На 1 ноември 2012 г. представителни части и Военният духов оркестър от Центъра за подготовка на танкови подразделения (ЦПТП) – Сливен, с командир полковник Христо Стаматов проведоха тържествена заря-проверка на площад „Свобода” в Русе в чест на 200-годишнината от рождението на видната българка Баба Тонка Обретенова. Част от тържествата са свързани и с годишнина от Балканската война. В края на октомври преди сто години е бил най-кръвопролитният бой от 6-дневните бойни действия на Пети Дунавски полк при Бунар-Хисар, когато с цената на над 6000 загинали и ранени българи са спрени 9 турски дивизии. Ритуалът бе организиран от Община Русе и Русенския гарнизон. Освен представителните части от ЦПТП – Сливен в тържествата участваха и военнослужещите от военно формирование 32420 – Русе, представители на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Русе, Дружество „Традиция“ – Русе.
На празника присъстваха ... още
Днес, 01.11.2012 г., с тържествен ритуал в Командването на Сухопътните войски бяха изпратени в резерва началник на отдел „Планиране, развитие и бюджетиране на Сухопътните войски” полковник Емил Симеонов и началникът на отдел „Разузнаване” в Командването на Сухопътните войски полковник Петко Маринов.
От името на ръководството на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев благодари на полковник Симеонов за огромния му принос при изготвянето на основните планиращи документи на Сухопътните войски. На  полковник Маринов генерал-майор Василев изказа сърдечната си благодарност за десетилетията безупречната военна служба в Сухопътните войски. На двамата той пожела здраве и успехи във всички начинания занапред.
 Генерал-майор Стефан Василев награди полковник Симеонов и полковник Маринов с предметни награди.
Полковник Симеонов и полковник Маринов благодариха на генерал-майор Стефан Василев и на останалите офицери от Командването ... още
Военнослужещи от военно формирование 44220 – Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк, взеха участие днес, 29 октомври, в ритуал за откриване на паметна плоча по случай 100-годишнината от обявяването на Балканската война. Тържественото мероприятие се проведе в района на Централната жп гара в град Пловдив и в него взеха участие областният управител на област Пловдив Здравко Димитров, бригаден генерал от резерва Янко Янев, проф. Андрей Пантев от Пловдивския университет, членове на родолюбиви организации и съюзи.
Бяха поднесени венци и цветя от различни организации и граждани.
 
На 26 октомври 2012 г., по повод празника на град Сливен – Димитровден, 
военнослужещите от Център за подготовка на танкови подразделения (ЦПТП), с командир полковник Христо Стаматов, участваха в тържествен  военен ритуал по издигане знамената на Република България, на град Сливен, на Европейския съюз и поднасянето на венци и цветя пред паметника на  Хаджи Димитър и на сливенските възрожденци. Ритуалът беше съпроводен от изпълненията на  Военният духов оркестър – химна на Република България и маршове.
 
В края на седмицата по време на изнесена пресконференция на министъра на отбраната в Рибарица бяха поканени да присъстват командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник - командирът на Сухопътните войски  бригаден генерал Нейко Ненов, началникът на отдел „Специални сили” в Командването на СВ полковник Димитър Шивиков и началникът на канцеларията на командира на СВ полковник Любчо Тодоров.
Министър Ангелов заяви, че това е последното им представяне с настоящите им звания и че от първи ноември 2012 г. ще влязат в сила промените в командването на Сухопътните войски и на двете механизирани бригади.
Така, след като президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили господин Росен Плевнелиев връчи пагоните с новите по-високи звания на висшите офицери, генерал -  майор Стефан Василев ще се оттегли от прякото ръководство на Сухопътните войски и със звание  генерал-лейтенант ще отиде в Щаба на отбраната като пръв ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени