На 18.04.2013 г. в административната сграда на МО-2 на бул. „Тотлебен” 34, в изпълнение на Плана за работа с Асоциацията на военните аташета, акредитирани за Република България през 2013 г., се проведе среща на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов с военните аташета. На срещата бе изнесен „Брифинг на командира на Сухопътните войски”.
Целта на мероприятието е представителите на военно-дипломатическия корпус да бъдат запознати със състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски.
В срещата взеха участие 23 чуждестранни военнослужещи от 13 страни.
 
На 17.04.2013 година, в района на в.ф. 26400 - Благоевград, се проведе поредната среща с учениците от Второ основно училище „Димитър Благоев”. Малките приятели наблюдаваха воденото от старши лейтенант Димитър Димитров занятие на тема „Временен контролен пост”. Те наблюдаваха с интерес всяко действие и елемент на занятието, кулминационния момент на който беше обезвреждането на човек с оръжие, действие на което децата реагираха напълно искрено и спонтанно, аплодирайки действията на военнослужещите.
С много усмивки и приятни емоции премина деня, а децата продължиха да коментират оживено по между си наблюдаваното занятие.
На 16.04.2013 г. във военно формирование 28880 – Белене се проведе поредната среща с ученици от СОУ „Димчо Дебелянов” и ОУ „Васил Левски”, участници в клуб „Приятели на армията”.
Срещата се проведе на полигона на военното формирование, където учениците се запознаха с въоръжението в Българската армия и в частност с устройството и функционалните характеристики на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”.
Капитан Николай Йорданов разясни на учениците начина на действие на оръжията и обясни предпазните мерки, които трябва да се спазват, като наблегна на факта, че са изключително опасни и използването им изисква голяма отговорност.
В хода на занятието учениците се запознаха с начина на разглобяване и сглобяване на автомата и съгласно напътствията и указанията на военнослужещите от формированието имаха възможност да упражнят стрелба с халосни патрони.
В края на срещата децата споделиха ... още
На работно посещение у нас пристигна генерал-лейтенант Доналд Кембъл, командващ на Сухопътните войски на САЩ в Европа. Част от посещението е проведената среща с командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов в административната сграда на бул. „Тотлебен” № 34.
 По време на срещата бяха обсъдени въпроси по двустранното военно сътрудничество между Сухопътните войски на Българската армия и Сухопътните войски на САЩ в Европа, както и възможностите за съвместна подготовка на батальонните бойни групи от състава на Сухопътните войски.
На 05.04.2013 г. във военно формирование 26400 – Благоевград се проведе преглед на любителската художествена самодейност.
Прегледът се превърна в истински празник, пресъздаващ различни обичаи от фолклора. Сред изпълненията бяха кукерски обичай, представен от войниците от 1-ва механизирана рота и „Хороводна китка” от военнослужещите от 2-ра механизирана рота. Комисията от формированието беше изключително затруднена в излъчването на победител.
Формация „Мегдана” към Военен клуб – Благоевград поднесе своите комплименти и поздрави военнослужещите с професионалните изпълнения на „Трио – Мегдана”.
В края на м. март във Военен клуб – Шумен също се проведе преглед на любителското художествено творчество с военнослужещи от военно формирование  54060 – Шумен. Творческите изяви на участниците бяха оценeни от комисия на формированието. В прегледа се включиха участници с изпълнение на фолклорни песни, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени