На 12 януари  е празника на военното разузнаване. На този ден отбеляза своя празник и военно формирование 24620 – с. Свобода. То е създадено през 2001 година, а неговите военнослужещи са участвали в множество учения и мисии в подкрепа на международния мир и сигурност под егидата на ООН, Европейския съюз и НАТО.
В навечерието на празника във военното формирование бяха организирани  спортни състезания, а  днес в гарнизонния военен клуб в град Чирпан се проведе тържествено събрание-концерт. Освен личният състав на военното формирование участие в него взеха участие представители на местната власт и военно-патриотичните съюзи, ветерани от войните и офицери и сержанти от резерва.
По време на тържеството командирът на военното формирование полковник Стоян Стоянов припомни историята на военното формирование и прочете поздравителен адрес  и заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев за награждаване на отличили се ... още
На 10 януари 2012 г. модулна група за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 22220 - Сливен от Сухопътните войски, с ръководител майор Атанас Енчев унищожи 3 броя артилерийски снаряда, открити от двама жители на гр. Сливен при разкопаване за търсене на старо желязо в район, североизтиочно от кв. “Дебелата кория”.
Днес, 9 януари 2012 г. във военните формирования на Сухопътните войски с тържествени церемонии беше открита новата учебна година.
Във военно формирование 34750 – Карлово командирът на формированието бригаден генерал Красимир Кънев поздрави  военнослужещите с откриването на новата учебна година и им пожела здраве и достойна служба в редовете на Българската армия. Началникът на щаба на военното формирование  полковник Емил Янев прочете заповед за организацията на учебната година, след което военнослужещите преминаха в тържествен марш. На церемонията присъстваха представители на военно-патриотичните съюзи и регионалните  средства за масова информация.
Гости на тържествената церемония за откриване на новата учебна година във военно формирование 24150 – Стара Загора бяха полковник Зарко Шишманов - началник на Военно окръжие - Стара Загора, подполковник Николай Николов - началник на Военна полиция - Стара Загора, госпожа Виолета Прокопиева - ... още
По молба на областният управител на област Смолян г-н Стефан Стайков и изпълнение на разпореждане на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев военнослужещи от военно формирование 28330 – Смолян на 7 и 8 януари 2012 година оказаха помощ на населението  при почистването на пътя от изхода на град Смолян до бившата Автогара на курортен комплекс Пампорово.
В снегопочистването участваха  един роторен снегорин и трима военнослужещи от взвода за логистично осигуряване на военното формирование.
Благодарение на оказаната от военнослужещите помощ своевремено беше възстановен автомобилния трафик през прохода Пампорово. 
За оказаната навременна помощ  военнослужещите от военно формирование 28330 – Смолян получиха благодарност от областния управител Стефан Стайков.
На 6 януари 2012 г. представителни подразделения от Сухопътните войски взеха участие в отбелязването на 164-та годишнина от рождението на Христо Ботев. Представителни подразделения от в.ф. 34 750 и военен духов оркестър участваха в митинг-поклонение в Калофер. Началото на церемонията бе в 11.00 ч.
В гр. Пловдив командирът на в.ф. 32 990 бригаден генерал Пламен Лилов и военнослужещи от в.ф. 44220 поднесаха венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в „Цар Симеоновата градина”. Началото на церемонията бе в 13.00 ч.
В гр. Стара Загора представителни подразделения от в.ф. 24 150 и в.ф. 44 200 поднесоха венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в парк „Аязмото”. Началото на ритуала бе в 10.30 ч. В гр.Смолян представителни подразделения от в.ф. 28 330 участваха в честването с  поднясането на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев .
         По традиция на 06.01.2012г. представителни ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени