На 16.05.2012 г. модулна група за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от военно формирование 44200 - Стара Загора с ръководител капитан Робертин Николов унищожи 122 мм осколочно - фугасен снаряд, открит северно от с. Черна гора, общ. Братя Даскалови, обл. Стара Загора.
На 17.05.2012 г. модулна група за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от военно формирование 44200 - Стара Загора с ръководител капитан Росен Русанов унищожи 122 мм осколочно - фугасен снаряд, открит в частен имот северно на с. Енина, общ. Казанлък, обл. Стара Загора.
На 16 и 17 май органите за комуникационна и информационна поддръжка от Сухопътни войски участваха в комплексна тренировка на комуникационно – информационната система на Българската армия. От Сухопътни войски участваха 420 военнослужещи и 99 единици техника от девет военни формирования. Целта на тренировката беше да се усъвършенства взаимодействието между органите за управление на КИС от участващите военни формирования по планиране и изграждане на интегрирана КИС на БА и да се повиши тяхната полева нетренираност.
По време на  комплексната тренировка отлично се представиха:
- капитан Веселин Василев - военно формирование 28880 - Белене;
- старши лейтенант Димитър  Бакърджиев - военно формирование 24620 – Свобода;
- старшина Димитър Вълков - военно формирование 46690 – Пловдив;
- сержант  Йонко  Маджаров - военно формирование 28880 - Белене;
- сержант  Йонко  Маджаров - военно формирование ... още
В продължение на 4 дни във военно формирование 28880 – Белене се  проведе лагерен сбор по водолазна подготовка с участието на инженерните водолазно - разузнавателни подразделения от Сухопътни войски.
По време на сбора водолазите проведоха занятия на река Дунав  и отработиха задачи по водолазни спускания в различни условия, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство и устройване на проходи в подводни заграждения.
След срещите с военнослужещите от военно формирование 22 790-Горна Оряховица  и военно формирование 42600 – Мусачево днес командирът на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев  посети и се срещна с личния състав на военно формирование 52380 – Враца.
Срещата премина изключително спокойно. Военнослужещите от формированието засвидетелстваха пълно разбиране за предстоящите промени.
За разлика от другите формирования, които ще бъдат повече или по-малко засегнати от предстоящите промени формированието във гр. Враца след 1 юли ще бъде закрито и ще прекрати съществуването си.
В тази връзка бяха и въпросите,  които  военнослужещите зададоха на  генерал-майор Стефан Василев.  Те бяха свързани с възможностите да продължат службата си в други формирования,  с участието им в курсове за преквалификация, къде ще се водят на отчет по време на предизвестието и др.
На всички зададени въпроси генерал-майор Стефан ... още
 
На 16.05.2012г. представителни подразделения от военно формирование 32990 – Пловдив и Представителният духов оркестър на ВВС взеха участие  в тържествена проверка (заря) в гр. Батак, организирана по случай 136-та годишнина от Априлското въстание. В ритуала взеха участие командирът на военно формирование 32990 – Пловдив бригаден генерал Пламен Лилов, областният управител на област Пазарджик – д-р Дончо Баксанов, кметът на Батак – Петър Паунов, Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай, представители на местната власт и на военно-патриотични съюзи, граждани  и гости на града.
Слова за Априлското въстание и неговото място в нашата история произнесоха областният управител на област Пазарджик – д-р Дончо Баксанов и кметът  на Батак – Петър Паунов.
Проверката (заря) завърши с празнични илюминации и  поднасяне на венци от името на  Председателя на Народното събрание г-жа Цецка ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени