По повод на тържественото честване на 128-ата годишнина от Сръбско-българската война и Празника на Сухопътните войски - 19 ноември и 40 годишнината от създаването на КСВ, на 14.11.2013 г. в Централния военен клуб Ръководството на Сухопътните войски проведе традиционна среща с генерали от резерва, които са били в Ръководството на Сухопътните войски през годините. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов изнесе брифинг на тема „Основни насоки в дейността на СВ през 2013”
„Възползвам се от повода в навечерието на нашия празник да изразя моето уважение към всички Вас за всичко направено от Вас през годините за развитието, укрепването и усъвършенстването на Сухопътните войски”, каза в приветствието си генерал-майор Нейко Ненов.
От името на гостите приветствие произнесе генерал-лейтенант Ангел Ангелов-командващ на Сухопътните войски в периода 16.11.1990 г. – 01.08.1991 г.
„За принос в изграждането, развитието и ... още
Днес, 15.11.2013 г. на УП „Сливница” под патронажа на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и по инициатива на българския общонароден съюз „Бойна дружба’ с председател о.з. Явор Генов се проведе турнир по стрелба с 7,62мм автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”.
В мероприятието, което е част от програмата за честване на празника на Сухопътните войски-19 ноември, участваха представители на военно патриотичните съюзи и асоциацията на военните аташета акредитирани за Република България.
В стрелбата с 7,62мм автомат „Калашников” на първо място се класира подполковник Брус Карсуел от асоциацията на военните аташета. Първото място в стрелбата с пистолет „Макаров” извоюва Спас Ташков от Българския общонароден съюз „Бойна дружба”.
Комплексен първенец и носител на купата на командира на Сухопътните войски от представителите на асоциацията на военните аташета ... още
Част от тържественото честване на 128-ата годишнина от Сръбско-българската война и празник на Сухопътните войски - 19 ноември и 40 годишнината от създаването на КСВ бе походът „По стъпките на Сливнишките герои” с участието на генералите, офицерите, сержантите и цивилните служители от Командването на Сухопътните войски, военнослужещи от военните формирования на войските и представители на местната власт на община Сливница, начело с кмета на общината Васко Стоилков.
На различни етапи от похода към основната колона се присъединиха и представители на Подофицерско дружество „Гургулят – потомци”, генерали от резерва, които са били в Ръководството на Сухопътните войски през годините, както и жители на гр. Сливница.
Началото на похода бе дадено пред Паметника на капитаните в района на бившето поделение в Сливница. Под звуците на военни маршове, участниците в похода се построиха за отдаване на почит на героите.
Гост-лекторът от Военна академия ... още
Днес, 12.11.2013 г. по случай празника на Сухопътните войски, на полигон „Люляк” се проведе традиционния турнир по стрелба с автомат „Калашников” за купата на Командира на Сухопътните войски и турнир по стрелба с пистолет „Макаров” за представителите на СМИ.
В турнира участваха отбори от състава на военните формирования 24150-Стара Загора, 34750-Карлово, 32990- Пловдив,  22220-Сливен, 24490-Асеновград, 24620-Свобода, 28880 – Белене, 42600-Мусачево, 46690-Пловдив и  26400-Благоевград.
На първо място в прецизната стрелба с 9мм пистолет „Макаров” е отборът на военно формирование 32990-Пловдив, на второ място военно формирование 24150 – Стара Загора и на трето място е отборът на военно формирование 22220 – Сливен.
В стрелбата с 7,62мм автомат „Калашников” в условията на военен трибой на първо място се класира отборът на военно формирование 22220 – Сливен, на второ място военно ... още
Днес 11.11.2013 г. Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски изнесе концерт за военнослужещите и цивилните служители от командването на Сухопътните войски. Инициативата, която е част от тържественото отбелязване на празника на Сухопътните войски-19 ноември, бе предшествана от церемония по награждаване на военнослужещи и цивилни служители от командването на Сухопътните войски по повод на предстоящия празник на най-големия вид Въоръжени сили.
За  постигнати високи резултати в служебната дейност командирът на Сухопътните войски генерал - майор Нейко Ненов награди с грамота бригадните генерали Красимир Кънев и Андрей Боцев, полковник Гошо Мерджанов, подполковниците Александър Дзипалски, Станимир Христов, Стоян Стоянов, Георги Нейков, Димитър Митев, Красимир Далев, Димитър Димитров, Георги Малинов, майорите Евтим Димитров, Илиян Рашков, Иво Стоев, Георги Тонин, Златослав Марков, Желязко Желев и Валери Василев, старшина Соня Джурова, редник Диляна Ванчева, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени