На 23.09.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52590 - Ямбол с ръководител капитан Димитър Дренски извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. противотанкова граната, открита в пункт за вторични суровини в кв. “Индустриален” в гр. Елхово, област Ямбол.
 
На 16.09.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София с ръководител капитан Димитър Павлов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. артилерийски снаряд, открит в отводнителен канал в локалното платно на околовръстния път на София, в посока от кв. Бояна към кв. Драгалевци, до автокъща “Фреш”.
На 06.09.2014 г. модулно формирование за борба с наводненията от състава на 2-ра механизирана бригада се притече на помощ на населението на село Априлово. Модулът в състав от 9 военнослужещи под ръководството на капитан Иван Благоев е бил на разположение на кризисния щаб.
На 6 и 7.09.2014 три групи военнослужещи от 2-ра механизирана бригада с водоноски осигуряваха доставката на питейна вода за селата Загоре, Коларово, Еленино, Боздуганово, Малко Кадиево, Маджерито, Памукчии, Братя Даскалови, Воденичарово и Михайлово. Селата от Старозагорска област пострадаха при поройните дъждове в края на седмицата.
 
Военнослужещи от 101 алпийски батальон от състава на 68 бригада специални сили ще вземат участие в многонационалното учение „RAPID TRAIDENT – 2014” съвместно с формирования от въоръжените сили на САЩ, Молдова, Румъния, Великобритания, Канада, Полша, Грузия, Украйна, Испания, Азербайджан, Литва и Латвия.
Ръководител на групата в състав 35 военнослужещи е капитан Владимир Славчев Сариев – заместник - началник щаб на 101 алпб.
Учението ще се проведе от 15 до 26 септември на полигон Яворив, Украйна. За ден за посещение на високопоставени гости е определен 19 септември.
Участващото формирование от БА ще е взвод в една от украинските роти от многонационалния батальон.
Сценарият на учението е на основата на въоръжен конфликт между две съседни държави, едната от които е анексирала част от другата. На сформирания многонационален батальон е поставена задача да проведе операция по възстановяване на мира между двете държави.
По време на ... още
На 27.08. и 28.08.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски с ръководител капитан Димитър Павлов извърши разузнаване и унищожаване на   1 бр. ръчна отбранителна граната, открита в тревна площ в близост до спирка на градския транспорт в кв. “Димитър Миленков” на гр. София.
На 28.08.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски с ръководител капитан Димитър Павлов извърши разузнаване и унищожаване на   1 бр. граната тип “Bracelet”, открита при изкопни работи в частен имот в с. Туроковци, община Трън, област Перник.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени