От 20 до 27 август 2014 г., на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла” ще се проведат полево обучение и съвместни бойни стрелби с формированията за Противовъздушна отбрана на Българската армия, въоръжени с преносим зенитно-ракетен комплекс (ПЗРК) „Стрела 2М”.
От Сухопътните войски в бойните стрелби ще участват над 120 военнослужещи от командването на Сухопътните войски и формированията за ПВО на 2 и 61 механизирани бригади. В съвместните бойни стрелби участват стрелци-зенитчици и стрелци-оператори от Военновъздушните и Военноморските сили. По време на бойните стрелби ще бъдат извършени над 100 бойни пуска по имитатори на въздушна цел.
Офицер провеждащ учението е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, а общ ръководител на стрелбите е подполковник Георги Гатев – началник на сектор „Подготовка на формированията за ПВО” в Командването на Сухопътните войски.
Вчера, 18 август, се извърши ротация на модулните формирования, които оказват помощ и съдействие на пострадалите от наводнението жители на град Мизия.
Подполковник Галин Каракоев - За заместник-командир по логистичното осигуряване на 61 Стрямска механизирана бригада предаде ръководството на майор Атанас Демирков – Началник на отделение „Логистика” на военно формирование 28880.
От днес 19 август, 22 военнослужещи от военно формирование 28880 – Белене ще приготвят топъл обяд за 600 жители на град Мизия в разгърнатите полеви кухни, съвместно с трима военнослужещи от военно формирование 42800 – Плевен.  Непосредствен ръководител на модула за приготвяне на храна е капитан Йордан Стойков.
 На проведена по-рано вчера среща с подполковник Каракоев и майор Демирков, заместник-кметът на Община Мизия Николай Нековски  сподели, че в лицето на Българската армия вижда подкрепа и съпричастност и изрази своята благодарност за оказаната ... още
Днес, 18 август, в района на военно формирование 28880 – Белене се проведе съвместно занятие на екипажите на противопожарните команди на военното формирование и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” град Белене.
Занятието се проведе с цел да се координират действията на екипажите при развръщане на противопожарните автомобили, да се натренира личния състав при пожарогасене и да се извърши оценка на създалата се обстановка за вземане на адекватни решения за своевременно въвеждане на силите и средствата за ограничаване и ликвидиране на пожар.
В хода на занятието противопожарните команди на ВФ 28880 и РСПБЗН изградиха смесена шлангова линия между противопожарните автомобили.
 Мероприятието премина под ръководството на заместник-командира по логистиката на военно формирование 28880 подполковник Петър Лалов и в него взеха участие началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” град ... още
Личният състав на 61- ва Стрямска  механизирана бригада – Карлово, поздравява своя командир бригаден генерал Димитър Шивиков по случай неговият 51-ви рожден ден – 18 август!
Пожелават му здраве – на него и неговото семейство, да има верни и искрени приятели и нови успехи в личен и професионален план.
Нека щастливата звезда на късмета винаги да свети с бригаден генерал Шивиков и бойния му дух да го води напред.
Ръководството и личният състав на Щаба на Сухопътните войски се присъединяват към поздравленията!
По стародавна традиция, на 15.08.2014 г. стотици православни миряни се стичат в Бачковската Света Обител „Успение Богородично”, за да се помолят за здраве и благоденствие. На този ден се провеждат църковни тържества по повод честването на деня на Света Богородица и храмов празник на Обителта.
Честването на празника започна още предната вечер с така наречената „Малка вечерня“. Два часа по-късно започна нощното бдение. А около полунощ започна утренята, когато беше отслужено и Опело на Божията майка.
Около 04.00 ч. се състоя литийното шествие, предвождано от празничната икона на Успение Богородично и копие на Чудотворната икона на манастира. От двете страни на на светините бяха построени военнослужещи от Националната гвардейска част и военнослужещи от 4-ти Артилерийски полк – град Асеновград.
Военнослужещите от Националната гвардейска част съпровождаха иконите с национални знамена, а цялата лития беше „охранявана“ от почетен ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени