С цел максимално усвояване на картите за почивка сезон „ЗИМА 2023/2024“, в командването на Сухопътните войски ще се организира допълнително разпределение на неусвоените карти, в което могат да участват военнослужещи от всички военни формирования.
Кандидатите следва да отговарят на следните условия:
да са от състава на Сухопътните войски; да не са одобрени за друга карта за почивка за сезон „ЗИМА 2023/2024“; броя на почиващите да не надвишава броя на местата за настаняване; бланката за кандидатстване да бъде попълнена коректно, стриктно спазвайки образеца. В срок до 04.09.2023 г. включително,  кандидатите за карта за почивка следва да предоставят информация за трите имена на титуляря, ЕГН, месторабота, звание, телефон за връзка, имейл адрес и данни за броя на членовете на семейството (статут, три имена, ЕГН и възраст на децата към датата на почивка). Данните да се изпращат на подп. Тодор Джаркълов – главен експерт в ... още
       На  25 август, със заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор  Деян Дешков, 66 военнослужещи от 10-ти механизиран батальон-Враца, от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград, бяха наградени с „Грамота” за проявен висок професионализъм и всеотдайност при оказване помощ на населението по овладяване на последствията от наводненията в община Берковица.
      Грамотите връчи командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов, който отново благодари на военнослужещите за проявения  професионализъм, всеотдайността и емпатията към местното население.
Полковник Балтов заяви, че със своята увереност, опит и хладнокръвие, те са обнадеждили местните жители и са им възвърнали така чувството за сигурност и спокойствие. В заключение, командирът на 3-то бригадно командване изрази своята увереност,  че военнослужещите от 10-ти механизиран ... още
От 22 до 24 август в 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, се проведе вторият курс за обучение на оператори и ползватели на информация от ултралеки безпилотни летателни апарати. Обучаеми бяха военнослужещи от състава на 61-ва и 2-ра механизирани бригади под ръководството на опитните инструктори от Международни центрове за специална подготовка АЛФА-МЕТАЛ ЕООД и Centry Global - г-н Иван Михайлов и г-н Тодор Станков.
Придобитите знания по време на курса относно използването на ултралеки безпилотни летателни апарати, въведени в Сухопътните войски, ще допринесат за ефективното използване на съвременните средства при изпълнение на операции по трите мисии на Въоръжените сили на Република България.
Командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов закри курса, като връчи на инструкторите, провели обучението, грамоти от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков и благодарствени адреси от свое име ... още
Днес, 24.08.2023 г., от 09:00 часа, на площад „Македония“ в Благоевград, се състоя тържествена церемония  по официалното изпращане  на военно формирование за участие в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) и във военната операция на ЕС в Босна и Херцеговина „АЛТЕА”.
На тържествения ритуал присъстваха генерал-лейтенант Михаил Попов - заместник-началник на отбраната, генерал-майор  Валери Цолов - командир на Съвместното командване на силите, генерал-майор Деян Дешков - командир на Сухопътните войски, полковник Митко Балтов - командир на 3-то бригадно командване, Илко Стоянов - кмет на община Благоевград, Александър Мацурев - заместник-областен управител на Благоевград, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, доц. д-р Николай Марин - декан на Правно-историческия факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски“, д-р Кирил Алексиев - директор на Регионален исторически ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени