На 16.09.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София с ръководител капитан Димитър Павлов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. артилерийски снаряд, открит в отводнителен канал в локалното платно на околовръстния път на София, в посока от кв. Бояна към кв. Драгалевци, до автокъща “Фреш”.
На 06.09.2014 г. модулно формирование за борба с наводненията от състава на 2-ра механизирана бригада се притече на помощ на населението на село Априлово. Модулът в състав от 9 военнослужещи под ръководството на капитан Иван Благоев е бил на разположение на кризисния щаб.
На 6 и 7.09.2014 три групи военнослужещи от 2-ра механизирана бригада с водоноски осигуряваха доставката на питейна вода за селата Загоре, Коларово, Еленино, Боздуганово, Малко Кадиево, Маджерито, Памукчии, Братя Даскалови, Воденичарово и Михайлово. Селата от Старозагорска област пострадаха при поройните дъждове в края на седмицата.
 
Военнослужещи от 101 алпийски батальон от състава на 68 бригада специални сили ще вземат участие в многонационалното учение „RAPID TRAIDENT – 2014” съвместно с формирования от въоръжените сили на САЩ, Молдова, Румъния, Великобритания, Канада, Полша, Грузия, Украйна, Испания, Азербайджан, Литва и Латвия.
Ръководител на групата в състав 35 военнослужещи е капитан Владимир Славчев Сариев – заместник - началник щаб на 101 алпб.
Учението ще се проведе от 15 до 26 септември на полигон Яворив, Украйна. За ден за посещение на високопоставени гости е определен 19 септември.
Участващото формирование от БА ще е взвод в една от украинските роти от многонационалния батальон.
Сценарият на учението е на основата на въоръжен конфликт между две съседни държави, едната от които е анексирала част от другата. На сформирания многонационален батальон е поставена задача да проведе операция по възстановяване на мира между двете държави.
По време на ... още
На 27.08. и 28.08.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски с ръководител капитан Димитър Павлов извърши разузнаване и унищожаване на   1 бр. ръчна отбранителна граната, открита в тревна площ в близост до спирка на градския транспорт в кв. “Димитър Миленков” на гр. София.
На 28.08.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски с ръководител капитан Димитър Павлов извърши разузнаване и унищожаване на   1 бр. граната тип “Bracelet”, открита при изкопни работи в частен имот в с. Туроковци, община Трън, област Перник.
На 1 септември 2-ра механизирана бригада - Стаза Загора с командир бригаден генерал Димитър Илиев чества 16 годишнината от създаването си.
В програмата за отбелязване на празника е предвидено провеждане на турнир по стрелба с пистолет „Макаров”  на 26.08. на ГУЦ „ Люляк”, в който ще вземат участие отбори от формированията на 2 мбр /гарнизон Стара Загора/, община Стара Загора, областна администрация Стара Загора, ОД на МВР Стара Загора, ОУ „ПБЗН” Стара Загора, медии и резервисти.
На 28.08. от 15.00 ч. във Военен клуб - Стара Загора ще се проведе тържествен концерт, а на 29.08  е финалния турнир по тенис на маса и шах между формированията от 2 мбр, отбори от община Стара Загора, областна администрация Стара Загора, ОД на МВР Стара Загора, ОУ „ПБЗН” Стара Загора, медии и резервисти във военен клуб Стара Загора.
В деня на празника, 01.09.2014 г.,  във военно формирование 24150 ще бъдат прочетени заповеди за ... още
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени