На 16.03.2014 г. в хотел " Хармония " в курортен комплекс Пампорово беше открит зимния ски лагер за деца на военнослужещи и граждански лица, загинали при или по повод изпълнение на служебния си дълг. Лагерът е под патронажа на министъра на отбраната Ангел Найденов. В продължение на една седмица, повече от 50 деца, ученици и студенти на възраст от 5 до 25 години ще бъдат обучавани от професионални ски-инструктори на „Пампорово“ АД и придружавани от военнослужещи от 101-ви алпийски батальон на Сухопътните войски.
С идеята „Да подарим незабравим спомен на нашите деца!“ членовете на Сдружението на жените военнослужещи, с подкрепата на Министерството на отбраната, Командването на Сухопътните войски и „Пампорово АД“, за втори пореден път ще реализират тази благотворителна инициатива.
Децата ще се обучават в групи до 10 души, разделени на начинаещи и напреднали скиори. На успешно завършилите курса ще бъде издаден сертификат за ски ... още
На 13 и 14.03.2014 г. се проведе сбор на командира на 61 мбр на тема „Мобилната отбрана: Една нова визия или добре забравено старо”. На сбора присъстваха заместник – командирите на бригадата, командирите на военни формирования и началниците на отделения от състава на 61 мбр. Първият ден от сбора започна с две лекции на полковник Груди Ангелов - началник на отдел „Бойна подготовка на войските” и полковник Пламен Йорданов – началник сектор „Подготовка и сертифициране на декларираните формирования” от същия отдел в командването на Сухопътните войски, които запознаха присъстващите с „Инициативата на НАТО за свързаност на силите и нейното прилагане в Сухопътните войски”. Сборът продължи с предвидените в разписанието лекции, като голям интерес предизвика лекцията на полковник д-р Илия Маринов д.м. от Центъра по психично здраве и превенция. Той говори по темата „Лидерство, командване и организационно развитие”. На ... още
Под патронажа на министъра на отбраната Ангел Найденов, от 16 до 22 март, в курортния комплекс Пампорово ще се проведе ски-лагер за деца на военнослужещи и граждански лица, загинали при или по повод изпълнение на служебния си дълг. В продължение на една седмица, повече от 50 деца, ученици и студенти на възраст от 5 до 25 години ще бъдат обучавани от професионални ски-инструктори на „Пампорово“АД и придружавани от военнослужещи от 101-ви алпийски батальон от състава на 68-ма бригада Специални сили на Сухопътните войски.
С идеята „Да подарим незабравим спомен на нашите деца!“ членовете на Сдружението на жените военнослужещи, с подкрепата на Министерството на отбраната, Командването на Сухопътните войски и „Пампорово АД“,  за втори пореден път ще реализират тази благотворителна инициатива.
Децата ще се обучават в групи до 10 души, разделени на начинаещи и напреднали скиори. На успешно завършилите курса ще бъде издаден сертификат за ... още
Днес, 13 март 2014 г., съгласно „План за подготовката на Сухопътните войски за 2014 година” се проведе учебно-методически сбор на главния сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов.
В него взеха участие главните сержанти на военните формирования от състава на Сухопътните войски, офицери и главният юрисконсулт от Командването на СВ.
По време на учебно-методическия сбор бяха представени презентации по следните теми: „Ролята на сержанта в процеса на индивидуалното обучение на войници и сержанти” – от главния сержант на военно формирование 28880 – Белене старшина Стефан Димов и „Сержанта – лидер в малката бойна група” – от главен сержант на военно формирование 32990 – Пловдив старшина Данчо Четалбашев.
Участниците във форума обсъдиха актуални въпроси, свързани с обучението и повишаването на квалификацията на сержантите и дискутираха „Модела за професионално развитие на сержантите и ... още
Днес, 13.03.2014 г. от 11.00 ч. пред паметника на Лайош Кошут  в гр. Шумен се проведе ритуал по полагане на венци по случай Националния празник на Република Унгария. В ритуала взеха участие, военнослужещи от военно формирование 54060 – Шумен с командир подполковник Веселин Христов.
На церемонията присъстваха посланикът на Република Унгария у нас г-н Андраш Клейн и придружаващите го делегати, кметът на град Шумен г-н Красимир Костов и заместник-кметът по културата г-жа Живка Тонева.
Бяха поднесени венци и цветя от община Шумен, Шуменския военен гарнизон, областна администрация Шумен и посланника на Република Унгария.
Лайош Кошут е виден унгарски революционер, който след провала на Унгарската революция избягва в България в гр. Шумен. Духовните връзки между българския и унгарския народ, чието начало положиха Кошут и неговите сподвижници преди повече от един век продължават и днес.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени