По повод националния празник на Република България – 3 март и 135-та годишнина от Освобождението военнослужещи от Сухопътните войски взеха участие в ритуали за отбелязването на празника в страната.
На площад “Севтополис” в гр. Казанлък беше отслужена заупокойна молитва от представители на българската православна църква. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова произнесе слово за празника. Церемонията продължи с ритуал по издигане на националното знаме от военнослужещи от 61 мбр - Карлово.
На площада отдадоха почитта си народни представители, областният управител на област Стара Загора Недялко Недялков, кметове и заместник-кметове на общини и населени места, общински съветници, ученици и граждани. 
По-късно на връх Шипка в знак на признателност към загиналите за освобождението на България в присъствието на много родолюбиви българи, представители на държавната и местна власт, военнослужещи от 61 мбр поднесоха венци пред ... още
УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ,
ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
 
Приятно ми е от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да Ви поздравя най-сърдечно по случай 135-та годишнина от края на Руско-турската война, донесла свободата на България и националния празник на страната ни – 3-ти март!
Тази дата е една от най-светлите в историята ни. България извоюва свободата си и тръгва по нов път на развитие, затова 3 март винаги ще ни напомня за смисъла на нашето присъствие в съвременната история и за историческия ни дълг.
Свято тачейки този ден, от създаването си до наши дни, личният състав на Сухопътните войски винаги е доказвал с делата си, че е верен на заветите на дедите ни и достоен за народната обич.
В навечерието на празника пожелавам на целия личен състав от Сухопътните войски, на ветераните и воините от запаса и резерва здраве, лично и семейно щастие, нови ... още
На 28.02.2013 г. във военно формирование 32990-Пловдив се проведе мартенска благотворителна акция – базар за подпомагане децата с увреждания от дома „Олга Скобелева майка” в Пловдив.
Мартениците бяха изработени от децата от дома.
Събраните средства са за подпомагане на новооткриваща се сграда към дома.
Тази седмица в СОУ „Димчо Дебелянов” град Белене се проведе поредната среща с учениците от клуб „Приятели на армията” към военно формирование 28880 – Белене.
Ръководителят на клуба капитан Николай Николов запозна учениците с характеристиките и начина на действие на индивидуалните средства за защита, необходими при възникване на кризисни ситуации.
Занятието се проведе във физкултурния салон на училището.
На 27 и 28 февруари 2013 г. в административната сграда на бул. „Тотлебен” № 34 се провeжда оперативния сбор на Командира на Сухопътните войски. В сбора участват Ръководството и началниците на отдели в Командването на Сухопътните войски, командирите на военни формирования от състава на войските, директорът на служба „Военна информация” бригаден генерал Данчо Дяков, представители на дирекции от Щаба на отбраната, Съвместното командване на силите, Военновъздушните сили, Централно Военно окръжие и Военна академия „Георги Раковски”.
Генерал-майор Нейко Ненов откри оперативния сбор и изнесе доклад на тема „Подготовка на формированията за реализация на способности на Сухопътните войски по трите мисии на Въоръжените сили и акцентира върху третата „Принос към националната сигурност в мирно време”. „Съществен е приноса на Сухопътните войски по тази мисия. Само през 2012 година над 2500 военнослужещи и 700 единици бойна и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени