На 11 юли, при изкопни работи на вилна зона в покрайнините на град Плевен е намерен силно корозирал 100 мм снаряд.
Днес, 12 юли, формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси под ръководството на лейтенант Светослав Славчев от 55-ти инженерен полк - Белене разузна,  транспортира и при стриктно спазване на мерките за безопасност унищожи боеприпаса.
Военнослужещите действаха на основание заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
От 4 до 7 юли в хотел „Олимп“ в курортен комплекс „Боровец” се проведоха финалите на Държавното военно лично-отборно първенство по тенис на маса, в които взеха участие 15 мъжки и 14 женски отбора.
Тимът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, под ръководството на майор Пламен Кирилов, се класира на престижното второ място в крайното комплексно класиране, благодарение на завоюваните сребърни медали при мъжете и жените. Сержант Атанас Ахтаров от военно формирование 52740 - Хасково взе бронзов медал в индивидуалната надпревара.
Отборът на военен спортен клуб „Стрямци – 61” от 61-ва механизирана бригада – Карлово с ръководител - майор Димитър Христов от батальона за защита на силите и състезатели - ефрейтор Благой Нанев от щабния батальон,  ефрейтор Борис Божев от 3-ти механизиран батальон и  редник Георги Заков от 1-ви механизиран батальон завоюваха в отборното класиране призовото трето ... още
Днес, 4 юли, курсанти от ІV курс на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” посетиха 2-ра Тунджанска механизирана бригада – гр. Стара Загора.
Заместник-командирът по логистичното осигуряване полковник Галин Каракоев посрещна бъдещите офицери в района на формированието и ги запозна със структурата, мисията и задачите на бригадата.
По-късно курсантите наблюдаваха статичен показ на въоръжение и техника, които използват военнослужещите от бригадата при изпълнение на задачите им в ежедневната дейност.
Посещението е част от планираното опознавателно пътуване на курсантите от Висшето военноморско училище във военните формирования от състава на Българската армия и има за цел запознаване с функциите и способностите на формированията от видовете въоръжени сили.
В рамките на визитата курсантите имаха възможност да посетят и православния параклис „Св. вмчк Георги Победоносец”, който се намира в района на бригадата.
Капитан І ранг ... още
Вчера, 3 юли, на учебен полигон „Корен“ започна тактическото учение „ОТВЕТЕН УДАР - 23”.
        Основният  обучаем състав в учението са 38-ми механизиран батальон от              2-ра Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора, 1-ва танкова рота от             2-ри танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен от Сухопътните войски на Република България, както и взвод от бригада „PINEROLO“ от Сухопътните войски на Италианската Република.
Тактическото учение „ОТВЕТЕН УДАР - 23” e на тема „Отбрана на усилен механизиран батальон в първи ешалон на многонационална механизирана бригада“ и се провежда в рамките на учението „Enhanced Vigilance Activity 23” на Многонационалната бойна група, с рамкова държава ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени