На 15 и 16 април 2014 г. в гр. Сливен се провежда практико-приложна конференция с полигонните специалисти от Сухопътните войски. Целите са да се повиши теоретичната подготовка при провеждане на стрелби, тактически занятия и тактически занятия с бойни стрелби, да се повиши и практическа подготовка на полигонните специалисти по подготовката и поддържането на учебните полигони.
Обобщава се и се популяризира положителният опит, който може да бъде полезен. Многобройните практическите занятия, придружаващи конференцията, се провеждат на огневи комплекс „Батмиш”.
На 11 април 2014 г. във военно формирование 28880 – Белене се проведе преглед на любителско художествено творчество.
Участие в прегледа взеха военнослужещи и цивилни служители, които с таланта и отличната си подготовка впечатлиха публиката и създадоха празнично настроение.
Военнослужещите от нещатния военен духов оркестър на военно формирование 28880 – Белене, изнесоха концерт пред гостите и личния състав и приятно изненадаха всички с нови изпълнения от репертоара си.
Новосъздаденият квартет, в състав капитан Здравко Кърнев, сержант Ивелин Ганев, ефрейтор Николай Тенев и редник Методи Минчев, изпълни песните „Синовен дълг” и „Рума мома” и беше силно аплодиран.
Една от големите изненади в прегледа поднесе самодейният смесен танцов състав на военното формирование, който представи танцовия спектакъл „Веселие по Гергьовден” и веднага спечели публиката с невероятното си изпълнение, поднесено с много чувство и ... още
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 07.04. до 13.04.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 128 военнослужещи.
Техника – 54 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, уширяване на фундаментите за основни и второстепенни колони, монтаж на спирала „БРУНО”, монтаж на оградна мрежа на второстепенна ограда и монтаж на пана.
Продължи дейността по прочистване на линията на инженерното съоръжение от скали, храсти и дървета.
2.1.    По доставка на материални средства.
Изпълнява се изготвения линеен график за подаване на заявки до изпълнителите.
Материалните средства ... още
На 11 април 2014 г. в гр. Сливен приключи държавното военно лично-отборно първенство по лека атлетика, което бе организирано от Националната военна спортна федерация и се проведе от 9 до 11 април. В комплексното класиране на първо място се класира отбор „Васил Левски” от Велико Търново, на второ място е отбор „Стрямци – 61” – Карлово, на трето е отбор „Шумен” – Шумен. Своите индивидуални постижения имат участниците от 15-те клуба, включили се в първенството, а над всичко бе комбинацията от воински и спортен дух.
Завоюваните купи за комплексното класиране и медали в различните дисциплини бяха връчени тържествено на победителите от заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев, който е председател на Националната военна спортна федерация, от заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев, който е председател на организационния комитет на настоящото първенство и от кмета на гр. ... още
По повод „Седмицата на гората ’2014”, на 11.04.2014 г. от 10:30 ч. в района на МБАЛ ”Христо Стамболски” гр. Казанлък бяха засадени дръвчета – ела и смърч, по съвместна инициатива на ръководството на болницата, Държавно горско стопанство – Казанлък и 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово.
Участие в инициативата по залесяването взеха Директорът на МБАЛ „Христо Стамболски” гр. Казанлък, подполковник Милен Гегов – командир на военно формирование 22180 от 61 мбр, подполковник Станислав Славов – командир на военно формирование 54880 от 61 мбр, Държавно горско стопанство – Казанлък, горско стопанство – Мъглиж, военнослужещи и жители на общината.
„Седмицата на гората” е чествана за първи път през 1925 г. по инициатива на Дружеството на лесовъдите в България. По традиция тя се отбелязва през първата седмица на април.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени