Сапьори от Сухопътните войски продължават участието си в ликвидирането на последиците от взрива в склада на ВМЗ Сопот в село Иганово, Община Карлово. Днес седем военнослужещи с три броя техника от военно формирование 44220 Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк, оказват съдействие за прочистване на района на взрива. Групата с ръководител капитан Антон Делчев започна работа рано сутринта. Извършва се разузнаване на района и се изпълняват задачи по оказване на съдействие и осигуряване на безопасност на разследващите органи при процесуално-следствените действия.
Министерството на отбраната има готовност при необходимост да предостави експерти, които да съдействат за изясняване на причините за инцидента.
Вчера военнослужещи от Регионална служба „Военна полиция“ - Пловдив, с две бронирани машини тип „Пустинна котка“, участваха в разузнаване на района на взрива. Два безпилотни летателни апарата бяха използвани от военнослужещи от 61-ва Стрямска ... още
На 23.03.2015 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски с ръководител капитан Младен Грозев извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. зенитен снаряд, открит  в северния парк на гр. София от гражданин и отнесен на входа на 03 РУП - СДВР.
 
На 23.03.2015 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52590 - Ямбол от Сухопътните войски с ръководител капитан Димитър Дренски извърши разузнаване и унищожаване на 2 бр. ръчни гранати, открити  в частен дом на ул. “Стара планина” № 15 в с. Синапово, област Хасково.
Днес, 9 март, военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград, с командир полковник Лъчезар Мишев, оказват помощ на населението поради падналите обилни снеговалежи в община Куклен област Пловдив. От 12:30 ч., военнослужещи с техника разчистват пътя между селата Добралък и Яворово.
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52590 – Ямбол от състава на 2-ра механизирана бригада с ръководител капитан Димитър Дренски, извърши днес, 24 февруари, разузнаване и унищожаване на 1 бр. танков снаряд, открит в дворно място на ул. “Райна княгиня” № 14 в с. Генерал Тошево, област Ямбол.
 
На 15.12.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от военно формирование 52740 - Хасково от Сухопътните войски с ръководител капитан Здравко Ангелов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. противопехотна мина, открита в землището на с. Черничево, община Крумовград.
 
На 16.12.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от военно формирование 44220 - Пловдив от Сухопътните войски с ръководител капитан Васил Димитров извърши разузнаване и унищожаване на 2 бр. артилерийски снаряда, открити в отводнителен канал в района на 139 км. на автомагистрала “Тракия” в посока София - Бургас, в землището на с. Трилистник, област Пловдив.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени