Военнослужещите от военно формирование 26400 – Благоевград, посрещнаха първия сняг на учебен полигон „Симитли”, където се проведоха ротни тактически учения с Първа и Втора механизирани роти, в което взеха участие и специалистите от родовете и специални войски.
Бяха отработени учебни въпроси, касаещи усвояването на темите за воденето на отбранителни и настъпателни бойни действия в планинско-гориста местност. Лошото време и студения сняг не погаси устрема и мотивацията на военнослужещите.
Личният състав беше поставен в ситуации максимално близки до реалните, където командирите взимаха бързи и адекватни решения, относно организиране на боя и съгласуване на действията между подразделенията. Имитационната команда създаваше сложни ситуации, с което се провериха устойчивостта на управлението и реакцията на личния състав. Участниците в учението бяха силно мотивирани и се представиха на високо ниво.
На изпитание бе подложено и логистичното ... още
На 28 ноември 2013 г. в района на пирамида 246 до село Голям Дервент, община Елхово, Ръководството на Сухопътните войски организира пресконференция, на която командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов представи брифинг за изпълнението на задачите от операция „Съвместни усилия 2013”.
В пресконференцията участваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, министърът на отбраната Ангел Найденов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев, заместник-директорът на Държавната агенция за бежанците о.з. генерал-майор Васил Върбанов.
Гости на пресконференцията бяха областният управител на област Ямбол Николай Пенев, кметът на община Елхово Петър Киров, кметът на община Болярово Христо Христов, началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи г-н Великов, началникът на кабинета на министъра на отбраната г-н Жерков и директорът на областна дирекция на МВР ... още
УВАЖАЕМИ Г-Н БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ БОЦЕВ,
 
Ръководството на Сухопътните войски Ви поздравява най-сърдечно по случай Вашия
 
54-ТИ РОЖДЕН ДЕН!
 
На този Ваш празник, искам да Ви пожелая много здраве, спокойствие на духа и работа на ума. Дано успеха и късмета да са винаги с Вас. Искрено вярвам, че отдаваната от Вас всеотдайност, трудолюбието и професионализма ще Ви помагат във всяко начинание.
Животът често е труден и изпълнен с тежки моменти, но в него можем да намерим и много красота, топлота и разбиране. Дано във Вашият живот да тържествува обичта и красотата.
Благодаря Ви за Вашата отзивчивост и коректност.
Искрено пожелавам още много години, през които да не Ви напускат доброто здраве и жизнените сили, с които уверено да вървите напред по избрания служебен и житейски път!
 
       
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
На 28 ноември 2013 г. (четвъртък) командването на Сухопътните войски организира посещение на журналисти в района на операция „Съвместни усилия – 2013 г.“. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов ще представи изпълнението на задачите по подобряване и възстановяване на пътищата в район от пограничната зона с Република Турция. В пресконференцията ще участват министърът на отбраната Ангел Найденов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев. Тя ще се проведе от 13.00 ч. в района на пирамида 246, намираща се на три километра южно от с. Голям Дервент.
Постоянно акредитираните журналисти, които желаят да присъстват на медийния ден, трябва да потвърдят това на телефон: 02/ 92 23 013.
Журналистите, които не са акредитирани да отразяват дейността на Министерството на отбраната и Българската армия, трябва до 10.00 часа на 25 ноември 2013 г. (понеделник) да подадат следните данни за акредитация: име, презиме, фамилия, ... още
Днес, 21 ноември 2013 г., в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово се извърши тържествен ритуал по откриване и освещаване на параклис „Св. Мина”. Идеята за построяването на светата обител е в памет на всички загинали военнослужещи  от състава на бригадата при изпълнение на служебния си дълг.
Светата литургия по случай откриването на новоизградения православен храм отслужи Негово Високопреосвещенство Пловдивски Митрополит Николай, а лентата за откриването бе прерязана от командира на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков. Параклис „Св. Мина” е създаден под ръководството на архитект Атанас Каджебов – проектант, инж. Камен Славов – конструктор и инж. Димо Ненов – строителен надзор и е изграден изцяло с труда на военнослужещи и цивилни служители от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Храмът е изграден съобразно всички православни канони и изцяло от дарения. Списъка с редицата благодетели, помогнали ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени