Днес, 5 ноември, продължават действията на Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 – Белене, с ръководител капитан Минчо Минчев, по преодоляване на последствията от инцидента в завод „Миджур”, село Горни Лом, общ. Чупрене.
Вчера, 4 ноември, военнослужещите извършиха разузнаване и прочистване на площ от 113 дка от прилежащата територия от външната страна на завод „Миджур”.
Общата разузната площ до момента е 1 757 дка, оставащата площ за разузнаване до приключване на дейностите е 423 дка.
От 04 до 05.11.2014 г. в района на военно формирование 42600 – Мусачево се провежда, ротно тактико-специално учение със специалистите от щаба на 38 батальон за ЯХБЗ и Е.
Темата е „Действие на формированията на 38 батальон за ЯХБЗ и Е в зона за отговорност при изпълнение на задачи в интерес на формированията на сухопътен компонент, провеждащ отбранителна операция”.
Целта и основните задачи на учението са да се повишат уменията на офицерите за ръководене на формированията при изпълнение на задачи провеждащи отбранителна операция.
Учението „СПЕЦИАЛИЗИРАН ЩИТ 14” обхваща дейностите по участието и провеждането на ядрено, химическо и биологическо заразяване (ЯХБЗ) при участие в отбранителна операция на територията на страната.
Вчера, 3 ноември, започнаха занятията по начална военна подготовка с ученици от IX и X клас на средното образование в гарнизон Белене през учебната 2014/2015 г.
Военнослужещите от военно формирование 28880 - Белене, определени за лектори са капитан Петър Петров, капитан Любомир Ангелов, капитан Йордан Стойков, капитан Даниел Маринов, старши лейтенант Росен Драголов, старшина Стефан Димов и сержант Георги Начев.
Те ще запознават учениците от средните училища в градовете Белене и Свищов с основните мисии и задачи на Въоръжените сили, с необходимите действия за оцеляване при кризи от невоенен характер и други теми, свързани с отбраната на страната и Въоръжените сили.
Първите занятия бяха проведени с възпитаници на СОУ „Николай Катранов”, ДТГ „Хадживасилев” и ПГ „Проф. Асен Златаров” в град Свищов на тема „Задължения на гражданите на Република България по отбрана на страната”.
 Увлекателният разказ на ... още
Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа отправи покана към командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев за участие в официална церемония по смяна на командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа между генерал-лейтенант Доналд Кембъл и генерал-лейтенант Фредерик Ходжис.
Церемонията ще се състои на утре, 05 ноември 2014 г. в гр. Висбаден, Германия и на нея са поканени да присъстват командващите Сухопътните войски на страните членки на НАТО и партниращите нации.
Днес, 4 ноември, продължават действията на Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 – Белене, с ръководител капитан Минчо Минчев, по преодоляване на последствията от инцидента в завод „Миджур”, село Горни Лом, общ. Чупрене.
Вчера, 3 ноември, военнослужещите изпълняваха задачи по разузнаване и прочистване на прилежаща територия от външната страна на завод „Миджур”.
Разузната и прочистена бе площ от 111 дка.
Общата разузната площ до момента е 1 644 дка, оставащата площ за разузнаване до приключване на дейностите е 536 дка.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени