На 29 ноември 2012 г. на тържествена церемония по приемане и сдаване на  длъжността “Командир на 1 разузнавателен полк”, полковник Стоян Стоянов официално предаде командването на военно формирование 24620 – Свобода на новия командир подполковник Пламен Ганев.
На церемонията присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, комисия от щаба на Сухопътните войски, предвождана от заместник-началника на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов и представители на местната власт в гр. Чирпан – кметът г-жа Кичка Петрова, председателят на Общинския съвет г-н Христо Стефанов и началникът на Районно управление „Полиция” главен комисар Георги Георгиев.
В обръщението си към военнослужещите генерал-майор Ненов благодари на полковник Стоян Стоянов за професионализма и всеотдайността по време на досегашната му служба и изрази увереността си, че полковник Стоянов ще продължава да дава своя принос за издигане ... още
Днес, 27 ноември 2012 г. с тържествена церемония в командването на Сухопътните войски бе изпратен бригаден генерал Петър Петров.
Доскорошният командир на 2 ра механизирана бригада от състава на  Сухопътните войски заминава на   международна длъжност в Съюзното командване на НАТО в Брунсум, Холандия.
 
Генерал-майор Ненов се обърна към бригаден генерал Петров с думите: „Изказвам своето уважение и респект към Вас, господин бригаден генерал, за проявените от Вас лидерски и командирски качества. За две години под Ваше командване втора механизирана бригада изпълни множество задачи и по трите мисии на Българската армия.”
Командирът на Сухопътните войски припомни отличните резултати, постигнати от военнослужещите от бригадата по време на учението „Съюзна сила 2011”, проведено на полигон Корен под командването на бригаден генерал Петров. На учението бяха изпълнени задачи по първата мисия на Българската армия ... още
На 26 ноември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия в състав от 3 човека, с ръководител старши лейтенант Здравко Ангелов от военно формирование 52740 – Хасково, унищожи 1 брой 76мм артилерийски изстрел, силно корозирал. Намерен е в землището на село Върбово, община Харманли.
На 23.11.2012 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов посети военните формирования на 61 мбр в гарнизон Карлово. Командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков представи основния команден състав, а заместник-командирът на бригадата полковник Христо Андреев запозна генерал-майор Ненов със структурата, задачите и дейността в бригадата.
Генерал-майор Нейко Ненов представи своите виждания за развитието на Сухопътните войски и изрази своята увереност, че и за напред 61 мбр ще продължи да решава успешно поставените задачи.
На 22.11.2012 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов посети военните формирования на 61 мбр в гарнизон Казанлък, където се срещна с командира на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков и основния команден състав на военните формирования.
По късно през деня генерал-майор Нейко Ненов се срещна с кмета на община Казанлък госпожа Галина Стоянова. На срещата присъстваха председателят на общинския съвет Николай Димитров, заместник-кметът по икономика, стопанска политика и управление на общинска собственост Петър Косев, командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков и командирът на батальона за защита на силите подполковник Симеон Симеонов.
Генерал-майор Нейко Ненов запозна общинското ръководство с трите мисии на Българската армия по които Сухопътните войски изпълняват задачи, като особено внимание отдели на третата мисия “Принос към националната сигурност в мирно време” – оказване на помощ на населението при стихийни ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени