УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ,
ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
 
Приятно ми е от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да Ви поздравя най-сърдечно по случай 3-ти март Националния празник на страната ни.
Тази дата е една от най-светлите в историята ни. България извоюва свободата си и тръгва по нов път на развитие. Затова 3 март винаги ще ни напомня за смисъла на нашето присъствие в съвременната история и за историческия ни дълг.
Личният състав на Сухопътните войски винаги е доказвал с делата си, че е верен на заветите на дедите си и достоен за народната обич.
Свято тачейки този ден, от създаването на войските до наши дни, воините от Сухопътните войски винаги са доказвали с делата си, че са верни на заветите на дедите ни и достойни за народната обич.
Възползвам се от повода да изразя удовлетвореността си от факта, че всички Вие се справяте ... още
На 28-ми февруари, военнослужещите от 110-ти Логистичен полк – гр. Пловдив честват своя професионален празник, учреден с МЗ №ОХ-66 от 23.01.2001 г. и Деня на органите за логистично осигуряване в Българската армия - 1-ви март.
За отлично изпълнените задачи по комунално-битово осигуряване на военнослужещите от Сухопътните войски, участвали в сертификацията на ББГр „Тракийски страж” на ПУП Ново село, тактическо учение „Мирен страж -2013” на ПУП Ново село, КЩУ „Щит 13” на УП Корен и други задачи в полза на формированията на Сухопътните войски, логистичните специалисти, военнослужещи и цивилни служители от полка бяха наградени с предметни награди и грамоти със заповеди от Министъра на отбраната, Началника на отбраната, Командира на Сухопътните войски и Командира на формированието.
Наградите бяха връчени от Командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и Командира на 110-ти Логистичен полк – гр. Пловдив – ... още
Днес, 27 февруари, в Командването на Сухопътните войски се проведе тържествено събрание-концерт, посветено на 136 годишнината от Освобождението на България „За теб, Българийо свещена”.
Специален гост на концерта бе Директорът на Националния исторически музей професор доктор Божидар Димитров. „Трети март е една от тези преломни дати, които бележат нов път за България и българския народ” с тези думи проф. Димитров започна своето изложение пред ръководството, личния състав на  Командването на Сухопътните войски и командирите на всички военни формирования от войските. „Тези дати не са чак толкова много”, каза още професорът, „такива са 681 година  - годината на създаването на Българската държава и 864 г.  – годината на покръстването на българите”. „На Трети март се възстановява държавната независимост на България. Именно наличието на собствена държавност е единствената гаранция за прогресивното развитие на ... още
На 26 и 27 февруари в административната сграда на МО на бул. „Тотлебен” № 34 се провежда оперативният сбор на командира на Сухопътните войски. Темата е „Инициативата на НАТО за свързаност на силите и нейното прилагане в СВ”.
В сбора участват Ръководството и началниците на отдели в Командването на СВ, както и командирите на военни формирования от състава на войските. Гости и лектори са полковник Владимир Бакалов и подполковник Христо Ночев от служба „Военна информация”, полковник Костадин Стойчев от служба „Военна полиция”,а полковник Анатоли Грозданов е представител на Инспектората на МО.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов приветства с „Добре дошли” всички участници и гости на оперативния сбор и изказа своята увереност, че в рамките на тези два дни ще бъдат проведени множество ползотворни дискусии по разглежданите теми.
„След приключването на мащабната операция „Иракска ... още
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 17.02. до 24.02.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 87 военнослужещи.
Техника – 37 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
         2.1.    На 17.02.2014 г. бяха подписани договорите за изпълнение на доставките по обособени позиции, между командира на Сухопътни войски и фирми – изпълнители.
         На 19.02.2014 г. беше направено обявяване в Регистъра на скалодовите договори на АОП в рамките на законовия 7 – дневен срок.
         На 20.02.2014 г. беше проведена среща на Ръководителя на операцията с представители на фирмата за ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени