По случай отбелязването на 100 години от освобождението на град Неврокоп (днес Гоце Делчев), военнослужещи от състава на военно формирование 26400-Благоевград и представителния военен духов оркестър на Сухопътните войски ще вземат участие в тържествена проверка (заря), която ще се състои на 19.10.2012 г. от 18.00 часа в гр. Гоце Делчев. На ритуала ще присъства заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов.
На 20.10.2012 г. от 19.00 часа на централния площад в гр. Кърджали ще се проведе тържествена проверка(заря) по случай 100 години от Балканската война. В честването ще вземат участие представителни подразделения и военен духов оркестър от военно формирование 24150 – Стара Загора.
 
Военнослужещите от 101 алпийски батальон ще вземат активно  участие в мероприятията в гр. Смолян, посветени на 100 годишнината от балканската война.
На 17.10.2012г. от 10.00 часа във военното формирование ще се проведе „Ден на отворените врати” .
На 19.10.2012г., когато е и празника на военното формирование от 11.00 часа в гарнизонен военен клуб град Смолян е прожекцията на документалния филм       „Балканската война”.
В деня на празника на град Смолян 21.10.2012 г., представителни подразделения ще вземат участие в Панихида за загиналите в боевете на връх Средногорец и поднасяне на венци от 15.00 часа на връх Средногорец, в ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на полковник Владимир СЕРАФИМОВ от 18.45 ч. в нов център на град Смолян, а от 19.00 часа, съвместно с националната гвардейска част, в тържествената проверка-заря, посветена на 100 години от Освобождението на Родопите.
 
Във връзка с публикации и репортажи в електронни медии, визиращи унищожаване на военно имущество в района на военното поделение в гр. Враца, Ви уведомяваме, че по сигналите е направена експресна проверка от структурите на Военна полиция. Установено е, че се унищожава негодно за употреба  и бракувано имущество (шуби, ръкавици, шапки, одеяла). Годното за употреба вещево имущество се предава в центровете за  съхранение и се предоставя на нуждаещи се социални институции.
От началото на годината до сега Министерството на отбраната е предоставило вещево и продоволствено имущество на общини, социални институции и детски градини в страната на стойност  635 469 лв.
 
Утре,12.10.2012 г.  военно формирование 54060 – Шумен с командир подполковник Веселин Христов ще отбележи своя празник. Военното формирование е наследник на славния 7-ми Преславски пехотен полк, който е създаден с указ на княз Фердинанд от 12 октомври 1884 г.  Полкът е участвал във всички войни, водени от страната за национално обединение е независимост.
По повод празника във военното формирование са организирани спортни състезания, а командирът на формированието ще награди изявили се през годината  в учебно-бойната дейност военнослужещи и цивилни служители.
 
 
На 10.10..2012 г. в Министерство на отбраната се проведе  протоколна  среща на представители на Сухопътните войски с аташето по отбраната на         Р Корея бригаден генерал Хакянг Парк. От Сухопътните войски на срещата присъстваха началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев и  началникът на сектор „Военни контакти” в Канцеларията на Командира на Сухопътните войски полковник Ивайло Братойчев.
По време на разговорите те запознаха бригаден генера Хакянг Парк със състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски на Българската армия и беше обсъдено сътрудничеството между Сухопътните войски на Р България и Р Корея.
Утре, 11.10.2013 г. бригаден генерал Хакянг Парк ще посети военно формирование 28610 – София и ще  се запознае с дейността и способностите на военното формирование.
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени