В района на военно формирование 52740 – Хасково, беше проведено съвместно занятие по пожарна безопасност и ред за действие със средствата за гасене на пожари с представители на районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Хасково.
По време на занятието, бяха представени видове техника и средства за гасене на пожари на въоръжение във военно формирование 52740 и в РС „Пожарна безопасност и защита на населението”. Проведе се и показ-демонстрация на начини за гасене на видове пожари с различни видове средства.
Ръководители на занятието бяха старши лейтенант Здравко Ангелов от състава на формированието и инспектор Веселин Бекяров от районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Хасково.
В станалия вече традиция празник на изкуството и културата „Нощ на музея”, проведен на 17.05.2014 г., в присъствието на хиляди граждани и гости на Благоевград, военно формирование 26400 – Благоевград получи заслужено отличие за популяризиране на културно-историческото наследство и подпомагане дейността на Регионален исторически музей – Благоевград.
Командирът на военно формирование 26400, подполковник Иван Иванов лично получи наградата, благодари за оказаната чест и заяви: „Тази награда поставя пред нас още по-големи изисквания – да работим неуморно както за изпълнението на конституционните задължения по опазване суверенитета и териториалната цялост на Република България, така и по опазване на историческото наследство и традиции, които да се предават в най-чист вид на поколенията, защото „народ без история е като дърво без корени”.
На 16.05.2014г. в Център за подготовка на специалисти (ЦПС)-Сливен с командир полковник Христо Стаматов приключи обучението на 17 военнослужещи от формирования на Сухопътните войски за придобиването на военно-отчета специалност и квалификация за механик-водачи. На финала показаното от тях по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка беше оценено от изпитна комисия под председателството на подполковник Красимир Ралев, главен  експерт в сектор „Бронетанкова, автомобилна и специална техника” в отдел „Логистика” в Командването на Сухопътните войски.
Военнослужещите преминаха теоретична и практическа подготовка в Център за подготовка на механик-водачи на бойни бронирани машини с командир подполковник Пламен Белчев.
Днес 15 май, началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев проведе среща с командира на Многонационална бригада „Югоизточна Европа” бригаден генерал Хакан Езер, който е на посещение у нас от 12  до 16 май.
Бригаден генерал Боцев приветства гостите с „Добре дошли в Командването на Сухопътните войски” и представи участниците в срещата.
По време на посещението си бригаден генерал Езер извърши инспекция на декларираните към SEEBRIG формирования от Сухопътните войски на Българската армия и преглед на бойните способности.
„Удовлетворен съм от сегашното състояние на декларираните формирования” каза командирът на SEEBRIG. Навсякъде се убедих, че личният състав е подготвен много добре от гледна точка на SEEBRIG, с много богат опит и общо войските като цяло са способни да изпълняват всяка мисия, под ръководството на SEEBRIG”, каза още бригаден генерал Езер.
По време на срещата бяха разисквани и ... още
Фестивалният военен духов оркестър, съставен от военните духови оркестри на Втора Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора и НВУ „Васил Левски” – Велико Търново, който е и основен български военен оркестър и символичен домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри - гр. Велико Търново участва в Международния шоу парад посветен на Деня на Европа, който се проведе в столицата на Румъния, гр. Букурещ на 9 и 10 май 2014 г.
В грандиозното шоу на открито взеха участие над 20 духови оркестри и формации от петнадесет държави. В рамките на два дни, всички участници изнесоха по три концерта на различни места в града, дефилираха по булевардите и улиците на Букурещ, а големият спектакъл на площада пред Парламента на Република Румъния забавлява многохилядната публика в продължение на пет часа.
Фестивалния военен духов оркестър участва във всички прояви: самостоятелни концерти, дефилири, общи изпълнения и представи българския шоу ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени