На 11 септември 2012 г. от 11.00 часа на площад “Хаджи Димитър” официално беше посрещната 13 лекопехотна рота, която участва в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина АЛТЕА и отговаря за охраната на база „Бутмир”. Национален командир на контингента е подполковник Красимир Динев. Капитан Ради Радев е командир на 13 лпр, а военнослужещите, включени в 13 лпр са от състава на Центъра за подготовка на танкови подразделения – Сливен с командир полковник Христо Стаматов.
 
В церемонията участваха началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Валентин Гагашев и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. Във вълнуващото посрещане се включиха областният управител на област Сливен Марин Кавръков, кметът на града инж. Кольо Милев, Никола Геджев директор на ОДП-Сливен, офицери от резерва, целият личен състав на ЦПТП, близки и роднини на ... още
На 08.09.2012 г., представително подразделение от в.ф. 52740 – Хасково взе участие в ритуал по откриване на барелеф на полковник Веселин Вълков на входа на парк Кенана. Кметът на Хасково Георги Иванов откри паметната плоча, след което изказа своето удовлетворение от факта, че хасковлии имат такъв велик съгражданин. Наред с кмета на Хасково и военнослужещите, множество съграждани и роднини на полковник Вълков както и представители на политически партии и местната власт коленичиха за почит към героя. Барелефът бележи началото на улицата, носеща името на полковник Вълков.
Преди церемонията по откриването дъщерите на полковник Веселин Вълков - Златка и Мария са дарили на община Хасково реликви, които са пазени в продължение на 70 години. Те са връчили парадната офицерска шпага на полк. Веселин Вълков, която го е съпътствала по бойните полета по време на Втората световна война и сбирка с ордени и медали, които техният баща е получил в знак на неговата ... още
Представителни подразделения от Сухопътните войски взеха участие в честването на 127-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
На 05.09.2012 г. от 19:30 часа в гр. Съединение представителни роти и военният духов оркестър на военно формирование 34750 - Карлово взеха участие в организираните от общината събития по повод празника - панахида, посветена на голямоконарци, участници в Съединението на България,   възпроизвеждането на  моменти от Съединението и тържествена проверка/заря/.
В празничния ден от 11.00 часа военнослужещи от състава на военните формирования 22220 - Сливен и 32420 - Русе поднесоха цветя пред паметника на Хаджи Димитър в гр.Сливен, пл. „Хаджи Димитър” и пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война в гр. Русе, пл. „Александър Батенберг”.
От 09:30 ч. на 06.09.2012 г. военнослужещи от състава на военно формирование 24150-Стара Загора поднесоха венци и цветя пред ... още
ДО
КОМАНДИРА НА ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ
34750 – КАРЛОВО
 БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ КРАСИМИР КЪНЕВ
 
 
УВАЖАЕМИ БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ КЪНЕВ,                                                                 
        
Имам удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски и от мое  име да Ви  поздравя най-сърдечно по повод Вашия    
     ... още
На 04 септември 2012 г. от 11.00 часа на площад «Севтополис» в
 гр. Казанлък  се проведе тържественa церемония по  изпращане на 13-та рота за охрана на вътрешната зона на летище „Кандахар” за участие в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Афганистан.
На поредната мисия заминават над 300 военнослужещи от формированията на 61-ва Стрямска механизирана бригада дислоцирани в гарнизон Казанлък.
Около 80% от личният състав на ротата е участвал в повече от една мисии зад граница.В състава на контингента са включени 11 военнослужещи жени. Командир на ротата е майор Петко ЦАНЕВ.
Помощник национален командир на контингента, той и командир на контингента в Кандахар  е командирът на в.ф. 38640, подполковник Емил МИХАЙЛОВ.
На церемонията по изпращането  присъстваха началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, командирът на Сухопътните войски генерал - майор Стефан ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени