На  24.10.2012 г. военнослужещи от състава  на военно формирование      26 400 - Благоевград и Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в тържествените мероприятия посветени на 100 годишнината от освобождението на град Разлог. Бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Васил Левски на площада пред община Разлог. На мероприятието присъстваха кметът на общината инж. Красимир Герчев, командирът на военно формирование 26 400 - Благоевград подполковник Васил Челенков, народни представители и много граждани.
 
На 24.10. 2012 г. военнослужещи от състава на военните формирования 42800, 22160, 38220 – гр. Плевен взеха участие в  ритуал по поднасяне на венци пред братската могила на загиналите воини от Лейбгвардейския московски полк през Руско-турската освободителна война в парк „Генерал Лавров” край село Горни Дъбник обл. Плевен.  
На честването присъстваха г-н Тошко Гетов – заместник - областен управител на област Плевен, г-н Борислав Станимиров – кмет на община Долни Дъбник, бригаден генерал Красимир Кънев – командир на 61 механизирана Стрямска бригада, г-н Владимир Климанов – Генерален консул на Русия, народни представители.
Бяха поднесени венци от името на Председателя на Народното събрание  г-жа Цецка Цачева, Генералния консул на Русия, посланикът на Финландия, Областния управител на област Плевен, командира на 61 механизирана бригада Общинския съвет на гр. Долна Митрополия и кметството на с. Горни Дъбник.
По време на Деня за високопоставени гости на сертификационното учение на формирования от 1 батальон на 61 Стрямска механизирана бригада от състава на Батальонната бойна група, което се проведе на територията на полигона на Многонационалния център за съвместна подготовка на СВ на САЩ в Европа в Хоенфелс, Германия на 19.10.2012 г. се състоя церемония, на която командирът на СВ на САЩ в Европа генерал-лейтенант Марк Хъртлинг връчи на командира на Сухопътните войски на Българската армия генерал-майор Стефан Василев орденът „Legion of Merit” степен «командир».
Високото отличие бе връчено на генерал-майор Стефан Василев за приноса му в повишаването на оперативната съвместимост и способностите по развръщане на експедиционни сили на Сухопътните войски на Българската армия в подкрепа на Организацията на североаталнтическия договор и Международните сили поддържащи сигурността в Афганистан (ISAF).
В заповедта за присъждане на високото отличие се ... още
 
Вчера, 22.10.2012г., в градската библиотека „Паисий Хилендарски” в град Асеновград, се откри изложба на книги и публикации, посветени на честване на 100 години от Балканската война. Изложбата беше организирана от военно формирование 24490 – Асеновград, община Асеновград и градска библиотека „Паисий Хилендарски”. На специални табла бяха изложени 24 статии от периодичния печат, посветени на Балканската война.  Представени бяха и 42 книги от различни автори, също свързани с историята на Балканската война.
Присъстваха ученици от ОУ „Ангел Кънчев”, „Кирил и Методий” и „Петко Каравелов”, представители на община Асеновград, както и жители на града. Предвижда се изложбата да бъде експонирана и във военно формирование 24490.
Пред учениците беше представено мултимедийното приложение „Балканската война”, което предизвика голям интерес сред подрастващите. След приключване на ... още
 
На 19.10.2012 г. военнослужещи от състава на военно формирование 26400-Благоевград и Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски участваха в отбелязването на 100 годишнината от освобождението на град Неврокоп ( днес Гоце Делчев). Програмата за отбелязване на годишнината включваше ритуал по тържествено откриване на паметна морена на Пейо Крачолов Яворов- първият кмет на град Неврокоп (днес Гоце Делчев) и поднасяне на венци пред паметника на Гоце Делчев.  Кулминацията на тържествета беше тържествена проверка (заря), на която присъстваха заместник-командирът на Сухопътните войски  бригаден генерал Нейко Ненов, началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, народни представители от 41-во Народно събрание, граждани на града.
На 20.10.2012 г. на централния площад в гр. Кърджали се проведе тържествена проверка(заря) по случай 100 години от Балканската война. В честването взеха участие представителни подразделения ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени