Военнослужещите от военно формирование 52740 – Хасково и Военният духов оркестър на Втора механизирана бригада участваха в Тържествени проверки (зари) в навечерието на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.
На 01.06.2014 г. от 21:00 часа бе зарята в Хасково, организирана от Областна администрация. В тържеството взеха участие 4 блока от военно формирование 52740 – Хасково. Командващ зарята бе капитан Захари Генев. Строя прие командирът на формированието подполковник Николай Александров. Областният управител Кадир Исов произнесе слово. Честването уважиха заместник-областният управител Иван Станчев, депутатът Смиляна Нитова и директори на държавни институции в Хасково. Въпреки дъждовното време имаше и много деца с техните родители.
На 01.06.2014 г. тържествена проверка (заря) бе проведена и в гр. Кърджали. На площад „Освобождение” се бяха построили Военният духов оркестър на Втора механизирана бригада, 4 ... още
На 31.05.2013 г. във формированията от състава на Сухопътните войски бяха проведени дни на отворените врати по повод отбелязването на международния ден на детето – 1 юни!
Над 100 деца посетиха гарнизоните Карлово, Казанлък и Плевен от състава на 61 механизирана бригада по повод на международния ден на детето-1 юни. В гарнизон Карлово, заместник-началникът на щаба на военно формирование 34750 подполковник Стойчо Владев поздрави децата по случай празника и им пожела безгрижно и щастливо детство. При посещението си, възпитаници на Карловските и Сопотските градини и училища и деца от клуб „Приятели на армията” разгледаха отблизо различните видове въоръжение и техника.
В гарнизон Плевен бяха развърнати осем учебни центъра, на които малките посетители имаха възможност да разгледат и придобият реална представа за основното въоръжение, което е на щат във военно формирование 42800.
В гарнизон Казанлък за децата най-интересни бяха видовете стрелково ... още
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 26.05. до 01.06.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 150 военнослужещи.
Техника – 62 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по уширяване на фундаментите за основни и второстепенни колони, монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, монтаж на оградна мрежа на второстепенна преграда, монтаж на спирала режеща тел -„БРУНО”, монтаж на пана и подобряване на носимоспособността на пътната настилка на пътищата за подвоз на бетон и материални средства.
2.1.    По доставка на материални средства.
Изпълнява се изготвения линеен график за подаване на заявки до ... още
От 21 часа на 01.06.2014 г. в град Враца се проведе тържествена проверка (заря) по случай 2 юни – Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
Президентът на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев прие строя на представителните роти от военните формирования 42800 и 38220 и представителния духов оркестър на Сухопътните войски, участващи в тържествената проверка.
Командващ тържествена проверка бе подполковник Красимир Кръстев – началник на щаба на военно формирование 22160 – Плевен.
Слова по случай 2 юни – Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България произнесоха президентът на Република България господин Росен Плевнелиев и кметът на община Враца господин Николай Иванов.
В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Христо Ботев.
На ритуала присъстваха народни представители, заместник-министри, евродепутати, ... още
На 31.05.2014 г. на площад „20-ти юли” в гр. Карлово се състоя кулминацията на Празника на розата – Карлово 2014, организиран от Община Карлово и с помощта на официалните партньори: Народно читалище „Васил Левски 1861”, 61-ва Стрямска механизирана бригада и Военен клуб - Карлово.
                   Официални гости на празника бяха :
Маргарита Попова – Вицепрезидент на Република България, народни представители от 42-то Народно събрание, Посланиците на Република Молдова, Южна Африка, Словакия, Египет и Полша, генерал-майор Нейко Ненов – командир на Сухопътните войски, бригаден генерал Димитър Шивиков – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, кметове на населени места от Общината, ръководители и представители на институции и фирми
Празника наблюдаваха и чуждестранни туристи от Япония, Испания, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени