Въпреки тежките метеорологични условия съвместната подготовка „РОДОПИ - 23” с участието на 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски и военни формирования от партньорски държави продължава.
Първа алпийска рота с военнослужещи от САЩ тренираха различни способи по алпийска подготовка, Трета алпийска рота и военнослужещи от Италия извършиха атака на обект, а Четвърта алпийска рота с военнослужещи от Чехия прекараха нощта в планината и извършиха 20 км преход въпреки обилните валежи.
Продължава съвместната подготовка „РОДОПИ - 23” с участието на 101-ви алпийски полк  от състава на Сухопътните войски  и  военни формирования от съюзни държави. Изпълнява се отработването на въпроси по оцеляване, огнева подготовка и патрулиране.
На 12 и 13 септември на УП „Анево” се проведе първият шампионат по тактическа стрелба между формированията от Сухопътните войски. В надпреварата взеха участие отборите  на 61-ва механизирана бригада – Карлово, 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, 101-ви алпийски полк – Смолян, на 3-то Бригадно командване – Благоевград, 5-то Бригадно командване – Плевен и на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.
Участниците премериха сили в различни сцени, като водеха огън по мишени на къси и пределно къси разстояния с автомат и пистолет от място и в движение, със смяна на позициите. Състезанието протече при отлична организация, като отборите демонстрираха висока мотивация за победа, състезателен дух и точен стрелкови мерник.
В крайното класиране почетното първо място зае отборът на 61-ва Стрямска механизирана бригада, на второ място се нареди отборът на 101-ви алпийски полк, а на трето място е отборът на 2-ра Тунджанска ... още
Военнослужещите и цивилните служители от 55-ти инженерен полк – Белене отбелязаха своя професионален празник - 145 години от създаването на Инженерни войски. Бойното знаме на полка беше посрещнато на площад „България”. Командирът на полка полковник Петко Петков прие строя и поздрави личния състав. В словото си той направи равносметка на изпълнените през годината отговорни задачи, благодари за професионализма и труда, които военнослужещите и цивилните служители влагат за изпълнението на поставените им задачи. Изказа своята признателност за проявените всеотдайност, упоритост и отговорност в ежедневната професионална дейност и отправи пожелания за здраве, нестихващ стремеж към професионално израстване и неизчерпаеми сили и енергия в реализирането на всяко начинание.
„Заставайки пред Вас, доблестни и достойни воини от състава на 55-ти инженерен полк, изпитвам гордост от постиженията на Инженерните войски на  Българската армия. Твърдо вярвам, че ... още
Продължава съвместната подготовка „РОДОПИ-23” с участието на 101-ви алпийски полк – Смолян, от състава на Сухопътните войски и военни формирования от съюзни армии. 
Вчера, 12 септември, Първа алпийска рота с военнослужещи от САЩ извършиха разузнаване в планината и атака на обект, Трета алпийска рота и военнослужещи от Италианската Република извършиха придвижване в планината, а Четвърта алпийска рота с военнослужещи от Чешката Република тренираха специализирана алпийска подготовка.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени