Днес, 27 юли, 22 военнослужещи и 4 единици техника от 31-ви механизиран батальон – Хасково от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, се включиха рано сутринта в потушаването на горски пожар в землището между селата Малки Воден, община Маджарово и Дъбовец, община Ивайловград.
Военнослужещите, с ръководител капитан Асен Чилингиров, действат през целия ден съвместно с органите на „РСПБЗН” – Хасково, като прокарват просеки и се опитват да ограничат разпространението на пожара, който е обхванал широколистни гори.
Военнослужещите действат на основание искане на областния управител на област  Хасково и заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков. 
 
Вчера, 26 юли, в 24-та авиационна база - Крумово се проведе съвместно занятие с формированията за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) за гасене на пожари от въздуха.
Участие в съвместното занятие взеха военнослужещи на ФОППБ за гасене на пожари от 2-ра мбр – Ст. Загора, 61-ва мбр - Карлово, ЦПС – Сливен, 4-ти ап – Асеновград, 38-ми и 59-ти батальони за ЯХБЗ и Е – Мусачево и Горна Оряховица, 3-то и 5-то бригадни командвания – Благоевград и Плевен, 101-ви алпп – Смолян, 78-ми батальон за осигуряване - София от състава на Сухопътните войски, служители от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и екипажи от 24-та авиационна база.
Бяха проведени теоретични занятия за запознаване с вертолети Ми-17 и AS 532 „Cougar”, статичен и динамичен показ на оборудването от личния състав на авиобазата.
Проведеното съвместно ... още
Днес, 26 юли, формированията от многонационалната механизирана рота завършиха съвместната си подготовка „PLATINUM LION 23” с провеждането на тактическо учение с бойна стрелба на тема „Механизираната рота в отбрана в първия ешелон на батальона” на учебен полигон „Ново село“.
По време на учението, под ръководството на подполковник Иван Бонев, командир на 31-ви механизиран батальон – Хасково на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, от състава на Сухопътните войски на Република България, военнослужещите от трите нации демонстрираха способности за действие в район за разполагане, при организиране боя на местността, извършване на марш и при воденето на отбранителния бой пред предния край, в дълбочина на отбраната и провеждане на контраатака за възстановяване целостта на отбраната.
В тържествена обстановка на церемонията по закриване на учението, командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал ... още
         От днес, 25 юли, в продължение на два дни, формированията от многонационалната механизирана рота, участваща в съвместната подготовка „PLATINUM LION 23”, провеждат ротно тактическо учение с бойна стрелба на тема „Механизираната рота в отбрана в първия ешелон на батальона” на учебен полигон „Ново село”.
         Под ръководството на подполковник Иван Бонев, командир на 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски на Р България, военнослужещите от трите нации ще демонстрират способности за действие в район за разполагане, при организиране боя на местността, извършване на марш и при воденето на отбранителния бой.
 
Днес, 25 юли, на площад „Васил Левски” в град Карлово се проведе церемония по тържествено изпращане на военнослужещи, определени за участие във военната операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа”.
Основната част на контингента е от състава на Сухопътните войски - военнослужещи от 61-ва механизирана бригада - Карлово и 110-ти логистичен полк – Пловдив. Освен тях участват и военнослужещи от Съвместното командване на силите и Военна полиция.
На церемонията присъстваха генерал-лейтенант Михаил Попов – заместник-началник на отбраната, генерал-майор Деян Дешков – командир на Сухопътните войски, генерал-майор Валери Цолов – командир на Съвместното командване на силите, бригаден генерал Маргарит Михайлов - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Антон Минев – заместник-кмет на община Карлово, Доньо Тодоров – председател на Общински съвет – Карлово,  Мехмед Тухчиев – секретар на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени