На 04.07.2014г., военнослужещи от военно формирование 26 400 взеха участие в честването на Професионалния празник на служителите от МВР - Благоевград.
От 09.30 часа в закритото стрелбище на ОД на МВР – гр. Благоевград се проведе открит турнир по стрелба с късо огнестрелно оръжие, в който взе участие отбор от военно формирование 26 400 – Благоевград.
Военнослужещите от военно формирование 26 400 се класираха и получиха грамоти за следните призови места:
Индивидуално класиране при жените – 2-ро място Отборно класиране при жените – 2-ро място Отборно класиране при мъжете – 2-ро място.
На 03.07.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 26400 - Благоевград от Сухопътните войски с ръководител капитан Борислав Войнов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. ръчна отбранителна граната, открита при строителни дейности в частен дом в с. Шишковци, област Кюстендил.
 
На 03.07.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 – София от Сухопътните войски с ръководител капитан Димитър Павлов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. артилерийски снаряд, открит край с. Столник, област София.
На 02.07.2014 г. на градския стадион „Васил Левски” в град Карлово се проведе квалификационна среща от Държавното военно отборно първенство по футбол за мъже между отборите на ВСК „Стрямци – 61” – Карлово и ВСК „Тунджа” – Ямбол.
Отборът на домакините „Стрямци – 61” със старши треньор майор Георги Тодоров не получи нито едно попадение в своята врата и така с неоспорим резултат 7:0 си извоюва участието на следващата квалификационна среща, която ще бъде срещу отбора на ВСК „Феникс” и ще се проведе на 16 юли т.г. на техен терен в района на Граф Игнатиево.
В изпълнение на плана за провеждане на занятия с ученици от училищата в град Белене, участници в клуб „Приятели на армията” към военно формирование 28880 – Белене през учебната 2013/2014 г., мероприятието проведено през месец януари беше насочено към запознаване с въоръжението в Българската армия и по-конкретно с характеристиките и устройството на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”. Учениците от клуба имаха възможност да разглобят и сглобят горепосоченото въоръжение, следвайки напътствията и обясненията на военнослужещите.
Темата на занятието през месец февруари беше насочена към запознаване на учениците с военните празници и ритуали в Българската армия. Децата от клуба взеха участие в ритуал за поднасяне на венци по случай отбелязването на 141 години от гибелта на Васил Левски, който се състоя на паметната плоча на Апостола на свободата в Основно училище „Васил Левски” в град Белене, организиран съвместно с ... още
На 24.06.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52740 - Хасково от Сухопътните войски с ръководител ст. лейтенант Здравко Ангелов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. противопехотна мина, открита в землището на с. Черничево, община Крумовград.
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски с ръководител капитан Младен Грозев извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. изстрел за танково оръдие, открит на сметището на кв. “Враждебна” в гр. София.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени