Днес, 3 юли, в 55-ти инженерен  полк - Белене, от състава на Сухопътните войски, се проведе церемония по повод повишаване на военнослужещи във военно звание.
Със заповед на командира на Сухопътните войски бе повишен във военно звание „подполковник” майор Даниел Маринов. 
Старши лейтенант Емилия Тодорова бе повишена във военно звание „капитан”.
Със заповед на командира на 55-ти инженерен полк в звание „старши сержант”, бе повишен един военнослужещ и първо сержантско звание „младши сержант” беше присвоено на 23 военнослужещи.
Командирът на полка полковник Петко Петков връчи лично пагоните на удостоените, честити новите назначения и поздрави с „Добре дошли“, присъединилите се днес в редиците на полка, като отправи пожелания за здраве, неизчерпаеми сили и енергия, воля и много успехи в  професионалната дейност.

 
 
 
           Днес, 3 юли, пред личния състав на 1-ви разузнавателен батальон – Свобода, от състава на Сухопътните войски, бяха представени новоназначени офицери и  прочетени заповеди на началника на отбраната и на командира на Сухопътните войски за присвояване на първо сержантско звание на военнслужещи от формированието.
          Командирът на батальона подполковник Минчо Минев посрещна новоназначените с „Добре дошли в строя“, като им пожела с решителност и оптимизъм да работят за повишаване на способностите и имиджа на 1-ви разузнавателен батальон и Сухопътните войски, а на новопроизведените сержанти - с чест и отговорност да носят сержантските нашивки.
 
Днес, 30 юни, на учебен полигон „Корен“, завърши ротното тактическо учение на 2-ра механизирана рота и смесения противотанков взвод от 38-ми механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и танков взвод от 2-ри танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти - Сливен, което се проведе под ръководството на командира на 38-ми механизиран  батальон  майор Кристиян Карабов.
В продължение на два дни, вчера и днес, военнослужещите изпълниха задачи по организиране боя на местността, извършане на марш, заемане и оборудване на район за бойно използване, организиране на огневата система и взаймодействието, водене на отбранителния бой и преминаване в контраатака за възстановяване целостта на отбраната.
Днес завърши и тактико-специалното учение на Инженерната рота за бойна поддръжка на батальона за защита на силите, под ръководството на командира на батальон за защита на силите подполковник Иван Иванов.
Ученията се проведоха при ... още
В Център за подготовка на специалисти – Сливен, с командир полковник Любомир Вачев, се проведе поредното обучение на военнослужещи от Сухопътните войски за придобиване на първо сержантско звание. Военнослужещите преминаха едномесечната подготовка в Център за подготовка на сержанти и войници с командир подполковник Стоян Неделчев.
На 27,  28 и 29 юни, обучаемите положиха изпити по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. Удостоверенията за завършен първи модул тържествено им бяха връчени на 30 юни 2023 г. от подполковник Стоян Неделчев, от командира на ротата за подготовка капитан Румен Андонов и от главния сержант на ЦПС старшина Иван Иванов.

 
На 27 и 30 юни 2023 г. на общи разводи в районите Карлово и Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски бяха отличени военнослужещите, участвали в проведените през месец юни учения и спортни състезания.
Командирът на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов награди военнослужещите, представили се достойно по време на ученията за сертифициране на 1-ви механизиран батальон и 61-ви самоходен артилерийски дивизион „Мирен страж 23” и „Огнена дъга 23” на УП „Корен” и тактическото учение с бойни стрелби с международно участие „Шабла 2023” на УП „Шабла”.
Военнослужещите от ВСК „Стрямци-61”, участвали в държавното военно индивидуално-отборно първенство по маратон и завоювали престижното първо място,  бяха наградени за постигнати отлични резултати и високо спортно майсторство.
Бригаден генерал Михайлов връчи благодарствени адреси на офицерите, които ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени