Кметът на с. Красново инж. Иван Бабаджанов изказа своята благодарност към военнослужещите от военно формирование 44200 - Стара Загора за възстановяването на моста към гробищния парк на селото.
В изпълнение на третата мисия на Българската армия „Принос към националната сигурност в мирно време” и на основание заповеди на министъра на отбраната на Република България г-н Аню Ангелов, на Началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, на Командващия  СКС генерал-лейтенант Атанас Самандов и на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев е създадена организация за оказване на помощ на държавната и местната администрация по ликвидиране на последствията от инцидента в района на „Производствено-складова база за боеприпаси   - Стралджа – Мараш”, гр. Стралджа, област Ямбол с оператор „Берета Трейдинг” ООД – София.
В резултат на това през изминалата седмица 134 военнослужещи с 25 броя автомобилна и специална техника от различни формирования на Сухопътните войски, извършиха прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси на 978 декара  прилежаща територия от ... още
За времето от 11.06.2012г. до 15.06.2012г. в град Плевен се проведе Общоармейски шампионат по футбол на малки врати, чийто домакин е в. ф. 22160 - Плевен. Турнирът премина на много високо ниво, като за това допринесоха не само отличната организация на домакините, а и добрата подготовка на отборите.
До финала на надпреварата, който се състоя на 15.06.2012г., достигнаха съставите на НВУ „Васил Левски” – Велико Търново и в. ф. 34750 – Карлово. Заслужено златните медали спечели отборът на 61 Стрямска бригада от състава на Сухопътните войски.
Днес 14.06.2012г. в град Сопот от 12.00 часа  министъра на отбраната Аню Ангелов откри  паметник на генерал-лейтенант Георги Вазов  и генерал -майор Владимир Вазов -герои на Одринската и Дойранската епопея. С прочуствено слово той разкри приноса им  за военното дело и това, че днес заветите на генералите  са живи за воините от българската армия. Българската армия заслужава доверието на българския народ, тя е пазител на неговите изконни ценности - чест, вяра, родолюбие.
Паметниците бяха  осветени от негово Високопреподобие архимандрит Арсений. Слово за значението на делото на генералите изнесe и бригаден генерал Цветан Харизанов - началник на НВУ”Васил Левски”- В.Търново.
Бюст паметниците са дело на скулптора Дишко Дишков. За изграждането на паметниците са спомогнали граждани на общината както и Министерството на отбраната.
В ритуала по откриването участие взеха още военният духов оркестър и военнослужещи от военно ... още
След постъпила молба от кмета на с. Красново, община Хисаря господин Иван Бабаджанов и  по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Стефан Василев, военнослужещи от състава на военно формирование 44200 – Стара Загора извършиха ремонт на нисководен дървен мост.
На 12 и 13 юни групата с ръководител капитан Йордан Йорданов възстанови моста, чийто ремонт се наложи поради счупена греда на бреговия праг.
Кметът на община Хисаря инж. Пенка Ганева и заместник - кмета Асен Сурчев инспектираха завършения ремонт и имаха възможността да наблюдават тестването на възстановеното съоръжение с 12 тонен товарен автомобил Мерцедес.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени