На 18.07.2014 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев се срещна с командването и личния състав на Център за подготовка на специалисти-Сливен.  След неговата среща с командира на формированието полковник Христо Стаматов и заместник-командира подполковник Алексей Бойчев последваха и срещи по групи – с войници, сержанти и офицери.
Генерал-майор Андрей Боцев  посочи основни насоки за работа на формированията от Сухопътните войски. Ангажиментите по трите мисии са винаги актуални, като е необходим акцент върху бойната подготовка изтъкна генерал-майор Боцев. Тя е основната и гарантиращата националната сигурност. Втората, мироопазващата, по същество е елемент от общата подготовка, а с третата се оказва помощ на населението там където трябва и когато трябва. „Ще се съсредоточи вниманието и върху войсковата дисциплина. Важно и наложително е да се познава и изпълнява устава, да се носи с чест и достойнство униформата, да се защитава името на ... още
Днес, 18.07.2014 г., от 11.00 часа пред паметника на Васил Левски в град Стара Загора се проведе военен ритуал по полагане на венци по случай 177 години от рождението на Васил Левски.
На мероприятието присъстваха:
- Кметът на община Стара Загора – господин Живко Тодоров,  Областният управител на област Стара Загора – госпожа Живка Аладжова,  Председателят на Общински съвет – Стара Загора – господин Емил Христов, заместник – командирът на 2 мбр. – полковник Недялко Ников.
         В мероприятието участваха военнослужещи от военни формирования 24150 и 54230 – Стара Загора.
 
Днес, 18.07.2014 г., военнослужещи от военно формирование 26 400-Благоевград,  почетоха 177-та годишнина от рождението на Васил Левски. Пред бюст - паметника на Апостола бяха положении венци и цветя в знак на признателност към самоотвержения подвиг на великия българин.
Събитието ... още
На 17.07.2014г. от 11.00 часа на площада на град Ямбол се проведе тържествен ритуал по посрещане на военнослужещите от 26-ти контингент, участвали в мисията в Кандахар, Афганистан.
На мероприятието присъстваха:
- Министърът на отбраната на Република България – господин Ангел Найденов;
- Началникът на отбраната – вицеадмирал Румен Николов;
- Командирът на СВ – генерал-майор Андрей Боцев;
- Началникът на  щаба на СКС –  бригаден генерал Стефан Петров;
- Областният управител на област Ямбол – господин Николай Пенев;
- Заместник-кметът на гр. Ямбол – господин Стоян Драгнев.
         Национален командир на контингента – полковник Тони Трифонов – КСВ.
         Помощник национален командир на контингента – подполковник Атанас Георгиев – командир на военно формирование 52590 – ... още
На 16 юли 2014 г. на полигон „Ново село” се проведе церемония по откриването на многонационалната съвместна подготовка „Черноморски ротационни сили 14” ("BLACK SEA ROTATIONAL FORCES 14 – PLATINUM LION" (BSRF-14)) с участието на военнослужещи от Българската армия, Морската пехота на САЩ и Въоръжените сили на Азербайджан, Румъния, Сърбия и Великобритания.
Съвместната подготовка се провежда от април до август 2014 г. на различни места в България и на територията на още 19 страни.
Общо в подготовката на територията на Република България участват около1500 военнослужещи, от които 800 от Българската армия.
 
 
Началникът на полигон „Ново село” подполковник Петър Желев е домакин на съвместна многонационална подготовка за пети път. За втори път участниците са настанени в новоизградените съвместни съоръжения – най-новата военна инсталация в Европа.
 
На полигон „Ново ... още
Вчера, 15.07.2014 г., в град Смолян на площад „Свобода” се състоя церемония по тържествено посрещане на военнослужещи от Втори екип от съветници участвали в операция на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF). В ритуала участваха 4 представителни блока от мисионерите и 101 алпийски батальон.
 
         Официални гости на церемонията бяха заместник-кметът на Община Смолян г-жа Мариана Цекова, представители на Област Смолян, командирът на 68 бригада Специални сили – Пловдив бригаден генерал Михаил Попов,  директорът на Областна дирекция на МВР – Смолян комисар Евгени Василев, началникът  на Районо управление МВР – Смолян Костадин Бундов, изпълняващият длъжността началник на Регионален граничен сектор – Смолян главен комисар Мишо Рабишев, началникът на Областно военно окръжие подполковник Стефан Карагегов, заместник-директорът на Затворническо ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени