За времето от 11.06.2012г. до 15.06.2012г. в град Плевен се проведе Общоармейски шампионат по футбол на малки врати, чийто домакин е в. ф. 22160 - Плевен. Турнирът премина на много високо ниво, като за това допринесоха не само отличната организация на домакините, а и добрата подготовка на отборите.
До финала на надпреварата, който се състоя на 15.06.2012г., достигнаха съставите на НВУ „Васил Левски” – Велико Търново и в. ф. 34750 – Карлово. Заслужено златните медали спечели отборът на 61 Стрямска бригада от състава на Сухопътните войски.
Днес 14.06.2012г. в град Сопот от 12.00 часа  министъра на отбраната Аню Ангелов откри  паметник на генерал-лейтенант Георги Вазов  и генерал -майор Владимир Вазов -герои на Одринската и Дойранската епопея. С прочуствено слово той разкри приноса им  за военното дело и това, че днес заветите на генералите  са живи за воините от българската армия. Българската армия заслужава доверието на българския народ, тя е пазител на неговите изконни ценности - чест, вяра, родолюбие.
Паметниците бяха  осветени от негово Високопреподобие архимандрит Арсений. Слово за значението на делото на генералите изнесe и бригаден генерал Цветан Харизанов - началник на НВУ”Васил Левски”- В.Търново.
Бюст паметниците са дело на скулптора Дишко Дишков. За изграждането на паметниците са спомогнали граждани на общината както и Министерството на отбраната.
В ритуала по откриването участие взеха още военният духов оркестър и военнослужещи от военно ... още
След постъпила молба от кмета на с. Красново, община Хисаря господин Иван Бабаджанов и  по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Стефан Василев, военнослужещи от състава на военно формирование 44200 – Стара Загора извършиха ремонт на нисководен дървен мост.
На 12 и 13 юни групата с ръководител капитан Йордан Йорданов възстанови моста, чийто ремонт се наложи поради счупена греда на бреговия праг.
Кметът на община Хисаря инж. Пенка Ганева и заместник - кмета Асен Сурчев инспектираха завършения ремонт и имаха възможността да наблюдават тестването на възстановеното съоръжение с 12 тонен товарен автомобил Мерцедес.
От 12 до 13 юни във военно формирование 24620 – Свобода комисия от Щаба на отбраната с председател подполковник Ганчо Бъчкаров и членове - подполковник Велик Сиваков от Kомандването на Сухопътни войски и майор Валентин Найденов от Съвместното командване на силите проведоха изпити за сертифициране на щабни офицери и 16 разузнавателна група (HUMINT TEAM) за  участие в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR). Командир на разузнавателната група (HUMINT TEAM) е старши лейтенант Георги Тодоров от военно формирование  24620 – Свобода. Контингентът в състав от 6 военнослужещи ще пристъпи към изпълнение на задълженията си в Косово в началото на месец юли.
От 11 до 13 юни 2012 г. на полигон Ново село, военно формирование 26260 - Сливен от състава на Центъра за подготовка на танкови подразделения (ЦПТП) проведе батальонно-тактическо учение. Темата на батальонното учение е “Отбрана на танков батальон в планинско-гориста местност без съприкосновение с противника”. По време на учението военнослужещите от състава на военното формирование с командир подполковник Митко Митев постигнаха много добри резултати. С това батальонно учение успешно завършва първият етап на обучение за 2012г за ЦПТП.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени