Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев поздрави с успешното представяне участниците в държавното военно първенство по лека атлетика за 2012г, което се проведе на стадиона в Сливен от 12 до 14 септември.
В обръщението си съм тях той каза:”Организационният комитет за провеждането на първенството оценява положително вашето участие и постигнатите резултати. Вие се представихте достойно и защитихте престижа на вашите клубове и този на военните формирования, в които служите. Изказвам своята благодарност и към вашите командири за проявеното разбиране и съдействието, което са оказали за подготовката и участието ви в това първенство. Благодарност заслужават и домакините в този град в лицето на кмета инж. Кольо Милев и командира на Център за подготовка на танкови подразделения – полковник Христо Стаматов. На висота бяха съдийския състав, цялата организация и предоставените условия, което съдейства за доброто протичане на ... още
На 13.09.2012 г. в 9.00 часа на стадиона в Сливен беше открито държавното военно първенство по лека атлетика за 2012 г. С изпълнение на Военния духов оркестър на Център за подготовка на танкови подразделения, вдигане на националния флаг, приветствени думи и комбинация от воинска точност и състезателен хъс беше даден тържественият старт, а минути след това и спортният.
Първенството се провежда по линия на Национална военна спортна федерация с председател вицеадмирал Пламен Манушев и под ръководството на организационен комитет с председател командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник-председател бригаден генерал Марин Начев и членове: полковник Христо Зафиров, подполковник Венелин Дерибеев, Матей Масов и секретар Николай Крулев.
Индивидуално и отборно ще се състезават отбори на военнослужещи от Белене, Варна, Велико Търново, Граф Игнатиево, Карлово, Крумово, Стара Загора, Шумен.
След загряването, първата дисциплина, с която започна ... още
Днес, 13 септември, личният състав на военно формирование 28880 -Белене и военно формирование 44220 – Пловдив от състава на Сухопътните войски, отбелязват Празника на Инженерни войски.
Празничните мероприятия започнаха в 10:00 часа с тържествено събрание и продължиха със спортни мероприятия.
По повод празника на Инженерни войски със заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев бяха наградени военнослужещи, показали отлични резултати в учебно-бойната дейност. Наградени бяха военнослужещи и от командира на военно формирование 28880 – Белене, полковник Иван Стоянов.
На мероприятията, организирани по случай празника присъстваха заместник-кмета на Община Белене г-н Момчил Спасов, председателя на общински съвет г-н Стефан Николов и членове на СОСЗР.
 
Днес, 13.09.2012 г. продължават действията на модулно формирование  в потушаването на пожара в с. Горно Раково, община Невестино, област Кюстендил. В борбата с огнената стихия се включиха 40 военнослужещи от състава на военно формирование 26400-Благоевград и 4 броя високо проходими автомобила. Районът на действие на модулното формирование е землището на с. Горно Раково, община Невестино, област Кюстендил. Общ ръководител и координатор с кризисния щаб от състава   на военно формирование 26400 е майор Истилиян Дуков, а ръководител на модулното формирование е капитан Будин Каньов.
На 12.09.2012 г. временно изпълняващият длъжността командир на в.ф.52740-Хасково майор Николай Александров  взе участие в организираната от Областното управление на Пожарна безопастност и защита на населението и Областната администрация на град Хасково,  кръгла маса на тема „В борба с природните стихии”. Мероприятието бе организирано по повод традиционната Седмица на пожарната безопасност и честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН - 14 септември. Участваха представители на различните власти и служби на територията на областта, които действат при ситуация на криза.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени