Уважаеми господа генерали, офицери, сержанти, войници и цивилни служители от Сухопътните войски,
 
Измина една напрегната и трудна година през която усилията на Командването и военнослужещите от Сухопътните войски бяха насочени по изпълнението на задачи по трите мисии на Българската армия.
 
Постигнатите резултати през годината и получените оценки, ни дават основание да кажем, че боеспособността и подготовката на командирите, щабовете и формированията е на необходимото ниво.
 
Успяхме да изпълним всички планирани мероприятия по бойната подготовка на войските.
Учението „Траен мир 2012”, проведено през октомври на полигон „Корен”, показа отличната подготовка на нашите военнослужещи и спечели уважението и доверието на висшето военно и държавно ръководство.
 
През месец ноември на учебен полигон „Ново село” успешно премина и сертификацията на ... още
 Под това мото, в навечерието на Коледа, военнослужещте от 61 Стрямска механизирана бригада проведоха кампания за събиране на дарения с които да подпомогнат децата лишени от родителски гризи, децата на загинали военнослужещи и децата на колеги нуждавещи се от лечение в чужбина.
С доброволно събраните финансови средства военнослужещите от бригадата зарадваха над 400 деца от домовете в Брацигово, Асеновград, Стара загора Бузовград, Калофер и Плевен. Дарени бяха  топли обувки, чорапи, тетради за училище, хранители продукти  и много лакомства.  Децата останаха приятно изненадани  от направения жест. Всички изразиха огромно желание да посетят военните формирования и да се запознаят с живота на войниците.
Денят бе изпълнен с много детски усмивки и грейнали личица.
Военнослужещи от Сухопътните войски се включиха вчера, 20 декември, в действията в помощ на населението в бедстващите райони в страната.
Модулно формирование от състава на Сухопътните войски разчиства заснежения път към село Медвен в района на Сливен.
 
Формированието е в състав лейтенант Михаил Попов, старши сержант Милен Миндев, сержант Руслан Русев,  старши сержант Димитър Димитров, редник Георги Момчаров, редник Иван Добрев и три единици специална техника.
 
По искане на областният управител Димитър Александров модулна група от състава на Сухопътните войски се включи в разчистването на пътищата в община Шумен.
На 18.12.2012 г. по инициатива на командира на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков се проведе среща на командването на бригадата с кметовете на общини Карлово, Сопот, Хисар, Павел баня и кметовете на градове Клисура, Калофер и Баня.
Бригаден генерал Шивиков представи  трите мисии на Българската армия, по които бригадата изпълнява задачи, структурата и дислокацията на формированието. Особено внимание беше отделено на третата мисия “Принос към националната сигурност в мирно време” – оказване на помощ на населението при стихийни бедствия и промишлени аварии. Командирът запозна представителите на местната власт с формированията за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия, с които разполага бригадата и дислокацията им. Бригаден генерал Шивиков увери кметовете, че военнослужещите под негово командване са в готовност да окажат всяка необходима помощ след поискване от тяхна страна.
Бригаден генерал Шивиков разясни подробно какъв ... още
На 15.12.2012 г. от 10,00 часа във Военен клуб – Плевен се проведе коледно парти с деца на военнослужещи от военно формирование 42800 – гр. Плевен с командир подполковник Пламен Горанов.
Дядо Коледа и Снежанка пристигнаха във Военния клуб в гр. Плевен с военен джип Мерцедес.
Децата от 2-ра детска градина в ж.к. „Сторгозия” с директор госпожа Иванчева представиха на гостите кратка програма от индивидуални и групови изпълнения. По време на коледното парти бяха отправени приветствия към децата, както и пожелания за здраве и много щастливи усмивки. След много песни, танци и игри последваха гатанки за най-малките и, разбира се, лакомства от Дядо Коледа и Снежанка.
В края на тържеството Дядо Коледа и Снежанка връчиха подаръци на всички деца.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени