На 17.06.2013 г. във военно формирование 32420 – Русе, което е в състава на ЦПС – Сливен започна обучение за придобиване на военноотчетна специалност „водач на БТР-60 ПБ”, „водач на БТР 60 ПБ МД1” и „водач на БРДМ-2” с военнослужещи от формирования на Сухопътни войски.
Само три дни преди това, на 14.06.2013 г., завърши поредният курс за придобиване на квалификация "Водач на мото и електрокари". Всички осем участници в курса, които са от различни формирования на Сухопътни войски, успешно положиха нужните изпити и придобиха съответната квалификацията.
Към момента в Центъра за подготовка на водачи и логистични специалисти – Русе продължава обучението за водачи на МПС категории С, С+Е, Д и превозващи опасни товари (ADR).
В изпълнение на плана за двустранно сътрудничество между Република България и Съединените американски щати днес, 17.06.2013 г., 2ра механизирана бригада Стара Загора беше посетена от кадети от университета на щата Уисконсин по програма „CULTURE AND LANGUAGE PROFICIENCY PROGRAM”.
Бъдещите американски офицери ще останат в България 3 седмици през които ще посетят гарнизоните Хасково и Ямбол.
По време на престоя си те ще проведат открит урок във военно формирование 44200 – Стара Загора с офицери и сержанти от 2ра механизирана бригада.
Културната обиколка на гостите включва посещение на музея „Неолитни жилища”, Историческия музей в Стара Загора и още редица забележителности, с които ще обогатят знанията си за нашата красива страна.
Най-големият полигон на Сухопътните войски УП „Корен” отбеляза 51-та годишнина от създаването си. В церемонията взе участие заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев. Той връчи предметни награди и грамоти на военнослужещи от формированието за показани отлични резултати.
********
През годините полигонът е бил на подчинение на Втора армия, Втори армейски корпус, Корпуса за бързо реагиране, Силите за бързо реагиране и Командването на оперативните сили. Понастоящем е в пряко подчинение на Командването на Сухопътните войски.
На полигона са проведени националните командно-щабни учения на Българската армия – „Есен 96”, „Есен 98”, „Есен 99”, „Есен 2001”, „Есен 2003”, „Планински страж 2002”, КЩУ „Съюзна сила 2011” и КЩУ „Траен мир 2012”, Бригадно ТУ с БС „Пролет 2009” на 2 мбр, подготовката и осигуряването на ... още
На 15.06.2013 г. в подножието на Средна гора, на язовира на Долно Ново село се проведе ежегодния турнир на спортен клуб „Карасура” към военно формирование 24620 – Свобода.
Състезанието беше организирано от най-големите любители рибари старшина Дилян Димитров и старши сержант Станьо Чолаков.
 В ранната съботна сутрин над 20 участника – офицери, сержанти и войници разпънаха въдици, за да премерят майсторските си  способности  в състезанието.
Грамота и първа награда за най-богат улов заслужено спечели младши сержант Таньо Митев Танев. На второ място се класира старши сержант Станьо Иванов Чолаков, а редник Илия Маринов Иванов зае престижното трето място.       
Турнирът завърши с пожелание риболовната традиция да продължи и догодина с още по богат улов.
Днес 14.06.2013 г. във Втора механизирана бригада – Стара Загора, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов награди с грамоти и предметни награди военнослужещи от военното формирование за показан висок професионализъм и проявено усърдие по време на проведеното тактическо учение за сертифициране на Втората батальонна бойна група – „Тракийски страж 2013 г.”
Командирът на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов благодариха на военнослужещите за професионализма и доброто представяне по време на учението.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени