На 09.05.2012 г. представителни блокове от военно формирование 24490 – град Асеновград  участваха в провеждането на тържествена проверка (заря) в град Перущица по случай 136 –та годишнина от Априлското въстание.
На ритуала присъстваха на заместник-управителят на област Пловдив  доктор Христо Грудев, къметът на  на община Перущица, представители на Бългаската православна църква и много жители и гости на Перущица.
Тържествената проверка (заря) завърши с отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя.
На 09.05.2012 г.  военнослужещи от военно формирование 44220 – Пловдив участваха в ритуал  по отбелязване на Деня на победата над хитлерофашизма и Деня на Европа пред «Паметника на опълченеца» на централните гробища в град Пловдив. В ритуала участва заместник - областният управител на град Пловдив господин Георги Игнатов, ветерани от войната, членове на родолюбиви организации и граждани от Пловдив.
Слово и спомени от войната произнесе госпожа Мери Стоилова  - председател на областния съвет на ветераните от войните и ветеранка от войната през 1944 година.
Бяха поднесени венци и цветя на Паметника на опълченеца и паметните плочи на загиналите на фронта и погребани в централните гробища на               гр. Пловдив войници, сержанти и офицери.
От 7 май  до 15 юни 2012 г. подразделения от военно формирование 22220 – Сливен  ще проведат стрелби и тактически учения на полигон “Ново село”. В продължение на месец и половина те ще повишат полевата си натренираност. По време на подготовката е планирано да  се проведат ротни учения с бойна стрелба и батальонно учение. През този период военното формирование ще осигури и изпълнението на упражненията от контролните стрелби на курсантите, учащи в различни специалности в НВУ “Васил Левски”.
В Сухопътните войски започнаха мероприятията за честване на Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май.
Във връзка с празника на 02.05.2012 г. във военно формирование 52740 -  гр. Хасково се проведе Ден на отворени врати. В него много ученици от  клубовете „Приятели на армията” от община Димитровград и община Хасково  посетиха формированието и се запознаха с въоръжението, техниката и снаряжението на военнослужещите. По време на посещението във военното формирование учениците наблюдаваха оказване на първа медицинска помощ на пострадал и други военни умения, представени от военнослужещите. Ден на отворените врати на 03.05.2012 г. се проведе и във военно формирование 28330 – Смолян. 
На 03.05.2012 г. в командването на Сухопътните войски се проведе тържествено събрание-концерт. На него командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев ... още
На 03.05.2012г. във военно формирование 46690 - Пловдив се проведе  тържествен военнен ритуал за посрещане на първа оперативна група за обучение и връзка с  началник подполковник Евгений Динев  и четвърта оперативна група за обучение и връзка с  началник подполковник Йордан Бянков, които участваха в  операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан – ISAF.
 
На тържеството Командирът на военно формирование 46690 полковник Радослав Янев поздрави военнослужещите от оперативните групи с успешното приключване на мисията и им връчи Награден знак „За участие в мисия”, грамоти и плочка с надпис „Афганистан 2012”.  
По време на мисията военнослужещите от Оперативните групи за връзка и обучение на Афганистанската армия изпълниха поставените пред тях задачи по  менторство, подготовка и ръководство на занятията за обучение на логистичните формирования на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени