На 01.08.2014г. във военно формирование 22160 – Плевен завърши обучението по „Начална военна подготовка” на военнослужещи за нуждите на Българската армия .
На тържествен ритуал командирът на военно формирование 22160 полковник Николай Бешев, връчи удостоверенията на успешно завършилите обучението и награди с грамоти военнослужещите постигнали отлични резултати на изпитите.
В поздравителното си слово към военнослужещите, полковник Бешев благодари за положеното старание по време на обучението и изрази увереността си за по нататъшното развитие на всеки един, като специалист в своята област.
На тържествения ритуал присъстваха командирите на военни формирования от гарнизон Плевен, както и представители на държавната и местната власт.
Съгласно Плана за съвместната българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2014 г., на 30 и 31 юли т.г.,  във военно формирование 34750 – Карлово  се проведе курс по оказване на първа медицинска помощ на бойното поле- Medical – Combat Lifesaver - BSRF14.2”.  Ръководители от американска страна бяха трима инструктори от Командването на Морската пехота на САЩ в Европа. Oт българска страна офицер координиращ мероприятието беше началникът на сектор „Медицински” в Командването на Сухопътните войски полковник Людмил Цеков.
По време на курса американските представители демонстрираха оказване на първа медицинска помощ на бойното поле и представиха прилаганите от тях техники и процедури в тази област. Демонстрациите се съпровождаха от дискусии, в хода на които българските представители споделиха своя опит.
             В мероприятието взеха участие 30 ... още
Вчера, 31.07. военнослужещи от състава на 2 механизирана бригада взеха участие в ритуали по поднасяне на венци и цветя по повод отбелязването на 137-ата годишнина от боевете за Стара Загора по време на Руско-турската война.
На мемориалния комплекс «Бранителите на Стара Загора», слово по случай годишнината от битката за Стара Загора и спасяването на Самарското знаме произнесе заместник – началникът на щаба на 2 механизирана бригада подполковник Стоян Стоянов. На тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя присъстваха областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова, заместник-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, граждани и гости на гр. Стара Загора.
В изпълнение на Програмата за двустранно сътрудничество между въоръжените сили на Репулика България и САЩ от 27 до 31.07.2014 г. във военно формирование 46690- Пловдив се проведе логистичен семинар на тема: „Логистика на оперативно и тактическо ново”. По време на мероприятието се разглеждаха въпросите за снабдяване с материални средства, предвижване и транспорт, обслужване, ремонт и евакуация на военна техника и материални средства.
Занятията преминаха под ръководството на полковник Тодор Тодоров, началник на сектор в отдел “Логистика” в командването на Сухопътните войски и лектори от състава на 21st THEATER SUSTATINMENT COMMAND към Сухопътните войски на САЩ в Европа.
В семинара взеха участие логистични офицери от състава на военните формирования 24150 – Стара Загора, 34750 – Карлово, 32990 – Пловдив, 24490 – Асеновград, 28880 – Белене, 24620- Свобода, 22220 – Сливен, 46690- Пловдив и 22160 – ... още
На 30.07.2014г. техника и екип от състава на Център за подготовка на специалисти(ЦПС)-Сливен оказа помощ в района на село Бродилово, Бургаска област за извличане на аварирала инженерна техника БКТ 02, която е собственост на Министерството на вътрешните работи. При изпълнение на задача участваха петима военнослужещи и три единици техника: ЛАПП УАЗ 469 Б, Танков влекач ТВ62 и тежък колесен влекач МАЗ-537Г.  Ръководител на групата беше капитан Йордан Йорданов.
Спазването на регламентираните изисквания, както и проявеният професионализъм, осигуриха успешния завършек на задачата, с която бяха изпратени военнослужещите в ЦПС.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени