Военнослужещи от 5-то бригадно командване – Плевен от състава на Сухопътните войски, взеха участие в състезание по динамична стрелба „SHADOW SBW Cup 2023“ на стрелбище „Витска Ялия“ в град Плевен.
В състезанието бяха включени различни стрелкови дисциплини по комбинирана тактическа стрелба с щатно въоръжение и пистолети, организирано от стрелкови клуб „СЯНКА“ и Българската Т-клас федерация (БТКФ).
Изпълнени бяха четири стрелкови упражнения, индивидуално с пистолет и карабина от 3 до 150 метра, в условията на симулирана среда, но близка до реалните условия и в стресови ситуации.
В надпреварата участваха над 30 състезатели в два класа оръжия, с механични и оптични мерници.
В крайното класиране в клас оръжие с механични мерници на трето място се класира сержант Стефан Иванов, а пето място зае младши сержант Ивайло Петров.
Днес, 02 октомври, 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово от състава на Сухопътните войски тържествено отбеляза 31 години от създаването си.
На празника на бригадата присъстваха съветникът по военната сигурност на Президента и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений – викарен епископ на Пловдивския митрополит Николай, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, командири на бригадата през годините, командири и началници на формирования от Българската армия, ръководители на структури от Министерство на отбраната и Министерство на вътрешните работи, представители на държавната и местна власт, военно-патриотични сдружения и съюзи, директори на фирми, банкови институции и музеи.
Честването на празника започна с поднасяне на венец от командирите на ... още
На 28 и 29 септември, офицери от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора посетиха Флотилия бойни и спомагателни кораби и Военноморска база Бургас.
Посещението бе във връзка с провеждането на съвместно занятие на тема: „Транспортиране на войски и техника с морски транспорт“.
Целта е запознаване с учебно-материалната база и процеса на планиране на подготовката във Военноморските сили за планиране и провеждане на бъдещи съвместни учения.
Командирът на базата капитан І-ви ранг Петър Петров посрещна офицерите от бригадата, приветства ги с добре дошли и ги запозна със структурата, функциите, мисиите и задачите на Военноморската база.  
На следващия ден от визитата, началникът на отделение „Подготовка, използване и оценка на силите“ на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан |І-ри ранг Теодор Кабаков запозна гостите със състава,   функциите, мисиите и задачите на Флотилия бойни спомагателни ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени