На 29.04.2015 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 54060 - Шумен от Сухопътните войски с ръководител капитан Ангел Иванов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. артилерийски снаряд, открит на полигон за взривни работи, собственост на “Електроапаратура” ЕООД в с. Ковачевец, област Търговище.
На 16.04.2015 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52590 - Ямбол от Сухопътните войски с ръководител капитан Димитър Дренски извърши разузнаване и унищожаване на 2 бр. противотанкови гранати и 1 кг. взривно вещество хексоген, открити в близост до хижа “Люляк” в землището на с. Лозенец, община Стралджа.
Механизираните роти от военно формирование 52590 – Ямбол, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада,  ще участват в съвместна подготовка ”STEADFAST LEV”, която ще се проведе с американски и британски военнослужещи на Учебен полигон „Ново село”, за времето от 14.04. до 30.04.2015 г.
Предстоящата съвместна подготовка ще се осъществи в рамките на етап „Подготовка на взвода”. Тя е част от подготовката на 42 механизиран батальон в предстоящото сертифициране на формированието като част от състава на 6-та батальонна бойна група.
На 24.03.2015 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски с ръководител капитан Димитър Павлов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. изстрел за минохвъргачка, открит при ремонтни дейности на кръстовището между ул. “Какач” и “Вардар” в кв. Банкя на гр. София.  
 
Специализиран екип от военно формирование 44 220 - Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк продължават и днес, 24 март, действията по  разузнаване и обезопасяване на района на инцидента в склада за боеприпаси на ВМЗ - Сопот край с. Иганово, Община Карлово. Ръководител на екипа е капитан Антон Делчев
Военнослужещите изпълняват задачи по оказване на съдействие и осигуряване на безопасността на екипите на следствието и прокуратурата при извършване на процесуално-следствени действия.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени