На 06 и 08.12.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 – София от Сухопътните войски с ръководител капитан Димитър Павлов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. ръчна отбранителна граната, открита при почистване на общо мазе на жилищна сграда на бул. “Христо Ботев” № 11 в гр. София.
На 18.10. и 20.10.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 44220 - Пловдив от Сухопътните войски с ръководител капитан Васил Димитров извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. артилерийски снаряд, открит при изкопни работи в района на “Цар Симеоновата градина” в центъра на гр. Пловдив.
На 15.10.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28880 – Белене от Сухопътните войски с ръководител капитан Минчо Минчев извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. взривател за противотанкова мина, в двор на частен дом на ул. “Гурко” № 4 в гр. Вълчедръм, област Монтана.
Продължават дейностите на група от военнослужещи и специализирана техника от състава на военно формирование 28880 – Белене по осигуряване на безопасността на органите, извършващи процесуално-следствени действия в района на завод „Миджур” в село Горни Лом, общ. Чупрене, обл. Видин.
От днес, 13 октомври, е сформирана Специализирана инженерна група от военно формирование 28880 – Белене, която ще се включи в дейности по разузнаване, транспортиране и сдаване на открити невзривени боеприпаси и взривни остатъци в района на завод „Миджур” в село Горни Лом, общ. Чупрене, обл. Видин.
С необходимата специализирана техника и материална част военнослужещите ще осигуряват безопасността на екипите, извършващи процесуално-следствени действия в района на завода, чрез разчистване на съществуващите трасета и ще извършват дейности по прочистване на достъпни за техниката и личния състав терени, попадащи в зоната с радиус 900 м. от епицентъра на взрива, ... още
В тържествената проверка- заря на 9 октомври 2014 г., по повод 1000 годишнината от управлението на Цар Самуил взеха участие и военнослужещите от състава на военно формирование 26 400- Благоевград.
На състоялото се честване в Националния парк- музей „Самуилова Крепост” край село Ключ, община Петрич, област Благоевград, присъстваха президентът на Република България Росен Плевнелиев, Негово Високопреосвещенство патриарх Неофит, служебният премиер- Георги Близнашки, министърът на отбраната Велизар Шаламанов, Областният управител на Благоевград Димитър Димитров, представители на държавното управление и местното самоуправление, представители на държавни и общински институции, граждани и специално пристигнали за честването гости от цяла България.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени