спортни танци ... още
„В навечерието на двата празника-най-светлия християнски празник Великден и Деня на Храбростта и Празник на Българската армия се обръщам с думи на благодарност и уважение към всички Вас-офицери, сержанти, войници и цивилни служители, за това което правите за утвърждаването на авторитета на Сухопътните войски у нас и зад граница. Вашия труд е достоен. Аз се гордея, че съм Ваш командир” каза в обръщението си командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов по време на тържественото събрание-концерт по случай Деня на Храбростта и Празник на Българската армия, който се проведе днес в командването на Сухопътните войски.
Със заповеди на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов бяха наградени 33 военнослужещи и цивилни служители от Сухопътните войски. 10 военнослужещи ще бъдат наградени от министъра на отбраната Тодор Тагарев в деня ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени