Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 22.04. до 27.04.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 133 военнослужещи.
Техника – 57 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, уширяване на фундаментите за основни и второстепенни колони, монтаж на спирала „БРУНО”, монтаж на оградна мрежа на второстепенна ограда и монтаж на пана.

 
2.1.    По доставка на материални средства.
Изпълнява се изготвения линеен график за подаване на заявки до изпълнителите.
Материалните средства се извозват към района на операцията – по ... още
На 25.04.2014 г. военнослужещи от военно формирование  54060 – Шумен с командир подполковник  Веселин Христов се включиха  в националната кампанията „Да изчистим България за един ден”.
Военнослужещите от военно формирование 54060 почистиха в двете посоки изхода от град Шумен до разклона „ Пети километър”.
В кампанията се включиха 40 военнослужещи от военно формирование 54060 – Шумен, съвместно с военнослужещи от военно формирование 34200.
На военнослужещите бяха осигурени консумативи /чували и ръкавици/ от община Шумен. Отпадъците бяха извозени с техника на формированието.
Командирът на формированието подполковник Веселин Христов лично благодари на военнослужещите, които за поредна година участваха в националната кампания „Да изчистим България за един ден”.
Кампанията цели да възпитава у подрастващите стремеж към опазване чистотата на обществените места  и природата.
Днес, 25.04.2014 г. във военно формирование 26400 – Благоевград бе проведен тържествен ритуал за преминаване в резерва на военнослужещ от Трети отделен механизиран батальон. Старши сержант Стойчо Симов премина тържествено за сбогуване бойното знаме на честта. Последната длъжност, която заема старши сержант Стойчо Симов е заместник-командир на първи механизиран взвод, той и командир на първо механизирано отделение във Втора механизирана рота.
Командирът на военно формирование 26400 – Благоевград подполковник Иван Иванов, връчи на старши сержант Стойчо Симов благодарствен адрес.
Приключи общоармейския шампионат между отборите на Сухопътните войски, Военновъздушни сили, Военноморски сили, 61-ва Стрямска механизирана бригада, 2-ра Тунджанска механизирана бригада, 68-ма бригада специални сили, Военна полиция, Военна академия „Г.С.Раковски” и НВУ „Васил Левски”. Съревнованието се проведе на ГУЦ „Анево” с домакин 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово.
Днес, 25-ти април 2014 г., на строевия плац в района на 61 мбр се проведе официалното награждаване на първенците от деветте отбора.
След оспорвана борба между видовете въоръжени сили на Република България, съревновавали се в състезателните дисциплини, се пристъпи към награждаване на най-добрите.
Най-високи резултати в щафетната стрелба със 7,62 мм АК показа отборът на Сухопътните войски, класирал се на І-во място, 68-ма бригада специални сили завоюва ІІ-ро място и 2-ра Тунджанска механизирана бригада, класирала се на ІІІ-то място.
В дуелната ... още
На 24 и 25 април 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово е домакин на Общоармейския шампионат по дуелна и щафетна стрелба със 7,62 мм АК между девет формирования от състава на Българската армия, който се провежда на ГУЦ „Анево”.
Шампионатът започна на 24.04.2014 г. с вдигане на националния флаг под звуците на химна на Република България. Командирът на 61 мбр – бригаден генерал Димитър Шивиков откри турнира, като приветства отборите и подчерта, че в шампионата участват достойни и доказали се състезатели. Той им пожела съревнованието да премине в спортсменски дух със спазване на правилата за безопасност и победа за най-добрите.
Турнирът по стрелба започна под ръководството на полковник Христо Зафиров – главен ръководител на общоармейския шампионат, подполковник Венелин Дерибеев – секретар и главен съдия Матей Масов от Министерството на отбраната.
Оспорваната борба за най-много поразени мишени ще е между отборите на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени